11 Kasım 2019 13:28

Cihan Tekstil patronu, tazminatını ödemeden attığı kadın işçinin bir de başını yardı

Esenyurt'ta bulunan Cihan Tekstil'den tazminatı verilmeden atılan Meya Kara adlı işçi, işyeri önünde basın açıklaması yaptığı sırada patron Şükrü Ünre'nin saldırısına uğradı ve taşla kafası yarıldı.

Meya Kara adlı işçi Cihan Tekstil patronu Şükrü Ünre'nin saldırısına uğradı | Fotoğraf: Evrensel

Paylaş

Esenyurt'ta bulunan Cihan Tekstil'den tazminatsız şekilde atılan Meya Kara adlı işçi, işyeri önünde yaptığı açıklama sırasında firmanın sahibi Şükrü Ünre’nin saldırısına uğradı. Kara, başına aldığı darbe sonucu kanlar içinde kaldı.

İhbar ve 2 buçuk yıllık kıdem tazminatı ödenmeden kapının önüne konulan Kara, işten çıkarıldığı Cihan Tekstil önünde Emeğin Gücü Derneği ile birlikte açıklama yapmak istedi.

Yapılan açıklamada konuşan Emeğin Gücü Derneği Başkanı Hasan Ergül, Şükrü Ünre ile telefon ve mail yoluyla görüştüklerini belirterek "Patron, yaklaşık 1 aydır Meya Kara kardeşimizi oyalıyor, anasının ak sütü kadar helal olan kıdem ve ihbar tazminatını ödememek için her türlü hileye başvuruyor. Kendisi işçi kardeşimize zorla istifa dilekçesi imzalatmaya çalışmıştır, kendisine hakaret etmiştir. Meya Kara’nın hakları ödeninceye kadar kapınızın önündeyiz. Her gün oturma eylemimize devam edeceğiz” dedi.

Açıklama yapıldığı sırada yanında birkaç kişiyle birlikte işyerinin önüne gelen patron Şükrü Ünre, açıklamaya katılanlara taş ve sopalarla saldırdı. İşten çıkarılan Meya Kara, saldırı sırasında başına taş isabet etmesi sonucu kanlar içinde kaldı. (İstanbul/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

3 aydır ücretleri ödenmeyen Elya işçilerinin eylemine polis engeli

SONRAKİ HABER

Kaz Dağları bölgesinde 115 maden arama ruhsatı verildi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...