Cumhuriyet Halk Partisi Tire İlçe Teşkilatı, Kasım ayı içerisinde delege seçimi yapacak. Delege seçimlerinin ardından ilçe kongresi gerçekleştirilecek. Ocak ile Şubat Ayı arasında gerçekleştirilecek olan kongre öncesi bir araya gelen CHP’liler ‘Birlik ve Beraberlik Platformu’ çatısı altında toplandı.

Kurulan Birlik ve Beraberlik Platformu’nda CHP Tire İlçe Eski Başkanı Mustafa Güngör, Bayındırlık ve İskan Eski Bakanı Halil Çulhaoğlu, Tireli İşadamı Nihat Koç, Veteriner Hekim Hidayet Petin gibi CHP’ye uzun yıllar hizmet etmiş birbirinden önemli isimler yer aldı.

PLATFORM’DAN ORTAK AÇIKLAMA

Kurulan yeni platform ilk toplantısını bugün gerçekleştirdi. CHP İlçe Eski Başkanı Mustafa Güngör’ün ofisinde toplanan platform üyeleri toplu olarak İlçe Başkanlığı’na yürüdü. Burada gazetecilere açıklama yapan CHP’liler delege seçimleri ve kongre sürecine ilişkin birbirinden önemli konulara değindi. Platform adına ortak açıklamayı Ramazan Tekin yaptı.

Sözlerine Barış Pınarı Operasyonu’na katılan askerlerimize destek mesajıyla başlayan Tekin, yaptığı açıklamada cümlelere yer verdi;

Değerli basın mensupları, değerli CHP’liler, biliyorsunuz kahraman Mehmetçiğimiz Suriye’de sınır ötesi bir operasyona başladılar. Elbette terör Türkiye’nin en yakıcı ve en önemli sorunu. Bu sorunun giderilmesi amacıyla yapılan bu sınır ötesi harekat Türkiye için çok önemli. Bizim temel ilkemiz, yurtta sulh, cihanda sulh. Biz ülkemizde huzur ve barış istediğimiz kadar, dünyada da huzur ve barış isteyen bir partinin evlatlarıyız. Ben buradan, sınır ötesi harekata katılan askerlerimizin burnu bile kanamadan geri dönmelerini ve harekatı başarıyla bitirmelerini diliyoruz.

SANDIKTAN YANAYIZ

Değerli yoldaşlarım, CHP’sinin gerçek sahipleri

Kongre süreçlerinin gerçek anlamda bir demokrasi şöleni halinde geçmesini istiyoruz. Bu süreçte partimizin anayasası konumunda olan tüzüğümüzün hükümlerini istisnasız uygulamak ve kongre sürecini Cumhuriyet Halk Partisi'ne yakışan olgunlukta tamamlamak kararlılığındayız. Bu bağlamda şunu belirtmek isterim ki, birlik ve beraberlik platformu olarak sandıktan yanayız.

KISIR ÇEKİŞMELERE YER YOK

Bireysel kaygıları bir kenara bırakıp partimiz olan Cumhuriyet Halk Partisi'ni büyütüp, ileriye taşıma mücadelesine her aşamada destek ve katkı vermeliyiz.  Zaman ayrışma değil, partimizin, ülkemizin, Cumhuriyetimizin, demokrasimizin geleceği için en geniş mutabakatı sağlama zamanıdır. Tartışmalarımızı, kavgalarımızı parti içinde nasıl iktidar oluruz yerine Türkiye'de nasıl iktidar oluruz üzerine yapmalıyız. Kısır çekişmelerle parti içi iktidar mücadelesi vermek büyük bir yanlış, ülkemizin geleceği açısından da büyük bir kayıptır.

TİRE İÇİN ÇALIŞACAĞIZ

Tire tesadüflere terk edilemez. Maceralara sürüklenemez. Bu şehre sevdası olmayanların ellerine bırakılamaz Küçük olsun benim olsun değil, büyük olsun hepimizin olsun anlayışı ile çalışacağız. Bu partide sevgi, barış hoş görü egemen olacak. Bu partinin başarısı için her şeyi yapacağız, en kısa sürede bu dağınık yapıdan uzaklaşıp güçlü bir Tire için hep birlikte var gücümüzle çalışmak durumundayız. Bizler ayrıştırıcı, kutuplaştırıcı bir dil kullanamayız. Bizler sevgi, hoşgörü ve barış dilini kullanacağız. Çünkü bizim yolumuz Mustafa Kemal Atatürk’ün yoludur. Çünkü bizim yolumuz muasır medeniyet yoludur. Karanlığın en zifiri olduğu zaman aydınlığa çıkacağımız en yakın zamandır. İşte şu an da tam da bu noktadayız.

Yerel seçimlerde kazanılan zaferi genel seçimlere taşıma görevimiz olduğunu unutmadan,  CHP’nin iktidar yürüyüşünün genç, dinamik ve güçlü örgütlerle mümkün olacağı bilinciyle CHP çatısı altında her türlü kişisel hesaplaşmayı, kişisel çıkarlar peşinde koşmayı, kişisel yarınlar planlamayı şiddetle reddeden, Cumhuriyet değerlerine inanmış, CHP ilkelerini benimsemiş, yönü kardeşlikten yana olan, hedefi Ülkede CHP iktidarı olan bir anlayışı benimseyerek Tire’de büyük bir mutabakatı ve uzlaşmayı hep birlikte kuracağız. Geleceğe umutlanacağız.

HERKESİ DAVET EDİYORUZ

Bu düşüncelerle sizleri CHP’yi iktidara taşımaya, bu uğurda zorlu ama onurlu bir mücadeleye, bu mücadeleyi kazanmak için de CHP’de ben değil biz olmaya davet ediyoruz. Mevcut İlçe başkanımızı ve geçmişte Bakanlık, İlçe Başkanlığı, Belediye Başkanlığı, İlçe Yöneticiliği yapmış tüm arkadaşlarımızı, CHP sevdalısı ağabeylerimizi, ablalarımızı birlik ve beraberlik platformumuza destek vermelerini canı gönülden diliyoruz.

İLÇE YÖNETİMİNDEN BEKLENTİLERİMİZ

1-Yönetim kurulumuz Adil, hakkaniyetli ve herkese eşit mesafede bir yönetim göstermelidir.

2-Delege seçim takvimi ve seçmen üye listeleri tüzük ve yönetmelikte belirtilen şartlar doğrultusunda ulaşılabilir olmalıdır.

3- Delege seçim takvimi düzenlenirken mahalledeki iş durumları göz önünde bulundurularak üyelerin rahat bir şekilde seçime katılabilmeleri sağlanmalıdır..

4- İlçe başkanlığımız delege seçimleri sonuna kadar her gün açık tutulmalıdır.

 5- Her mahallede üye sayısına bakılmaksızın sandıkların kurularak şaibeden uzak bir seçim yapılması sağlanmalıdır.

6- Her bir üyemiz seçmen listeleri askıya çıktığında ismini kontrol etmelidir.

7- Üyeler üzerinde baskı oluşturulmasına müsaade edilmemelidir

8-. Üyelerimiz mutlaka oylarını özgür iradeleriyle kullanmalıdır.

9-Seçilen delegelerimiz baskı altına alınmamalıdır.

10-CHP’sine yakışır bir kongre ve kongre süreci olmalıdır.

11-Hiç kimse bir biriyle tartışmamalı, Ülkede iktidara giden yolda herkes katkı koymalıdır. Adamcılık yapanlar değil, ortaya siyaset koyarak partiyi yüceltmek için çabalayanlar kazansın diyor, hepinizi şahsım ve arkadaşlarım adına saygıyla selamlıyorum.

Editör: Haber Merkezi