CIA'in Kaşıkçı raporu sızdı: Öldürülmesini Prens Selman onayladı

Amerikan basınının ulaştığı CIA raporuna göre; Cemal Kaşıkçı'nın öldürülmesini Prens Selman'ın onayladığı kaydedildi. Raporda, Kaşıkçı'yı öldüren cinayet ekibinin kullandığı iki özel jet, bir yıldan daha kısa bir süre önce Veliaht Prens Selman tarafından ele geçirilen bir şirkete ait çıktı. Yakında Veliaht Prens ile görüşecek olan Joe Biden'ın, cinayetten Prensi sorumlu tutacağı kaydedildi.

CIA'in Kaşıkçı raporu sızdı: Öldürülmesini Prens Selman onayladı
CIA'in Kaşıkçı raporu sızdı: Öldürülmesini Prens Selman onayladı
GİRİŞ 25.02.2021 10:24 GÜNCELLEME 25.02.2021 11:12
Bu Habere 68 Yorum Yapılmış

Beyaz Saray Sözcüsü Jen Psaki, düzenlediği günlük basın toplantısında Cemal Kaşıkçı cinayetini ile ilgili önemli açıklamalarda bulunurken, CIA tarafından hazırlanan raporun kısa süre içinde açıklanacağını duyurdu.

ABD ile Suudi Arabistan arasında yeni dönem: Güzel zamanlar sona erdi

Amerikan basını ise, CIA'in hazırladığı rapora ulaştı. ABD istihbarat birimlerinin raporuna göre; Kaşıkçı'yı öldüren cinayet ekibinin kullandığı iki özel jet, bir yıldan daha kısa bir süre önce Veliaht Prens Selman tarafından ele geçirilen bir şirkete ait çıktı. Raporda ayrıca; Bin Selman'ın Kaşıkçı'nın öldürülmesini onayladığı belirtildi.

BIDEN PRENSİ SORUMLU TUTACAK

Yakında Veliaht Prens ile görüşecek olan Joe Biden'ın, cinayetten Prensi sorumlu tutacağı kaydedildi.

Biden seçim döneminde, Kaşıkçı cinayetinin tüm detaylarıyla aydınlatılacağı vaadini vermişti.

İSTANBUL'DA ÖLDÜRÜLMÜŞTÜ

Cemal Kaşıkçı, 2 Ekim 2018 tarihinde evlilik işlemleri için gittiği Suudi Arabistan İstanbul Başkonsolosluğunda, Suudi suikast timi tarafından vahşice öldürülmüştü.

SORUMLULARIN CEZALARI TATMİN EDİCİ BULUNMADI

Dünyanın aylarca konuştuğu cinayet uluslararası kamuoyunda ciddi tepkilere neden olurken, Suudi Arabistan yargısı, cinayetten sorumlu tuttuğu 8 sanığa hapis cezası verdi. 7 Eylül'de açıklanan kararlara göre Riyad Ceza Mahkemesi, sanıklardan 5'ine 20'şer, 1'ine 10, diğer 2'sine 7'şer yıl hapis cezası verdi.

Cinayetle ilişkilendirilen üst düzey isimler, eski Kraliyet Danışmanı Suud el-Kahtani ve eski İstihbarat Yardımcısı Ahmed Asiri ve Başkonsolos Muhammed el-Uteybi gibi isimlere davada herhangi bir suçlama yöneltilmedi. Davada ayrıca daha önce idamla yargılanan 5 kişinin cezalarının hapse çevrilmesi ve diğerlerinin de cezalarında indirime gidilmesi dikkati çekti.

Dünya kamuoyunun merakla beklediği kararda, Kaşıkçı'yı öldürmeye gelen infaz timinin içinde testeresiyle yer alan Adli Tıp Uzmanı Salah Muhammed Abduh et-Tubeyki, Kaşıkçı'nın katledilmesinden sonra onun dublörü olma rolünü üstlenen Mustafa Muhammed M. el-Medeni, cinayet timi ile Riyad'daki yetkililer arasındaki iletişimi sağladığı iddia edilen Kraliyet Muhafızı Albay Mahir Abdulaziz M. Mutrib gibi isimlerin de akıbeti aydınlatılmış değil.

KAYNAK: HABER7
YORUMLAR 68
  • Ali aksoy 3 yıl önce Şikayet Et
    Yahudi ve usa,suudileri kafese soktu,11 Eylül 'de ölenlere tazminat ödeme yerine,Yüsek askeri harcamalarini mecbur kildilar.Enayiler hala uyanmadilar!Usa,suudilerin dost'tu?
    Cevapla
  • Levrok 3 yıl önce Şikayet Et
    sorumlu tutmayacak, onu Kukla yapacaklar. Eger ithat etmez ise, yargilanacak. Yakinda Suud Krali uyumaya gider.
    Cevapla
  • HIDIR BUDUR 3 yıl önce Şikayet Et
    TRUMP'ın damadı SELMAN'a muhalif isim listesi vermiş?? Hayret ne tesadüf..!! IŞID lideri Ebu Bekir El Bağdadi 'nin de en yakın dostu ABD'li senatör John McCain’di ? Veeee sık sık IŞİD lideri Ebubekir Bağdadi'nin bir araya geliyorlardı.IŞID'in hedefi "İsrail değil İRAN?" ve IŞID bölgedeki petrol yataklarını işgal etti??Müslümanı müslümana kırdırma projesi" "SUNNİ-Şİİ" savaşının temel oyuncularından biri aynı zamanda IŞID..Vee ABD uzun soluklu olacak dediği İŞİD temizliğinde "İsraille aynı ırktan açıklanan Kürtlerle" VADEDİLMİŞ TOPRAKLAR hayalinde genişleme derdinde..!!?
    Cevapla
  • HIDIR BUDUR 3 yıl önce Şikayet Et
    Suudilerle Türkiye'nin yakınlaşmasını önlemek için REİNA discoda Arap turistler tarandı.. Bilahare Suudi - ABD yakınlaşmasına karşı gelen Kaşıkçı Türkiyede öldürülerek "Türkiye-Suudi" arasına nifak ekilerek Suudilerin İsrail ve ABD tarafında kalması sağlandı..Bilahareee ABD Suudilere " seni korumam için ver bana para" kovboyluğu yaptı. Sunni-Şii savaşının tarafı yapıldı..
    Cevapla
  • Tehdit 3 yıl önce Şikayet Et
    Trump büyük bir ısırık kopardı bende daha büyük ısırık koparmalıyım diyor Biden olay bundan ibaret havlayan köpek ısırmaz presesi korkutup donuna kadar almanın peşindeler
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Erdoğan 30 Mart'ta açıklayacaktı: Anlaşma son anda iptal edilmiş
İran-İsrail savaşını engelleyen telefon: Bu gece değil!