Kdz.Ereğli Kaymakamlığı İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından okullarda başlatılan ‘Engelleri Kaldıralım’ projesi kapsamında; idareciler, öğretmenler, veliler ve öğrenciler tarafından yapılan bağışlarla alınan 10 adet akülü tekerlekli sandalye düzenlenen törenle ihtiyaç sahibi engelli vatandaşlara teslim edildi. Kdz.Ereğli Fiziksel Engelliler Derneği’nin bahçesinde düzenlenen törene; Kdz.Ereğli Kaymakamı Nazım Madenoğlu, Kdz.Ereğli İlçe Milli Eğitim Müdürü Numan Korkmaz, Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürü Serkan Keleş, Dernek Başkanı İsmail Şentürk ile çok sayıda engelli vatandaş katıldı.

 

KAYMAKAM MADENOĞLU, DESTEK VEREN HERKESE TEŞEKKÜR ETTİ

 

Törende konuşan Kdz.Ereğli Kaymakamı Nazım Madenoğlu, ilçede kurulu Fiziksel Engelliler Derneği’nin çalışmalarıyla bölgesinde örnek gösterilecek bir sivil toplum kuruluşu olduğunu söyleyerek, “derneğimiz sadece ilçemizde değil komşu ilçelerde de hizmet veren bir sivil toplum kuruluşumuz. Yaptığı hizmetlerle ilçemizde tanındığı gibi Türkiye’de de tanınan bir kuruluş. Engellilerimiz ile ilgili sadece sandalye dağıtımı değil; onlara yönelik kurslar, bilgilendirme toplantıları, gelir getirici meslek edindirme kursları gibi benzer çalışmaları da yapmaktadır. Bugün de 10 engelli vatandaşımıza ve ailelerine bayram öncesi bir sevinç yaşatmak adına bu akülü sandalyeleri dağıtmak için buradayız. Geçtiğimiz zamanlarda Erdemir’in 10 adet sandalye alarak derneğimize destek verdiğini biliyoruz. Şimdi de; başta Milli Eğitim Müdürümüz olmak üzere ilgili okul müdürleri ve öğretmen arkadaşlarımızın, öğrencilerimizin ve velilerimizin çabalarıyla elde edilen bir rakamla 10 tane akülü sandalyeyi engelli vatandaşlarımızın hizmetine sunuyoruz. Biz de bu törende sizlerle beraber olmaktan büyük bir mutluluk duyuyoruz. Dernek Başkanımız İsmail Beye ve çalışma arkadaşlarına, bu işte maddi ve manevi desteğini esirgemeyen bütün vatandaşlarımıza teşekkürlerimi iletiyorum.”dedi.

 

“DERNEĞİMİZ İLÇEMİZİN TANITIMINA DA KATKIDA BULUNUYOR”

 

Madenoğlu, derneğin şimdiye kadar 130 tane akülü sandalyeyi ihtiyaç sahiplerine ulaştırdığını hatırlatarak, “Bunun tanesi bugün 3 bin lira civarındadır, bu da yarım milyona yakın bir rakama ulaşmaktadır. Derneğimiz sadece bu tür hizmetler yapmıyor, aynı zamanda ilçemizin tanıtımına da katkıda bulunuyor. Bu da işin görünmeyen bir yönü. Bir müjde daha vermek istiyorum. Elimizde hazır bir 10 akülü tekerlekli sandalyemiz daha var. Onları da Bayramdan sonra böyle mütevazı ama anlamlı bir törenle dağıtacağız"diye konuştu.

 

KORKMAZ’DAN DA TEŞEKKÜR

 

İlçe Milli Eğitim Müdürü Numan Korkmaz da; konuşmasında, “Engelleri Kaldıralım projesi kapsamında Sayın Kaymakamımızın da destekleri ile okullarımızda yapılan kampanya sonucu alınan bu akülü tekerlekli sandalyeleri bayram öncesi ihtiyaç sahibi vatandaşlarımıza teslim ediyoruz. Ben bu konuda Sayın Kaymakamımıza, dernek başkanımıza ve okul aile birliği ile okul idarecilerimize ve öğretmenlerimize teşekkür ediyorum.”ifadelerine yer verdi.

 

ŞENTÜRK, “ARKADAŞLARIMIZ, ÇİFTE BAYRAM SEVİNCİ YAŞADI”

 

Kdz.Ereğli Fiziksel Engelliler Derneği Başkanı İsmail Şentürk de başlattıkları kampanya ile kendilerine destek olan Kaymakam Madenoğlu ile İlçe Milli Eğitim Müdürü Korkmaz’a teşekkürlerini sundu ve “Bugün burada 10 engelli arkadaşımızı akülü tekerlekli sandalye ile kavuşturmanın sevincini yaşıyoruz. Ben bu konuda emeği geçenlere ve özellikle okullarda toplanan bağışlarla bize destek olan okul müdürlerimize, öğretmenlerimize, öğrencilerimize ve velilerine çok teşekkür ediyorum. Arkadaşlarımıza bayram öncesi çifte bayram sevinci yaşatmış oldular.”şeklinde konuştu.

 

“DAHA DUYARLI OLUNMASINI İSTİYORUZ”

 

Şentürk, vatandaşların engellilere destek konusunda biraz daha duyarlı davranmalarını isteyerek, “Amacımız yaz ortalarına kadar bu bölgede akülü ya da manuel tekerlekli sandalye ihtiyacı olan hiç kimseyi bırakmamak. Şuan için 35 engelli vatandaşımızın daha akülü tekerlekli sandalyeye ihtiyacı var. Bunların içerisinde bizim önceden akülü sandalye verdiğimiz ama bugün akülü sandalyesini kullanamayacak durumda olan engelliler var. Onların sandalyelerini yenilemek durumunda kalıyoruz. En büyük isteğimiz bunlar için bu bölgede bir tamir istasyonu kurulması. Belediye başkanı bize göreve geldiğinde bu konu ile ilgili söz vermişti, 3 yıl geçti biz engelliler olarak belediyenin bu konuda adım atmasını bekliyoruz.”dedi.

 

Tören 10 engelli vatandaşa akülü tekerlekli sandalyelerinin teslim edilmesi ile son buldu.