Haberler

"CHP'lilerin Kızları Savaş Ganimetidir" Diyen İBB Çalışanı, Sözlerinden Geri Adım Atmadı

Güncelleme:

2017 referandum seçimlerinde "CHP açıkça savaş ilan etmiştir. 17 Nisan günü savaşı kazanınca, bunların karıları ve kızları ganimet olarak 'Evet'çilere helaldir" diyen İBB eski çalışanı, mahkemede sözlerinin arkasında durdu.

Anayasa değişikliği için 2017'de yapılan referandum öncesi sosyal medyada yaptığı paylaşım sonrası hakkında, "Halkı kin ve düşmanlığa tahrik" suçundan dava açılan İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Haller Müdürlüğü eski çalışanı Ömer Akbayrak, sözlerinden geri adım atmadı.

KAMU BARIŞINA KARŞI SUÇ

İstanbul Asliye Ceza Mahkemesi'nde dün görülen duruşmaya sanık Ömer Akbayrak ve şikayetçi İstanbul Baro Başkanlığı avukatı Atilla Özen ile İBB avukatı Ahmet Aydıner katıldı. "Halkı kin ve düşmanlığa tahrik" suçundan 1 yıldan 3 yıla kadar hapis cezasıyla yargılanan sanık Ömer Akbayrak'ın suç niteliğinin 5 yıla kadar hapis cezası bulunan "Kamu barışına karşı işlenen suçlar kapsamına girebileceği"ni belirten hakim, sanığa ek savunma hakkı verdi.

SANIK: KARILARI KIZLARI GANİMET OLARAK 'EVET'ÇİLERE HELALDİR

Ek savunmasında yazıyı kan dökmek ve savaştan bahsedenler için yazdığını belirten sanık Akbayrak, "Paylaşılan yazı benim ilk yazdığım haliyle dağıtılmış bir yazı değildir. Sonradan değiştirilerek medyaya verilmiştir. Benim paylaştığım yazı '17 Nisan günü savaşı kazanınca bunların karıları kızları ganimet olarak evetçilere helaldir' şeklindedir. Yazının başında hayırcılara kısmı benim yazımda yoktur. Ayrıca ganimettir de kaldırılmış" dedi.

"PİŞMANLIK GÖSTERMİYOR"

Şikayetçi İstanbul Barosu Başkanlığı avukatı Atilla Özen davaya müdahillik taleplerinin olduğunu belirterek, "Sanık pişmanlık göstermemektedir. Sanığın sunduğu rapordan da iyileşmekte olduğu anlaşılmaktadır" dedi.

DURUŞMA ERTELENDİ

Mahkeme sanığın dosyaya sunduğu raporlar dikkate alınarak Adli Tıp Şube Müdürlüğü'ne dosyanın gönderilip sanığın cezai ehliyeti hususunda rapor alınmasına karar verdi. İstanbul Barosu ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı'nın davaya katılma talebini ise suçtan direk zarar görmelerinin söz konusu olmadığı için reddine karar veren mahkeme duruşmayı erteledi.

OLAYIN GEÇMİŞİ

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Haller Müdürlüğü'nde çalışan Ömer Akbayrak'ın Facebook hesabından 2017 referandumu öncesi paylaştığı mesaj büyük tepkilere yol açmıştı. "Halkı kin ve düşmanlığa tahrik veya aşağılama" suçundan dava açılan Ömer Akbayrak'tan İBB şikayetçi olarak, açığa almıştı.

Evli ve 3 çocuğu olan sanık, Bipolar hastası olduğunu belirterek mahkemeye bir takım raporlar sunmuştu.

İşte o paylaşım;

'CHP'lilerin Kızları Savaş Ganimetidir' Diyen İBB Çalışanı, Sözlerinden Geri Adım Atmadı

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

İstanbul Büyükşehir Belediyesi 3.Sayfa Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Bein Sports CANLI izle! (HD) Bein Sports kesintisiz donmadan canlı yayın izleme linki! Diyarbakır Belediyesi bayrak olayı ne? Belediye meclisinden kaldırıldı mı? Beşiktaş Ankaragücü maçı CANLI izle! 19 Nisan BJK Ankaragücü Konferans Ligi maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? 21 Nisan 2024 Günlük Burç Yorumları: AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 21 Nisan Pazar burç yorumları nedir? Gaddar 14. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Gaddar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kızılcık Şerbeti 68. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Kızılcık Şerbeti yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Sarı kod uyarısı nedir? İşte MGM Sarı kod uyarısının anlamı Yalı Çapkını 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Yalı Çapkını yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Arka Sokaklar 671. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Arka Sokaklar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Ateş Kuşları 52. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Ateş Kuşları yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kara Ağaç Destanı 9. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Kara Ağaç Destanı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? 19-20 Nisan Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı? NO Pelicans Sacramento Kings NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 19 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Miami Heat Chicago Bulls NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 19 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! 19-20 Nisan hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı?
500

Yorumlar (226)

Amin, Amin,Amin:

Allah senin ve senin gibi düşünen zavallıları en sevdikleriyle sınasın inşallah

59
1
yanıtYanıtla
mehmet yozgatlı:

Kral dan çok Kral cı zihniyet. 1000 liraya dinini değiştirecek türlerden. Yalamak için ne yapacağını şaşırmış aklı bu kadar çalışmış işte.

56
2
yanıtYanıtla
MECHUL ASKER:

Ne 1000 lirasi birader bunlar makarnaya dinini pirince imanini kiraya verdiler 2 çuval kömürede ikisinide sattilar bunlar ucuz kişiler.

yanıt19
yanıt1
MECHUL ASKER:

Şimdi daha ucuzladi bunlar 1kg kuru soğan 1kg patatese her şeyini verir bunlar

yanıt19
yanıt0
HEDEFİ SAPTIRMAN:

BUNLAR FETO DÖKÜNTÜLER

yanıt9
yanıt0
ASİLTÜRK__:

Hayatımda hiç chp ye oy vermedim, asla vermem de. Ama ne kadar sevmesem bile böyle bir yapan şahsiyet gibi hayatımda namert, adi ve kansız birini daha tanımadım. Kimdir karşıdaki TÜRK evladı değilmidir. Senin karın kızın yok mu da başkasının kızı ve karısı sana helal oluyor. O zaman senin karın ve kızın da bir başkası için helal, bu anlama geliyor. Sende biraz ahlak olsa namusuna sahip çıkan biri olsan bunu söylemezdin. Senin yüzünden inançlı insanlar rencide oluyor, Kansız şerefsiz adi mahluk.

52
5
yanıtYanıtla
Ammar:

Ada’mın kimsenin karısına kızına laf ettiği yok. Şarta bağlınsöylemi var. Ve savaştan bahsedip kan dökmekten bahsedenlere hatırlatma yapıyor

yanıt0
yanıt0
atanın kızı:

Kendi akrabalarında hiç mi chpli yok onlara da sulanıyodur

52
2
yanıtYanıtla
MECHUL ASKER:

Chp li değilim ama bu öküzlere sessiz kalamam artik bunlar milletin namusuna kem bakmaya başladilar kim olursa olsun ülkemde kimsenin namusuna laf ettirmem evvelallah dil uzataninda dilini el uzatanin elini koparmasini biliriz biz .

52
2
yanıtYanıtla
Gündem-Bugün:

Hastalıklı ideolojinin, hastalıklı ürünü.

47
0
yanıtYanıtla
Tüm 226 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title