CHPliler Trabzon'da gözaltına alındı mı?

CHP Gençlik Kolları pankart tartışmaları ile ilgili Trabzon Emniyet Müdürlüğü önünde basın açıklaması yaptı.

CHPliler Trabzon'da gözaltına alındı mı?
CHP’nin pankartlarının kaldırılması ile ilgili olarak CHP Gençlik Kolları Başkan Yardımcısı Mustafa Erdi Çakır açıklamalarda bulundu.

Partililerin de katıldığı açıklamada Çakır, “Trabzon’da referandum süreci propagandaları İlk olarak üniversitede hayır diyen arkadaşlarımız la başladı. İlk olarak üniversite kantinlerinde broşür dağıttık. Broşürlerimizi kantin görevlileri topladı. Daha sonra stikırlar yapıştırdık bunları da üniversitenin güvenlik güçleri topladı. Pankart astık üniversitenin kapılarına gençler ikametlerini Trabzon’a taşısın oy kullandın diye, astığımızdan 12 dakika sonra Trabzon Belediyesi itfaiyesini göndererek indirtti. Tebrik ediyorum Türkiye’de rekordur. Arkadaşlarımız pankartları yasal olarak sürecin başladığı gün asmaya başladılar. Daha sonra Meydanda AKP’nin evet broşürlerini dağıtan kişilerin yanında bizim arkadaşlarımız hayır broşürü dağıttığı için gözaltına alındılar. Gözaltına alınma gerekçeleri yasak. Polise hiçbir zorluk çıkartmadık. İfademizi almak istediler. Gerekçesini sorduk. Pankart asmanın yasak olduğunu söylediler. Trabzon’da pankart asacak yer bulamıyoruz. Bunlar vatandaşın vergileri ile belediye tarafından bastırılıyor. MHP’nin Yerel ve genel seçimlerde bugüne kadar bu kadar pankartı yoktu.  İfademizi almak istediler. Bize gerekçesini sorduk Söylemediler. Bizde dayatma olduğunu ve ifadeleri imzalamayacağımızı söyledik." dedi.

PEKŞEN SERT ÇIKTI, VALİYE SESLENDİ: SON KEZ UYARIYORUM, DEVLETİN, HUKUKUN VALİSİ OL!

CHP Trabzon Milletvekili Haluk Pekşen, Trabzon'da CHP'lilerin hayır kampanyaları sırasında maruz kaldığı saldırılara tepki göstererek yetkilileri göreve çağırdı.

Pekşen, olayların Trabzon Valisi ve Emniyet Müdürü'nün gözü önünde gerçekleştiğini belirterek yaşananlara duyarsız kalınmamasını istedi. "Zulme uşaklık edenler hesabı önlerinde bulurlar" ifadesini kullanan Pekşen, "Valiye buradan soruyorum, referandum için ‘HAYIR’ çalışması yapanlara yönelik bu saldırılar olurken, sahildeki karayolu üzerine asılmış evet afişlerine, Türkiye’nin başka bir ilde rastlanmayacak şekilde hangi yetkiyle izin verilmiştir, Trabzon’da Türkiye’nin diğer illerinden farklı bir hukuk mu uygulanmaktadır?" dedi.

"Bir faydası olamasa da varlıkları yoklukları belli olmayan Valiye, Emniyet Müdürü’ne ve Jandarma Alay Komutanı’na sesleniyorum. O koltuklarda geçmişte oturup tarihe devlet adamı olarak büyük bir saygınlıkla yazılanlar da var tarihte hesap masasında çekilip mahkeme koridorlarında hesap verenler de var. Tercih sizindir." diye yetkililere çağrıda bulunan Haluk Pekşen, Trabzon Valisi Yücel Yavuz'u uyardı: "Valiyi ve Trabzon Cumhuriyet Başsavcısını göreve çağırıyorum. Bu saldırıyı yapanlar derhal bulunmalı ve adalet önüne çıkarılmalıdır.Trabzon valisini son kez uyarıyorum ya devletin, hukukun valisi olur, bu kentte yaşayan insanlara yasaları uygular ya da yasalar ona uygulanır."


 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Trabzon Haber