Dolar 32,2647
%0.08
Euro 34,7442
%-0.08
Altın 2.402,340
%-0.29
Bist-100 10.289,00
%0.21

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
CHP'li vekili okula sokmadılar

CHP'li vekili okula sokmadılar

Bitlis’in Güroymak ilçesinde görevli olan CHP İzmir Milletvekili Musa Çam, AK Parti İlçe Başkanının abisi tarafından Değirmen Köyü’ndeki okulda açık oy kullandırıldığını gördükleri için müdahale etmek istediklerinde okula sokulmak istenmemesi üzerine çıkan kavganın jandarmanın devreye girmesiyle ortamın sakinleştiğini belirterek, gerekli önlemlerin alınmasını sağlayarak, vatandaşların gizli oy kullanmasını sağladıklarını açıkladı. CHP'li vekil, durumu sosyal medya hesabından duyurdu

  • Ege Postası
  • 24.06.2018 - 12:56

HALİDE DEMİR POLATLI/EGEPOSTASI-Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir Milletvekili Musa Çam, sosyal medya hesabından, seçim ve sandık güvenliği ile ilgili görevlendirildiği Bitlis’in Güroymak İlçesi’nde AK Parti İlçe Başkanının abisi tarafından okula sokulmak istenmemesi üzerine kavga ve tartışma çıktığını belirten bir mesaj paylaştı.

İzmir Milletvekili Musa Çam, Güroymak İlçesi’nin bin 200 seçmenli Değirmen Köyü’ndeki okulda vatandaşlara açık oy kullandırıldığını, müdahale etmek için girmek istediğinde okula alınmadığını, AK Parti İlçe Başkanı Öztürk Söğüs'ün abisi Vehmi Söğüs'ün kendisine ‘Ben okul sorumlusuyum. Senin milletvekilliğin bitti, görev kağıdın yok. Seni içeri almam’ dediğini, bu nedenle tartışma ve kavga çıktığını belirtti.

ÜZÜLEREK GÖRÜYORUM Kİ SEÇİM VE SANDIK GÜVENLİĞİ EMİN VE GÜVENLİ ELLERDE DEĞİL

Tartışmanın büyümesi üzerine İl Seçim Kurulu Başkanı, yargıç ve jandarmaların devreye girmesiyle ortamın sakinleştiğini kaydeden CHP İzmir Milletvekili Çam, “Üzülerek görüyor ve yaşıyorum ki, seçim ve sandık güvenliği emin ve güvenli ellerde değil” ifadelerini kullandı.

GEREKLİ ÖNLEMLERİ ALDIK, VATANDAŞ ŞİMDİ GİZLİ OY KULLANMAYA BAŞLADI

Vatandaşlara açıkta oy kullandırılmaya çalışıldığını, buna müdahale ederken gerginlik yaşandığını belirten Çam, daha sonra vatandaşların alınan önlemler sonunda özgürce ve gizli oy kullanmaya başladığını da dile getiren CHP İzmir Milletvekili Çam, sosyal medya hesabından da yaptığı açıklamada durumu ve sonucu şu şekilde aktardı:

“Bitlis’in Güroymak İlçesinde bin 200 seçmenin olduğu Değirmen Köyü’ndeyim. AKP İlçe Başkanının abisi ‘Ben okul sorumlusuyum. Senin milletvekilliğin bitti, görev kağıdın yok. Seni içeri almam’ dedi. Tartışma ve kavga çıktı. İl Seçim Kurulu Başkanı, yargıç ve jandarma devreye girdi. Sakinleşti. Üzülerek görüyor ve yaşıyorum. Seçim ve sandık güvenliği emin ve güvenli ellerde değildir. Gerekli önlemleri aldık. Vatandaş şimdi özgürce ve gizli oy kullanmaya başladı. Hak hukuk adalet nöbetimiz devam ediyor.”

 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.