Silivri Belediye Meclisi’nin Temmuz ayı ikinci oturumu 10 Haziran 2020 Cuma günü gerçekleştirildi.

Gündem maddelerinin kabul edildiği ve yaklaşık 5 saat süren toplantının sonunda 2019 yılı faaliyet raporu görüşülerek oy çokluğuyla kabul edildi.

CHP Grubu; 40 gündem maddesinden 36. sıradaki “Mimar Sinan Mahallesi Alipaşa Caddesi üzerinde Cuma günleri kurulmakta olan semt pazarının Mimar Sinan Mahallesi Atasoy Caddesine taşınması” ile Silivri Belediyesi'nin 2019 Yılı Faaliyet Raporu'na "ret" oyu verdi.

İlk 3 ayı Özcan Işıklar dönemine ait olmak üzere toplam 12 aylık faaliyet raporuna CHP’li meclis üyelerinin ret oyu kullanması dikkat çekti.

Silivri Belediye Başkanı Volkan Yılmaz, konuşması sırasında "Silivri'de hoşgörü kültürü, meclis atmosferinde yaşanan uzlaşı herkesin gıptayla takip ettiği bir yıla aşkın süredir beraberce götürüyoruz. İnşallah bundan sonra da böyle devam edecek..." cümlesini kullandı. Ancak Yılmaz'ın bu konuşmasından birkaç saat sonra meclis salonunda tartışma çıktı ve CHP'liler topluca salonu terl etti.

Faaliyet raporu ile ilgili olarak söz alan CHP Grup Başkanvekili Süheyl Kırkıcı’nın Silivri’den çok İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve Türkiye geneliyle ilgili konulardan bahsetmesi tepkilere neden oldu.

AK Parti Grubu adına söz alan Ömer Tekin'in konuşması da Silivri Belediyesi 2019 Yılı Faaliyet Raporu yerine genel konuları kapsayınca CHP sıralarından tepkiler yükseldi. Konuşmasına devam eden Tekin; “…Benim söylemlerim hükümetin seçilmiş Cumhurbaşkanı’na darbe girişimi küstahlığına varacak Canan Hanımefendi kadar küstah değil. Ecdadı Fatih Sultan Mehmet’in türbesine elleri arkada giren Ekrem İmamoğlu kadar da saygısızca değil…” şeklinde konuşunca CHP Grubu ayağa kalkarak topluca tepki gösterdi.

Toplantı salonunu terk etmek isteyen CHP’lileri yatıştırmaya çalışan belediye başkanı Volkan Yılmaz, meclisi yöneten Başkan Vekili Filiz Güler’in 5 dakika ara vermesi üzerine CHP, AK Parti ve MHP grup başkanvekillerini odasına davet etti.

Verilen aranın ardından yeniden söz alan Ömer Tekin, sözlerinin yanlış anlaşıldığını ve üzgün olduğunu söyledi.

Editör: TE Bilişim