MENÜ

Cim Bom avantajını kullandı

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Fenerbahçe’ye yapılan silahlı saldırı sonrası bir hafta ertelen Ziraat Türkiye Kupası mücadelesinde, Galatasaray Manisaspor’a konuk oldu. Türk Telekom Arena’da oynanan ilk maçta rakibini 4-0 mağlup eden Aslan, bu karşılaşmaya oldukça rahat çıktı. Yedek ağırlıklı bir kadroyu sahaya süren Hamza Hamzaoğlu, Melo ve Semih’e de ilk 11’de yer verdi. Uzun bir sakatlık döneminden çıkan iki oyuncusunun maç eksiğini kapatmasını isteyen tecrübeli çalıştırıcı, Aydın’a da şans tanıdı. Manisa’da bitmek bilmeyen zemin sorunu devam ederken, marka değerinden bahseden futbol yöneticilerinin kötü zemin problemini hâlâ çözmemeleri bir ayıp.

İlk atakta gol

İki takım da sahaya yayılmaya çalışırken Galatasaray ilk atağında golü buldu. 1. dakikada Pandev topu sol kanattan taşıdı ve ceza sahasındaki Yekta’ya oynadı. Boş pozisyonda topu önüne alan tecrübeli oyuncu ağları havalandırmakta zorlanmadı: 0-1. Oldukça düşük tempoda geçen karşılaşmada iki ekip de etkili ataklar yaratamadı. 22. dakikada Oğuzhan yaklaşık 25 metreden çok düzgün vurdu, Sinan son anda 90’dan kornere tokatladı. 29’da ise Pandev kaleci ile karşı karşıya kaldığı pozisyonda Umut’u aşamadı. Futbol kalitesi son derece düşük olan mücadelenin ilk yarısını Galatasaray, birinci dakikada Yekta’nın ayağından kazandığı golle 1-0 önde kapattı.

Tempo iyice düştü


Galatasaray ikinci yarıya sakatlanan Aydın’ın yerine Sinan Gümüş’ün oyuna girmesi ile başladı. İlk 45 dakikada olduğu gibi düşük tempoda devam eden mücadelede top daha çok Galatasaray’daydı. Güçlü rakibi karşısında oyun disiplininden kopmayan Manisaspor ise savunmanın arkasına attığı toplarla etkili olmaya çalıştı. 55. dakikada Emre ortaladı, Yekta kafayı vurdu top az farkla üstten auta çıktı.

Sinan’nın büyük hatası

69’da Sabri sağ taraftan ortaladı, Olcan ceza sahası içerisinde kafayı vurdu top az farkla yandan auta gitti. 76. dakikada ise Manisaspor’da, Hakan Turan 25 metreden sert vurdu, Sinan’ın büyük hatası ile top ağlara gitti: 1-1.

Futbol açısından son derece sınırlı kalan mücadelede iki takım karşılıklı gollerle berabere kaldı. İlk maçtaki 4-0’lık avantajı Galatasaray’a turu getirdi.

YORUM YAZ