1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. ANKARA

  4. Çiğdem Mahallesi'nde yol çökmesi
Çiğdem Mahallesi'nde yol çökmesi

Çiğdem Mahallesi'nde yol çökmesi

Çiğdem Mahallesi 1589. Sokak’ta sabaha karşı özel bir inşaat firması tarafından yapılan inşaat çalışmaları sırasında fore kazıklarının yıkılması sonucu yoldaki toprağın kaydığını, kayma sonucunda ASKİ'ye ait su ve kanal borularının patladığını bildirdi.

A+A-

  ASKİ yetkilileri, söz konusu bölgede meydana gelen çökmenin, su borularının patlamasından sonra meydana geldiği yönündeki  iddialarının aksine, söz konusu olayın fore kazıklarının yetersiz olmasından kaynaklandığını ve bu nedenle de ASKİ’ye ait su ve kanal borularının patladığını  kaydettiler.

         Özel bir firmanın yaptığı inşaat çalışmaları sırasında, fore kazıklarının arkasındaki toprak yığınını taşıyamaması sonucunda yıkıldığını ve yoldaki büyük bir toprak kitlesinin inşaat alanına aktığını, bu sırada yolda yerin altındaki  ASKİ’ye ait 125 ve 150 mm’lik 2 içme suyu ile 500 mm’lik pissu ve 400 mm’lik yağmur suyu boru hatlarının patladığını kaydeden ASKİ yetkilileri, “Ayrıca yine aynı bölgede bulunan ve patlamayan 350 mm’lik borumuzu da tedbiren hemen askıya aldık” dediler.

         Göçükte ve inşaattaki suyun boşaltma ve boruların deplase çalışmalarına da başlandığını kaydeden yetkililer, “Patlamayan 350 mm’lik boru ile diğer borularımızın deplase çalışmaları sürüyor” açıklamasını yaptılar.

Bu haber toplam 2328 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.