CIA'in kalemi FETÖ'ye kalkan oldu!

ABD eski Başkanı George Bush'ın da danışmanlığını yapmış ve CIA'nin basın kalemlerinden olarak bilinen Rubin, FETÖ liderine kalkan oldu. ABD'li siyasetçilerin Gülen'in iade edilebileceği açıklamalarına değinen Rubin, "Söylenenler doğruysa, Trump büyük bir hatanın eşiğinde" dedi.

CIA'in kalemi FETÖ'ye kalkan oldu!
CIA'in kalemi FETÖ'ye kalkan oldu!
15 Temmuz darbe girişimini üç ay önceden fısıldayan, ABD eski Başkanı George Bush'ın da danışmanlığını yapmış Michael Rubin, Başkan Trump'ın AB Büyükelçisi adayı Ted Malloch'ın Gülen'in iade edilebileceğini söylemesine tepki gösterdi.

American Enterprise Institute'de yayınlanan "Gülen'in iade edilmesi, NATO'nun altını oymak olur" başlıklı yazısında Rubin, "Trump'ın AB Büyükelçisi adayı Ted Malloch'ın spekülasyon yapmış ya da kendi fikirlerini Trump'ınki gibi yansıtmış olabilir. Ancak söyledikleri doğruysa, Trump büyük bir hatanın eşiğindedir" ifadesini kullandı.

"Gülenciler darbeye katılmadı"

Rubin ayrıca, Gülen hareketinin çok sayıda yanlışlar yaptığını ancak darbeden hiçbir sorumluluğu olmadığını da iddia etti. Darbeye katılan askerlerin Gülenci olmadığını savunan Rubin, Erdoğan'a bağlı askerlerin darbe girişimine destek verdiği iddiasında bulundu.

15 Temmuz askeri darbe girişiminden iki ay sonra yazdığı yazıda Rubin "Bana göre bazı Gülen takipçileri darbeye katıldı ve buna dair ön bilgiler zaten mevcuttu. Ancak darbeye aynı zamanda Kemalist subaylar da katıldı" vurgusunu yapmıştı.

Darbeyi 3 ay önceden fısıldamıştı

Michael Rubin, 15 Temmuz darbesinden dört ay önce Türkiye'deki askeri darbenin ilk mesajını verdiği ortaya çıkmıştı.

American Enterprise Institute'de yayınlanan makalesinde Michael Rubin “İddia etmiyorum ama Türkiye'de ordu, Mısır'da Sisi'nin yaptığının benzerini yapabilir, Erdoğan'ın kaya gibi politikası, sert bir kayaya çarparsa kimse şaşırmasın" ifadelerini kullanmıştı. Rubin ayrıca "Erdoğan uzun zaman önce Türk ordusuna diz çöktürmek istedi. İktidarının ilk on yılında, hem ABD hem de AB ona destek verdi. Fakat bu durum Erdoğan'ın o zamanki yabancı ateşli savunucularının onun deliliği ve otokratik eğilimlerinin arttığını görmeden önceye hastı" vurgusunu yapmıştı.

Türkiye'deki mevcut durumu anlatırken birbiriyle çelişen ifadeler kullanan Rubin, ekonomide istikrarın olduğunu ancak turizm gelirlerinin azalmasından dolayı vatandaşların alım gücünün zayıfladığını da iddia etti. Rubin'in bu değerlendirmeyi yaparken hangi ekonomik verileri referans aldığıyla ilgili ise herhangi bir bilgiye yer vermemişti.