CHP'lilerde Tanışıkta

CHP Genel Başkan Yardımcısı Çetin Osman Budak'ın da aralarında bulunduğu parti heyeti, PKK'nın bomba yüklü aracı patlatması sonucu 16 kişinin yaşamını yitirdiği Diyarbakır'ın Sur İlçesi'ne bağlı Tanışık Köyü'nü ziyaret etti. Ziyaret sonrası açıklama yapanı Budak, Kürt sorununun artık kan ve silahla çözülemeyeceğini söyledi.

CHP'lilerde Tanışıkta

Aralarında CHP Genel Başkan Yardımcısı Çetin Osman Budak'ın da bulunduğu CHP heyeti, PKK'nın 12 Mayıs günü bomba yüklü aracı patlatması sonucu 16 kişinin yaşamını yitirdiği Tanışıklı Köyü'nü ziyaret etti. Köylülere taziye evinde başsağlığı dileklerini ileten CHP heyeti adına, Çetin Osman Budak taziye çıkışında bir açıklama yaptı.

Olayların Şanlıurfa'nın Ceylanpınar İlçesi'nde 2 polisin şehit edilmesi ile başladığını ve şimdiye kadar 500'ün üzerinde şehit verildiğini belirten Budak, "Bir çok insanımız böyle hayatını kaybetti. Bu böyle gitmez. Bu iş bitmelidir. Kürt sorununun artık kan ve silahla çözülemeyeceği ortadadır. Sorunun çözüm yeri meclistir" dedi.

CHP KÖYLÜLERLE GÖRÜŞTÜ

Heyette bulunan CHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu ise yaşanan olayın Türkiye'nin vicdanını kanatan bir olay olduğunu belirtti. Tanrıkulu, "Vahşeti de katliamı da kınıyoruz. Türkiye'nen 81 ilinde yas var. Şehit gitmemiş il kalmadı. Artık bu sorunun çözülmesi gerekir, demokratik mekanizmaları çalıştırmamız lazımdır" dedi.

Açıklamanın ardından Tanışık Köyü'nden ayrılan CHP heyeti, patlamanın gerçekleştiği Dürümlü mezrasına gitti. Dürümlü Mezrası'nda patlamanın olduğu noktaya giden heyet burada incelemede bulunarak köylülere başsağlığı ve geçmiş olsun dileklerinde bulundu. CHP heyeti daha sonra mezradan ayrılarak Diyarbakır'a döndü.

Kaynak: Diyarbakır Söz