CHP'li vekilden Bakan Avcı'ya yanıt

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç CHP'li vekilden Bakan Avcı'ya yanıt
A
a

Kültür ve Turizm Bakanı Prof. Dr. Nabi Avcı'nın Eskişehir'deki 3. üniversite açıklamaları üzerine Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Eskişehir Milletvekili Utku Çakırözer, bir basın toplantısı düzenledi.

Sütiş Eskişehir
Kazım Kurt Seçim 2024 DT haber içi
CHP Eskişehir İl Başkanlığı binasında düzenlenen basın toplantısına, partililer de katıldı. Eskişehir'e yapılması beklenen 3. üniversite konusundaki açıklamalarının ardından Kültür ve Turizm Bakanı Prof. Dr. Nabi Avcı'nın Eskişehir'deki konuşmasına değinen Utku Çakırözer, şahsi için bir şey istemediğini söyledi. 'Hayır' oyu kullanacak olan vatandaşlara Bakan Avcı'nın haksızlık ettiğini aktaran Çakırözer, "Eskişehir halkımızın teveccühü ile Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde görev yapmakta olan 6 milletvekilinden biri olan, aynı zamanda Kültür ve Turizm Bakanı olan sayın Nabi Avcı'nın, 16 Nisan'da yapılacak olan anayasa değişikliğine ilişkin bazı değerlendirmeleri basınımıza yansıdı. Sayın Bakan Avcı, 'Eskişehir aldığı hizmetleri de hesaba katarak oy kullanacaktır. Kör değildir, nankör hiç değildir' diyor. Yani sayın Avcı 16 Nisan'da 'Hayır' oyu kullanacak, sadece Eskişehirlilerimiz için değil, aslında tüm hayır oyu kullanacak yurttaşlarımız için kör ve nankör yakıştırmalarını kullanmış ya da uygun görmüş oluyor. En azından bu değerlendirmelerden bizim kamuoyunun çıkardığı sonuç bu. Bu hem hayır oyu kullanacak vatandaşlarımıza, hem vatandaşlarımıza çok ağır bir haksızlık, hem de siyasetten önce de kendisini tanımaktan mutluluk duyduğum sayın Avcı'ya hiç yakıştıramadığım bir söylem. Öte yandan Eskişehir halkımızın yapılan hizmetlere bakarak oy kullanacağı değerlendirmesi de, yine Eskişehirlilerimize yapılan bir başka haksızlık, yakışmayan bir söylem. Sayın Bakan neyi ima etmektedir? 'Hayır' çıktığında kör ve nankör olarak nitelendirdiği Eskişehir halkı artık hizmet alamayacak mıdır? Sayın Bakan'ın sonradan kendisinin de üzüldüğüne inanıyorum. Bu ifadelerini tekrar gözden geçirecektir. Referandumda ne oy kullanırsa kullansın, tüm Eskişehirlileri rahatsız edecek olduğuna inandığım bu sözlerini düzeltmeye davet ediyorum" dedi.

"Bunun bir şovla alakası yok"

Eskişehir'de kurulması planlanan 3. üniversite konusuna da değinen Milletvekili Utku Çakırözer, olayın şovla bir alakasının olmadığını anlattı. CHP grubunun mecliste yapılan oylamada üniversite kurulması için el kaldırdığını ifade eden Çakırözer, "Geçtiğimiz hafta Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde gündeme getirdiğimiz Eskişehirimize 3. üniversite kurulması konusundaki kanun teklifimiz ve teklifin Adalet ve Kalkınma Partisi grubunun oylarıyla TBMM'den reddedilmesiyle ilgili de sayın Bakan Avcı'nın değerlendirmeleri basına yansıdı. 3. üniversiteye sahip çıkılması konusu, bu şehrin ihtiyaçlarına sahip çıkma meselesi. Kim buna sahip çıkıyorsa, biliyorsunuz Eskişehir'e kim bir taşın üstüne taş koyarsa ona saygımız vardır. Genelde bu Teknoloji yani 3. üniversite, dönemin başbakanının 2011'deki seçim öncesi vaadi ile anımsanır. Nitekim bende geçen hafta mecliste yaptığım konuşmada particilik vesaire yapmadan, bu talebin başta Eskişehir sanayicisi ve girişimcisinin olmak üzere, tüm Eskişehirlilerin ortak talebi olduğunu vurguladım. 'Gelin birlikte bu müjdeyi halkımıza verelim' dedim. Sayın Bakan diyor ki, 'Reddedilen 3. üniversite değil, 3. üniversite üzerinden şov yapma ve gündem oluşturma girişimi. Utku Çakırözer benim mektepten kardeşimdir. Onu üzmek istemem ama çocukça bir girişim' diyor. Sayın Bakan'ın şahsımla ilgili değerlendirmelerine bir şey söylemek istemiyorum. Ama daha önemli bir hususu vurgulamak isterim. Ben mecliste konuşma yaparken, şahsım adına hiçbir şey istemedim. Eskişehirliler adına bu hakkı kullandım. 'Gelin, bu bir türlü çıkarılamıyor, vaat ediyorsunuz yapılamıyor, bakın paketten de çıkarttınız. Gelin bunu hep birlikte çıkaralım' dedim. Oylandığı zaman biz bu üniversitenin kurulması için el kaldırdık. Adalet ve Kalkınma Partili milletvekilleri de kurulmaması için el kaldırdı. Bunun için bunun bir şovla alakası yok" şeklinde konuştu.
Sözlerinin sonunda Bakan Avcı'ya seslenen Çakırözer, şu ifadeleri kullandı:
"Ben bir kere daha söylüyorum. Benim indirdiğim kanun teklifini kabul etmedi AKP grubu. Ancak sayın Gaye Usluer'in kanun teklifi şu anda meclis gündemindedir. Ben sayın Bakan'ın benimle ilgili ya da bu teklifle ilgili küçümseyici ifadelerini Eskişehirlilerimizin takdirine bırakıyorum. Bakan Avcı'nın basına yansıyan son sözleri umut verici. 'Evet biz çıkaracağız bunu' diyor. Eğer samimiyseler, yeni bir seçimi beklemesinler. Referandum var, yok demesinler. Meclis şu anda referanduma kadar kapalı ama 'Yeni bir seçim gelsin, arefesinde Eskişehir'in mahallelerinde biz teknoloji üniversitesi üzerinden oy toplayacağız' demesinler. Eskişehir'in gündeminden bu tartışmayı bir an önce çıkaralım. Eskişehir'e 3. üniversitemizi hep birlikte koyalım. Geçen hafta hep birlikte bu müjdeyi verebilirdik. Yazık oldu."
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon
goll 20 Mart 2017 10:13

vay uyanık annesinin en uyanık oğlu sizmisiniz sizi meclisin gaile almayacağını bile bile teklif veriyorsunuz aklınızca bir taşla birkaç kuş vuracağınızı sanıyorsunuz yakııştımı , ava gittiniz avlandınız

1 0 Cevap Yaz
Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi