Niğde Baro Başkanı Osman Çimen '' Çantalı İş Takipçileri '' yerine iş, trafik ve benzer olaylarda tazminat taleplerini avukat aracılığıyla başvurmaları halinde herhangi bir hak kaybına uğramayacaklarını söyledi.

Vatandaşları sigorta tazminatları taleplerinde kendilerini telefonla arayan ve bu konuda vekâletname isteyen aracılara itibar etmemeleri konusunda uyarılarda bulunan Baro Başkanı Çimen; “ İlimiz ve diğer illerde meydana gelen iş ve trafik kazalarında hayatını kaybedenlerin yakınlarının ya da kazalarda sakat kalanların mağduriyetleri dolayısıyla alabilecekleri maddi ve manevi tazminatlar ile diğer alacak kalemleri ile ilgili vatandaşlarımızın hakları konusunda yeterince bilgi sahibi olmadığı anlaşılmaktadır. Vatandaşlarımızın sigorta tazminatları taleplerinde kendilerini telefonla arayan ve bu konuda vekâletname isteyen aracılara itibar etmeyerek mağdur olmamaları ve her türlü tazminatlarından mahrum kalmamaları gerekmektedir. Niğde Barosu olarak vatandaşlarımızı bu konuda uyarmak da asli bir görevimizdir” dedi.

İş, trafik ve benzer olaylarda tazminat taleplerini çantalı iş takipçileri yerine Avukatların aracılığıyla yapmaları konusunda vatandaşlara çağrıda bulunan Çimen, “ Son zamanlarda '' çantalı iş takipçileri '' olarak adlandırılan bazı kişiler tarafından kazalar fırsat bilinmekte olup vatandaşlar yanlış yönlendirilmektedir. Bunun sonucunda da ne yazık ki vatandaşlar hak kaybına uğramakta ve alması gerektiğinden çok daha az miktarda tazminat almaktadırlar. Bu kişilerle vatandaşlarımız daha sonra hiçbir şekilde irtibat kuramayıp, karşı taraf ve sigortadan aldıkları tazminat miktarları da kendilerine bildirilmemektedir. Hak aramaya kalkışıldığında ise bir muhatap bulunamamaktadır. Vatandaşlarımız iş, trafik ve benzer olaylarda tazminat talepleri için avukat aracılığıyla başvurmaları halinde herhangi bir hak kaybına uğramayacaklardır. Barolara kayıtlı avukat meslektaşlarımıza da istedikleri zaman ulaşabilme imkânları bulunmaktadır. Vatandaşlarımız yukarıda belirtilen tazminat taleplerini avukat vasıtasıyla takip ettirmek istediklerinde aracılara komisyon ödemeden doğrudan avukat vasıtasıyla tazminat haklarına en sağlıklı şekilde kavuşacaklarını belirtti.
 
Editör: TE Bilişim