|

Çiftlik Bank mağdurları ikinci kez dolandırıldı

Kurduğu Çiftlik Bank sistemi üzerinden 80 bin kişiden 500 milyon liradan fazla para toplayan Mehmet Aydın'ın sistemin çökmesi üzerine Urugay'a kaçmasının ardından geride bıraktığı mağdurları ikinci kez dolandırıldı. Mağdurlara yatırdıkları paralarını geri alma vaadinde bulunan dolandırıcıların sadece İstanbul'da bin 650 kişiden para topladığı iddia edildi.

Yeni Şafak
15:15 - 19/03/2018 Pazartesi
Güncelleme: 16:30 - 19/03/2018 Pazartesi
Diğer
Çiftlik Bank mağdurlarına ikinci şok
Çiftlik Bank mağdurlarına ikinci şok

Son günlerde sıkça gündeme gelen Çiftlik Bank olayında sistemin kurucusu Mehmet Aydın'ın kaçtığı iddia edilen Uruguay'daki evinin görüntülerinin ortaya çıkmasının ardından hükümet de harekete geçti. Adalet Bakanı Abdülhamit Gül Çiftlik Bank'ın kurucusu Mehmet Aydın'ın Uruguay'dan isteneceğini söyledi.

İKİNCİ KEZ DOLANDIRILDILAR

Çiftlik Bank mağdurları ise mağduriyetlerinin giderilmesi için yasal mercilere başvuruda bulunmaya başlarken, çok sayıda mağdurun ikinci kez dolandırıldığı iddia edildi.

BİN 650 KİŞİ ELDEN TESLİM ETTİ

Sosyal medya üzerinden''Bin TL karşılığında paranızı geri alırız'' ilanı çıkarak mağdurları kandıran dolandırıcıların sadece İstanbul'da bin 650 kişiden parayı elden teslim aldığı iddia edildi.

ORTALAM 500 İLE 1000 TL ALDILAR

CNN Türk'ün haberine göre;, İstanbul'da tam 1650 kişiden paranızı geri alacağız vaadiyle tekrar para isteyen dolandırıcıların kişi başı ortalama elden aldığı rakam ise 500 ile 1000 TL arasında değişiyor.

TELEFONLARI KAPALI

Konu ile ilgili konuşan Avukat Serdar Öktem ise ''Paralarını geri alacağız'' diyenlerin telefonlarının kapalı olduğunu belirtti.

İŞGÜZARLIK YAPAN AVUKATLAR DA VAR

Öktem, internet üzerinden mağdurlara ulaşıp elden para alındığını söyleyen Avukat Öktem, ''Yani herhangi bir banka hesabına para yatırma söz konusu değil.
B
azı gruplara bizim meslektaşlarımız dahi yazı yazıyor. Şu kadar para verirseniz biz davanızı takip ederiz, Uruguay hükümetiyle görüşürüz gibi saçma sapan gerçeği yansıtmayan...
Biz Türkiye Cumhuriyeti sınırları içinde avukatlık yapabiliriz. Dışına çıktığımızda avukatlık yapamayız. İnsanlar bu şekilde de mağdur ediliyor." diye konuştu.
#Mehmet Aydın
#Uruguay
#Çİftlik Bank
6 yıl önce