CHP’li üyenin 'tutuklama kararı' iddiası İBB Meclisi'ni karıştırdı

CHP’li üyenin 'tutuklama kararı' iddiası İBB Meclisi'ni karıştırdı
CHP’li İBB Meclis Üyesi Seyit Ali Aydoğmuş, CHP'den ihraç edilen Bağımsız Meclis Üyesi Hüseyin Sipahi için ABD'de görülen Reza Zarrab davasından tutuklama kararı çıktığını iddia etti.

İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi’nde konuşan CHP’li İBB Meclis Üyesi Seyit Ali Aydoğmuş, Bağımsız Meclis Üyesi Hüseyin Sipahi’nin Amerika’da görülen Reza Zarrab davasında, tutuklama kararı olduğunu iddia etti.

Hürriyet'te yer alan habere göre Aydoğdu’nun suçlamasına sinirlenen Sipahi, “Benim Amerika’dan haberim yok. Sana Fetöcüler mi haber getirdi?” diye çıkışıp, konuşmasının ardından Meclis Salonu’nu terk etti. Aydoğdu, bilgiyi AK Parti grubundan aldığını söyledi. CHP’den Beşiktaş İBB Meclis üyesi seçilip, Beşiktaş Belediye Başkan Yardımcılığı görevini yürüten Sipahi, CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu’nun talebi doğrultusunda CHP’den ihraç edilmişti.

"REZA ZARRAB'DAN DOLAYI TUTUKLAMA OLURSA SUÇUM YOK"

İBB Meclisi’nde ilginç çıkışlarıyla gündeme gelen ve İBB Meclis üyelerini Kudüs’te Cuma namazı kılmaya davet eden Hüseyin Sipahi, bir önceki gün cemevi yapımını savunduğu için kendisine ironi yaparak teşekkür eden CHP’li İBB Meclis Üyesi Seyit Ali Aydoğmuş’un kendisine yönelik “Cemevinin savunduğu için ceza almadı, tutuklanmadı” şeklindeki sözlerine anlam veremediğini belirtti.

Sipahi’nin, “Beni övdü mü, yerdi mi anlamadım. Tutuklanmamı mı istiyordun?” yolundaki çıkışına, Aydoğdu’dan hiç beklemediği bir yanıt geldi. Aydoğdu’nun, Sipahi’nin bu sözlerine oturduğu yerden “Bundan değil ama Reza Zarrab’dan dolayı tutuklama olursa suçum yok” sözleri, salonda şok etkisi yarattı.

"FETÖ'CÜLER Mİ HABER GETİRDİ"

Aydoğdu’nun suçlamasına sinirlenen Sipahi, “Benim Amerika’dan haberim yok. Sana FETÖ'cüler mi haber getirdi?” diye çıkışıp, konuşmasının ardından Meclis Salonu’nu terk etti.

AYDOĞDU: "BİLGİYİ AK PARTİ GRUBUNDAN ALDIM"

Tartışmanın ardından Hürriyet’e konuşan Aydoğdu, bu bilgiyi nasıl edindiğine ilişkin şu açıklamada bulundu:

“Geçen ay, İBB Meclis toplantısı öncesi, Ak Parti Grubu’nda, AK Parti kurucusu olduğunu belirten meclis üyesi bir avukat hanım, kızının Amerika’da Reza Zarrab davasını takip ettiğini, bu takip esnasında, savcının Youtube’daki delillere dayanarak, eski İçişleri Bakanı Muammer Güler ve Hüseyin Sipahi’nin tutuklanması talebinde bulunduğunu kendisine aktardığını söylüyor. Meclis üyesinin bu konuşması esnasında Beyoğlu Belediye Başkanı, CHP’li bir belediye başkanını arayıp, ‘Haberin var mı?’ diyerek, Amerika’daki davada savcının Hüseyin Sipahi’nin tutuklanması talebi olduğunu ve mahkemece kabul edildiği yönünde bilgilendiriyor. Bilgi bu. Ben de buradan öğrendim. Bilgiyi AK Parti Grubu’ndan aldım.“

"17 ARALIK'TA GÖZALTINA ALINMIŞTI"

Bağımsız İBB Meclis Üyesi Hüseyin Sipahi, 17 Aralık yolsuzluk ve rüşvet operasyonu kapsamında gözaltına alınmış ve serbest bırakılmıştı. Mahkeme aynı dava kapsamında, Barış Güler, Salih Kaan Çağlayan, Halkbank Genel Müdürü Süleyman Aslan ve işadamı Reza Zarrab’ın da aralarında bulunduğu 14 kişinin tutuklanmasına karar vermişti.

CHP’den Beşiktaş İBB Meclis üyesi seçilip, Beşiktaş Belediye Başkan Yardımcılığı görevini yürüten Sipahi, CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu’nun talebi doğrultusunda CHP’den istifa etmişti.

İlgili Haberler