Büyük Torbalı

Çiftçileri zor günler bekliyor

Ayrancılar Türkmenköy Mahallesi bölgesinde bulunan ve yüzlerce çiftçinin can suyu ihtiyacını karşılayan Havuz Pınarı göletinde tehlike çanları çalıyor. Göletteki su neredeyse bitme sınırına geldi. Mahalle muhtarı, ilginç bir iddiada bulunarak suyun azalmasını depreme bağladı

REKLAM ALANI

(728x90px)

Esnek veya Sabit Ölçü Verebilirsiniz.
Çiftçileri zor günler bekliyor
187 Görüntüleme
12 Ağustos 2020 - 14:48
REKLAM ALANI

(300x250px)

Esnek veya Sabit Ölçü Verebilirsiniz.

Uzun yıllardır tarımsal alanda kullanılan ve bu sene yeterli yağışların yağmamasından dolayı Türkmenköy Mahallesi’nde bulunan Havuz Pınarı Göleti neredeyse kuruma aşamasına geldi. Hızla kurumaya başlayan gölette su seviyesi 5 metreden 2 metreye kadar geriledi. 3 bin dönümlük tarım alanını sulamak için kullanılan doğal kaynak su her geçen gün azalırken, Türkmenköy Mahalle Muhtarı Ali Çıvgın, ciddi bir iddia ortaya koydu. Çıvgın, geçtiğimiz aylarda Türkmenköy merkezli 3.8 şiddetindeki deprem sonrasında kaynak suyun yer değiştirdiğini iddia etti.

HIZLA AZALIYOR

Geçtiğimiz aylarda Türkmenköy merkezli depremin yaşanması sonrasında ilçede büyük bir korku yaşanmıştı. Deprem sonrasında Havuz Pınarı göletinde suyun azaldığını iddia eden Mahalle Muhtarı Ali Çıvgın, “3.8 şiddetindeki deprem ne yazık ki hepimizi korkuttu. İlk başta farkına varmadık fakat daha sonra göletteki suyun hızla azaldığını fark ettik. Bu yaşanan durum depremden kaynaklıdır. Kaynak suyun yeri değişti. Su seviyesi 2 metreye kadar düştü. Bu gölet hem Türkmenköy bölgesindeki hem de Oğlananası Mahallesi’ndeki çiftçilere kaynak sağlıyordu. Durum her geçen gün kötüye gidiyor. Bu konuda bir araştırma yapılması gerek” şeklinde konuştu.

REKLAM ALANI

(728x90px)

Esnek veya Sabit Ölçü Verebilirsiniz.
PİYASALARDA SON DURUM
  • DOLAR
    -
    -
    -
  • EURO
    -
    -
    -
  • ALTIN
    -
    -
    -
  • BIST 100
    -
    -
    -
KÖŞE YAZARLARI
Hava durumu
İMSAK-
GÜNEŞ-
ÖĞLE-
İKİNDİ-
AKŞAM-
YATSI-

Tüm Hakları Saklıdır. Torbalı Web