Çiftçi kendi malını koruyabilecek.

Çiftçi kendi malını koruyabilecek.

ZORUNLULUK KALKTI, ÇİFTÇİ MALLARI KORUMA BAŞKANLIKLARI ARTIK ÇİFTÇİLERDEN PARA ALAMAYACAK.

 

4081 Sayılı Kanunda yapılan değişiklik ile isteyen çiftçinin kendi arazisini korumasına imkân tanındı.

Kendi arazisini koruyan çiftçiden Çiftçi Malları Koruma Başkanlıkları para alamayacak. Ayrıca Çiftçi Malları Koruma Başkanlıklarına borçları bulunan çiftçilere ilk taksitte ödeme kolaylığı da getirildi.

Edremit Tarım İlçe Müdürlüğü 4081 Sayılı Kanunda yapılan yeni değişiklik hakkında köy muhtarları ce çiftçi Malları Koruma Başkanları'nı bilgilendirmek amacıyla bir toplantı düzenledi. Muhtarlar yeni düzenlemenin karışıklığa neden olacağını öne sürerek ya tamamen korumanın tamamen kaldırılmasını yada koruma işinin eskiden olduğu gibi kalması gerektiği yönünde görüşlerini bildirdiler.

Edremit Ticaret Odası'nda gerçekleştirilen Toplantıda konuşan Edremit Tarım İlçe Müdürü Hüseyin Acar, 4081 sayılı Çiftçi Mallan Koruma Kanunu'nun 34.maddesinin 1.fıkrası 6213 sayılı kanun ile değiştirilmiş olup, 34.maddenin 2.fıkrası yürürlükten kaldırılmıştır. Bu değişikliğe göre kamu kuruluşları ile gerçek ve tüzel kişiliklere ait tarımsal işletme ve arazi sahipleri, tarımsal alanlarım kendileri korumak istediklerini Çiftçi Mallan Koruma Başkanlıklarına başvurmaları halinde Koruma Başkanlıkları bu işletmelerden koruma ücreti almayacak ve bu işletmelerle ilgili koruma faaliyetinde bulunmayacaklardır.

Kendi korumasını yapmak isteyen işletmelerde oluşacak zararlarla ilgili koruma başkanlıklarınca tazminat ödenmeyecektir. Koruma başkanlıklarına müracaat etmeyen arazi sahiplerinin işlemleri eskiden olduğu gibi devam edecektir. Ayrıca koruma faaliyetlerinden kaynaklanan Koruma Başkanlıklarının alacakları 6213 sayılı kanunun geçici 1.maddesine göre yeniden yapılandırmaya gidilmiş ve 31 Aralık 2010 tarihi itibariyle vadesi gelmiş ancak ödenmemiş borçlar ilgililerin koruma başkanlıklarına müracaat etmeleri halinde 2 taksitten oluşan borç yapılandırmasından faydalanabileceklerdir. Ayrıca başvuruda bulunanlarla ilgili varsa borçlarla ilgili davalar ve icra takipleri sonlandırılacaktır. Daha fazla bilgi edinmek isteyen çiftçilerimiz ilçe Tarım Müdürlüğümüze başvurmaları gerekmektedir” dedi,

http://www.haber3.com/ciftci-mallari-koruma-baskanliklari-artik-ciftcilerden-para-alamayacak-haberi-844032h.htm#ixzz3TB9DJ3sw

 



  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı