CHP'nin adayı Meral Akşener mi?

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun “Haziran güzel bir aydır. ‘İyi’lerin kazandığı, kötülerin kaybettiği bir aydır.” ifadesinin perde arkasında ne var?

CHP'nin adayı Meral Akşener mi?
CHP'nin adayı Meral Akşener mi?
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin çağrısı ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, seçimlerin 24 Haziran 2018'de yapılmasına karar verildiğini açıkladı.

İlan edilen erken seçim ardından CHP'nin tepkisi merak konusu olmuştu. Önce CHP Sözcüsü Bülent Tezcan daha sonra da Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu'ndan gelen açıklamalar seçmeni tatmin etmemiş, 'CHP erken seçime hazır değil' yorumlarına neden olmuştu.

Dün CHP liderinin ayaküstü yaptığı açıklamalar da bu yorumları pekişti. Kılıçdaroğlu'nun gelen soruları geçiştirirken kullandığı bir cümle ise Fatih Altaylı'nın dikkatini çekti. Kılıçdaroğlu'nun “Haziran güzel bir aydır. ‘İyi'lerin kazandığı, kötülerin kaybettiği bir aydır.” sözlerini yorumlayan Altaylı, şöyle yazdı:
 
Ben bu cümleyi çok manidar buldum.“İyi'lerin kazandığı” derken ister istemez bir İYİ Parti çağrışımı oluştu. Bu bir ittifak mesajı mıydı ya da CHP'nin adayının Meral Akşener olma ihtimali miydi çözemedim.
 
Köşe yazısının tamamı için tıklayınız