Görüş Bildir
Haberler
Çılgın Proje Salgın Dinlemedi: Kanal İstanbul İçin İlk İhale Yapıldı

etiket Çılgın Proje Salgın Dinlemedi: Kanal İstanbul İçin İlk İhale Yapıldı

Kanal İstanbul projesi etki alanında kalan tarihi Dursunköy ve Odabaşı köprülerinin taşınarak yeni bir yerde inşa edilmesi işi için bugün ihaleye çıkıldı. 

İçeriğin Devamı Aşağıda

Sözcü'den Özlem Güvemli'nin haberine göre, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 'çılgın proje' olarak nitelendirdiği Kanal İstanbul projesi için bugün ilk ihaleye çıkıldı. 

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı tarafından hayata geçirilecek proje etki alanında yer alan Başakşehir'deki tarihi Odabaşı Köprüsü ve Arnavutköy'deki tarihi Dursunköy Köprüsü'nün yeniden yapım işi için, Karayolları 1. Bölge Müdürlüğü'nde ihale düzenlendi.

5 firma katıldı

5 firma katıldı

5 firmanın katıldığı ihalede Artuklu Mimarlık'ın teklifi geçersiz sayılırken, Mukarnas Mimarlık 500 bin lira, Hasan Fehmi Şahin 550 bin lira, Safir Jeoteknik 507 bin lira, Altıparmak Mimarlık 408 bin lira teklif etti.

Tarihi köprüler sökülerek taşınacak

Tarihi köprüler sökülerek taşınacak

Hazırlanan teknik şartnamede, işin amacı 'Kanal İstanbul projesi etki alanında kalan Başakşehir'deki tarihi Odabaşı ve Arnavutköy'deki Dursunköy köprülerinin korunarak gelecek kuşaklara aktarılmasının sağlanması için sağlam bölümlerinin sökülerek taşınması, eksik bölümlerinin tamamlanması ilkesine dayalı projelerinin hazırlanması' olarak belirtildi.

Köprü civarında kazı çalışmaları yapılarak, köprülerin başlangıç ve bitiş noktalarının tespit edilmesini içeren şartnamede yüklenici firma köprünün sökümü, yapı elemanlarının taşınması, yeniden yapılması ve eksik bölümlerinin tamamlanması işlerini yapacak.

Ekrem İmamoğlu'ndan da ihale sonrası tepki geldi

İhalenin, her gün yüzlerce kişiye tanı konan koronavirüs salgınının konuşulduğu bugünlerde sessiz sedasız yapılması ise sosyal medyada tepki çekti.

İhalenin, her gün yüzlerce kişiye tanı konan koronavirüs salgınının konuşulduğu bugünlerde sessiz sedasız yapılması ise sosyal medyada tepki çekti.
İçeriğin Devamı Aşağıda

İBB Başkanı İmamoğlu, Kanal İstanbul'u 'bir cinayet projesi' olarak nitelendirmişti. 👇

Belediye, hukuka aykırı olduğunu söylediği ÇED raporunu geçtiğimiz ay yargıya taşımıştı. 👇

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
484
168
60
32
19
12
11
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Pasif Kullanıcı

Asil virus akp, virusun kaynagi da tayyip. Adamlar ne yasanirsa yasansin serefsizlikten hainlikten vaz gecmiyor. Tek dertleri ceplerini doldurmak.

Vedat Kaplan

BU ÜLKEDE VİRÜSTEN DAHA BETER BİRŞEY VAR.

clearskies

Aman evden çıkmayın. Bazıları ülkeyi iyice satıp kaçmak derdinde. Kendi milletini hiçe saydıkça, aşağıladıkça oyları yükselen başka bir ülke yok :)))