MEHMET TIRPAN

Yapımı süren yeni öğretmenevi binasının Sivas Belediyesinin hizmet binası olarak kullanılması Sivas kamuoyunda tartışılmaya başlandı. Kamuoyunda tartışılan konu hakkında açıklamalarda bulunan Belediye Başkanı Hilmi Bilgin, Sivas Belediyesinin yeni bir hizmet binasına ihtiyacı olduğunu bu konuda 3 alternatifin olduğunu söyledi.

Kararı Sivaslıların vereceğinin altını çizen Belediye Başkanı Hilmi Bilgin, “Birinci alternatif fuar alanında belediye binası yapımı için ayrılan alan. İkinci alternatif Ordu evinin arka kısmı. Üçüncü alternatif ise yapımı devam eden yeni öğretmen evi binası. Bu alternatiflerin içerisinde yapımı süren öğretmen evi daha mantıklı. Eğer Sivaslılar öğretmen evinin Belediye Binası olması yönünde karar verirse biz projede revize yaparız. Bina yapımına harcayacağımız kamu kaynağını Sivas’ın farklı bölgelerine ayırırız. Kararda yetkide Sivaslıların” dedi.

Sivas Belediyesinin çok acil yeni bir hizmet binasına ihtiyacı olduğunun altını çizen Başkan Bilgin, “Mevcut binamız alt yapı olarak ve fiziki alan olarak artık ihtiyaçlara cevap vermiyor ve Sivas’a da yakışmıyor. Acilen yeni bir binaya ihtiyacımız var. Bu konuda 3 alternatif var. Daha önceki yönetimde fuar alanında Belediye hizmet binası olarak ayrılan bir alan var. Biz kaynak oluştururuz projeyi uygun bir alana yaparız. İkinci bir yol Ordu evinin yeri belediyeye tahsis edildi. O bölgeye de Belediye Binası yapılabilir. Valilik Jandarma Binasını restore ediyor. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ile görüştük lojmanları yıkacağız. Karşılığında Belediye olarak birşey vermeyeceğiz. Tugay’ın içine TOKİ lojman yapacak. Biz tarihi Jandarma Binasının arkasını da tarihi kent meydanına katacağız. Üçüncü bir alternatif ise yapılan öğretmen evi. Yeni öğretmen evinin faaliyete geçmesinin ardından Sivas’ta faaliyet gösteren farklı işletmelerin sıkıntıya gireceği noktasında taleplerde var. Mevcut öğretmen evinin yeterli olduğu ikinci öğretmen evinin farklı kurum ve kuruluşlar tarafından kullanılabileceği noktasında sivil toplum örgütlerinin, Ticaret ve Sanayi odasından fikirler geldi” ifadelerini kullandı.

Yeni öğretmen evinin Belediye Binası olması konusuna sıcak baktıklarının da altını çizen Başkan Bilgin, “İnşaatı devam eden öğretmen evinin Sivas Belediyesinin hizmet binası olarak kullanılması Sivas’ın menfaatine ise bu konuya sıcak bakarız. İl yöneticileri, siyasiler ve Sivaslılarla konuyu istişare ederiz mevcut öğretmen evi olarak hazırlanan binayı Belediye Hizmet binası olarak Sivas’a kazandırırız. Bu konudaki karar Sivaslıların. Benim için öğretmen evinin Belediye Hizmet Binası olması uygun. Meydana oldukça yakın bir bölge ve vatandaşlar rahatlıkla o bölgeye yürüyerek gidip gelebilir. Belediyeye yeni bir hizmet binası yapmak yaklaşık 150 milyon civarında olur. Öğretmen evi Belediye Hizmet Binası olarak bize tahsis edilirse bizde Belediyenin kaynağını Sivas’ın gelişmesi adına farklı projelere aktarırız. Projeyi revize ederiz ve hizmet binası olarak kullanırız. Bu konuda kararda yetkide Sivaslıların. Biz halkın beklentisine göre icraat yaparız” şeklinde konuştu.