ÇİFTÇİLERİN SAMAN BALYASI MESAİLERİ SÜRÜYOR

ÇİFTÇİLERİN SAMAN BALYASI MESAİLERİ SÜRÜYOR

Sungurlu’da hasadın ardından çiftçilerin saman balyası mesaileri aralıksız sürüyor.

30 Haziran 2020 - 08:59

Kertme Köyü’nde çiftçilikle uğraşan Karakoç ailesi de, saman balyası yapımına hummalı bir şekilde devam ediyor.

Köyde çiftçilikle uğraşan Remzi Karakoç oğulları Engin ve Ergün ile birlikte, bir çok alanda ev ekonomilerine katkı sağlıyorlar. Karakoç ve oğulları, buğday, arpa, nohut, mercimek ekiminin yanı sıra hayvan besiciliği ve son yıllarda ilçe de gündemde olan saman balyası yapımına da başladı. Aile, ayrıca köyde ürettikleri doğal yoğurtları ilçe de kurulan pazar ve marketlerde satışa sunuyor. İlçe halkı tarafından ilgi gören yoğurtlar ilgiyle tüketiliyor.

Remzi Karakoç, Sungurlu halkına hizmet etmekten mutluluk duyduğunu ifade ederek, farklı sektörlerde ekonomilerine katkıda bulundukları söyledi. 

Karakoç, hasat edilen ve tarlada kalan sapları, kendilerine ait balya makineleriyle dikdörtgen şeklinde bağlayarak balya haline getirdiklerini vurguladı. Kertme köyünde yıllardır çiftçilikle uğraştığını anlatan Karakoç, “Çiftçilik bizim geçim kaynağımız. Oğullarım ile birlikte tarla ekip biçmek, hayvan besiciliği, yoğurt satışı ve son olarakta saman balyası yapımına başladık. Çalışmak bizim özümüzde var. Her mevsiminde farklı çalışma kolları oluyor. Ekip biçmek, hasat etmek, hayvan yetiştirmek, yoğurdunu satmak gibi. Allah’a şükürler olsun, destek verenlere teşekkür ederim.” diye konuştu. 

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
SUNGURLU’DA KIZILAY BUTİK AÇILDI…
SUNGURLU’DA KIZILAY BUTİK AÇILDI…
ONURSAL BAŞKANA HAYIRLI OLSUN ZİYARETİ…
ONURSAL BAŞKANA HAYIRLI OLSUN ZİYARETİ…