Haber/ Levent ARIÖZ

İzmirli cimnastikçiler aldığı derecelerle ülkemizi gururlandırırken, alttan gelen yeni sporcular da bu başarıyı devam ettireceğe benziyor. Almanya’da düzenlenen Artistik Cimnastik Dünya Şampiyonası’nda tarihimizde ilk kez 1 altın, 1 gümüş madalya kazanarak 2020 Tokyo Olimpiyatları için 4 kota birden alan İzmirli milli cimnastikçiler İbrahim Çolak, Ahmet Önder, Ferhat Arıcan ile Nazlı Savranbaşı'nın yolundan Kerem Şener geliyor. 2003 doğumlu Kerem, 28 Eylül'de İtalya'nın Cagliari şehrinde düzenlenen 4. Akdeniz Gençler Şampiyonası'nda milli takım formasıyla paralel alette altın, halkada gümüş madalya almayı başardı. Ayrıca Hasan Bulut ve Bora Tarhan'la birlikte takım halinde şampiyon oldu.

Spora kız takımıyla başladı

Antrenör Nuri Tufan'la çalışmalarına devam eden Şavkar Cimnastik Kulübü sporcusu Kerem, hedefinin önce 2020 Avrupa Şampiyonası'nda altın madalya kazanmak, ardından 2024 olimpiyatlarına katılmak olarak belirledi. Geçtiğimiz Haziran ayında birincisi düzenlenen dünya gençler şamipyonasınada paralel alette 5.'lik yaşayan 15 yaşındaki cimnastikçi, geçen yıl Akdeniz Şampiyonası'nda bireysel olarak paralel alette ve takım halinde ikinci oldu.

Cimnastiğe kızlardan oluşan bir grupla başladığını ifade eden Kerem Şener, "Gaziemir Belediyesi'nin altyapı grubunu çalıştıran Nurgül Hoca sayesinde cimnastikle tanıştım. Nurgül Hoca'nın ilk çalıştırdığı erkek benim. İlk başta biraz tedirgindi, sonra benimle çalışmak istedi ve iyi yerlere geldiğimi duyunca gururlandı. İyi ki Nurgül Hoca'yla çalışmışım. Benim gelişimimde büyük katkısı var" cümlelerini kullandı.

Kerem'in Antrenörü: Madalyadan emindik

4. Akdeniz Cimnastik Şampiyonası'nda bir altın, bir gümüş madalya kazanan Kerem Şener'in antrenörü Nuri Tufan, İtalya'ya kürsüye çıkacaklarından emin bir şekilde gittiklerini kaydetti. Tufan, "Kerem'in disiplinli çalışması sonrası bu başarının geleceğini biliyorduk. Şimdi 2020 yılında yapılacak Avrupa Gençler Cimnastik Şampiyonası ve Okullar Arası Dünya Şampiyonası'na hazırlanıyoruz. İlk hedefimiz madalyalar toplamak. Büyükler kategorisine geçtiğimizde ise olimpiyatlarda yarışmak ve kürsü yapmak an büyük amacımız" dedi.

Gaziemir Belediyesi araç desteği sağladı

Kerem'in kariyer basamaklarını çıkmasında Gaziemir Belediyesi'nin büyük desteği olduğunun altını çizen Nuri Tufan, "Kerem, Şavkar Cimnastik Kulübü'nün altyapı grubunda Nurgul Hoca ile birlikte çalıştı. Ardından bir üst gruba geçerek Bornova'daki Cimnastik Salonu'nda antrenmanlarına devam etti. Ben de Kerem'le orada tanıştım. Bu süreçte Gaziemir Belediyesi'nin sağladığı ulaşım desteği çok önemli oldu. Gaziemir Belediyesi, Kerem'in olduğu takıma araç tahsis etti. Çocukları Gaziemir'de evlerinden alıp, sabahları okula bıraktı. Öğleden sonra okul çıkışında sporcuları Bornova'daki cimnastik salonuna götürdü. Akşam da tekrar Gaziemir'deki evlerine bıraktı" diye konuştu.