Dolar 32,5044
%0.18
Euro 34,7458
%0.07
Altın 2.491,990
%1.21
Bist-100 9.525,00
%-0.06

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Siyasiler sandığa koştu

Siyasiler sandığa koştu

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Tuncay Özkan, İzmir Atatürk Lisesi'nde oyunu kullandı. Özkan, kendisine verilen oy pusulaları ve zarfın mühürlü olduğuna dikkat çekerek, "Vatana millete hayırlı olsun" dedi. Kimi çocuğu, kimi torunuyla...

  • Ege Postası
  • 24.06.2018 - 10:04

Erken seçim kararı alınmasının ardından, 66 gündür gece-gündüz propaganda çalışmasını sürdüren siyasiler, 24 Haziran günü sabahın erken saatlerinden itibaren sandığa koştu.

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Tuncay Özkan, İzmir Atatürk Lisesi'ndeki 1274 No'lu sandıkta oyunu kullandı. Özkan, oyunu sandığa attığı sırada, "Zarfımız mühürlü, pusulamız da mühürlü. Biz de mührümüzü gereken yere bastık. Hepimiz için hayırlı uğurlu olsun" dedi.

Çıkışta kısa bir açıklama yapan Özkan, "Memlekete huzur, birlik, berberlik ve güçlü bir yeni başlangıç lazım. Allah bir kapıyı kaparsa diğer kapıyı açar. Türkiye'nin önünde çok güzel, yepyeni ve aydınlığa, mutluluğa açılacak bir kapı var ve bu kapıdan hep beraber geçeceğiz" dedi.

ÖNCE SOHBET SONRA OY

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ, Cumhurbaşkanı ve 27. Dönem Milletvekili Genel Seçimi için oyunu kullandı. 

Dağ, eşi Zeynep Dağ ve bebeğiyle oy vereceği Şehit Nazımbey İlkokuluna geldi. Vatandaşlar tarafından yoğun ilgiyle karşılanan Dağ, bir süre onlarla sohbet etti. Eşiyle oyunu kullanan Dağ, zarfı sandığa atmadan önce, "Düşünmek biraz zor oldu. Tabi şimdi herkes merak ediyor kime oy kullandığımızı. Ama söylemeyeceğiz. Hayırlı uğurlu olsun inşallah. Allah mahçup etmesin." dedi. 

Dağ, yaptığı açıklamada, "Hayırlı olsun inşallah. Bütün siyasi partiler uzun bir süredir çalışma yaptı. Bizler de sahada zor bir çalışma içinde olduk. Huzur içinde güzellikler içinde güzel bir seçim günü geçmesini temenni ediyoruz. Akşam da inşallah kendi açımızdan partimiz olarak cumhurbaşkanı açısından iyi bir netice almayı Cenab-ı Allah'tan niyaz ediyoruz. Hayırlı uğurlu olsun. Rabbim mahcup etmesin inşallah." ifadelerini kullandı. 

ÇIRAY OYUNU NARLIDERE'DE KULLANDI 

İYİ Parti Genel Sekreteri,Parti Sözcüsü ve İzmir Milletvekili Aytun Çıray oyunu İzmir Narlıdere’de kullandı. Çıray  oyunu kullandıktan sonra gazetecilerin sorusunu üzerine “Oyumu kullandım ve sandık gezeceğim. İnşallah bugün her şekilde millet kazanacak. Bütün veriler demokrasinin zaferini işaret ediyor. Birimiz hepimiz, hepimiz "Atatürk Türkiyesi" için varız. Şimdiden vatanımıza milletimize hayırlı olsun” dedi.

SINDIR BABA OCAĞINDA OYUNU KULLANDI

CHP Milletvekili ve İzmir 2. bölge adayı Kamil Okyay Sındır, oyunu doğup büyüdüğü Bornova ilçesindeki Cem Bakioğlu Anadolu Lisesi’nde, 1210 numaralı sandıkta kullandı. Sındır, “Son 50 yılın en yoğun katılımlı seçimi olmasını bekliyoruz. Şimdi söz Anadolu’nun kadim milletinde. Son ana kadar sandık başlarında olacağız.Halkımıza, ekonomimizi büyütecek, hakça bölüşümü sağlayacak, refahı tabana yayacak, huzur ve güvenliği sağlayacak politikalarımızı, güzel İzmirimiz'i karış karış, köy köy gezerek anlattık. Şimdi söz, vekilliğine talip olduğumuz Anadolu’nun kadim milletinde. Bizim anayasamızda, 'Egemenlik, kayıtsız şartsız milletindir' der. Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluşundan beri bu böyledir. Milletimiz egemenlik hakkını kullanıyor. Bu hakkını da korumaya devam edecektir. Buna yürekten inanıyoruz” dedi.

BAŞKAN PEKDAŞ SANDIĞA BABASIYLA GİTTİ

Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş, Cumhurbaşkanlığı ve 27. Dönem Milletvekili Genel Seçimleri için oyunu kullandı. Konak Vali Vecdi Gönül Anadolu Lisesi’nde 1098 numaralı sandıkta oyunu veren Başkan Pekdaş, oy kullanmaya babası Halil Altay ile birlikte gitti. Seçimin Türkiye için aydınlık yarınların habercisi olmasını dileyen Pekdaş, “24 Haziran Türkiye için demokrasinin yeniden güçleneceği, yeni bir dönemin başlayacağı, değişimin yaşanacağı gün olsun” dedi. Oyunu kullanan Başkan Pekdaş, okuldan ayrılmadan önce sandık kurulunda yer alan görevlilerle de sohbet ederek, onlara iyi çalışmalar diledi.

AKPINAR: ÇOCUKLARIMIN GELECEĞİ İÇİN

Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar, oy kullanmaya eşi Zehra Akpınar ile birlikte geldi. Vatandaşların yoğun ilgisi ile karşılaşan Başkan Akpınar, Karşıyakalı seçmenler ve çocuklar ile sohbet etti, fotoğraf çektirdi. Başkan Akpınar, “Bugün Türkiye’de yeni bir sürecin başladığı gündür. Demokrasinin, adaletin, huzurun ve toplumsal barışın kazanacağı bir seçim olmasını diliyorum. Ülkemizin geleceğinde söz sahibi olmak isteyen herkesin üzerine düşen sorumluluğu yerine getirmesi gerekiyor. Çocuklarımızın geleceği için, aydınlık yarınlar için, huzur için, adalet için biz de oyumuzu kullandık. Cumhuriyet'ten ve demokrasiden asla vazgeçmeyeceğiz” dedi.

ATİLA: DİLEĞİM DEĞİŞİM

Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila oyunu Altay Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde 1349 nolu sandıkta kullandı. Oy kullanmaya kendi aracıyla eşi ve çocukları ile gelen Atila, “Ailemizle, çocuklarımızla birlikte oyumuzu kullandık. Bayram havasında bir seçim yaşıyoruz ve bayram havasında tamamlanması da en büyük arzumuz. Ülkemizin için çok önemli seçimlerinden biri olduğuna inanıyoruz. Türkiye’nin değişimine, iş, aş ve üretimin artacağına inandığımız bu seçimde tüm vatandaşlarımızı oy kullanmaya ve daha sonrasında da sandıklara sahip çıkmaya davet ediyorum. Seçimin ülkemize huzur, bereket ve barış getirmesi en büyük temennimiz“ diye konuştu.

POLAT: BAŞARAN BİZ OLACAĞIZ

CHP İzmir Milletvekili Adayı Mahir Polat, oyunu Bornova’daki Cem Bakioğlu Anadolu Lisesi’nde kullandı. Bu seçimin tüm ülke için büyük önem taşıdığını vurgulayan Polat, “Görüyoruz ki halkın seçime katılımı oldukça yüksek. Tüm yurtta tablonun böyle olacağına inanıyoruz. Herkesi sandık başına giderek, ülkemizin geleceği için tercihlerini haktan, hukuktan, adaletten ve demokrasiden yana kullanmaya çağırıyorum. İnanıyoruz ki sonuçlar açıklandığında başaran biz olacağız ve 25 Haziran sabahına daha aydınlık ve huzur dolu bir Türkiye’ye uyanacağız” dedi.

SERTEL: YÜZÜN GÜLSÜN TÜRKİYE'M

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir Milletvekili Atila Sertel, son iki seçim ve referandumda olduğu gibi geleneği bozmadı ve oyunu torunu Atila Atlas Sertel’le birlikte kullandı. İzmir Milletvekili ve 27. Dönem Milletvekili Adayı Atila Sertel, oy kullanmaya eşi Ziynet Sertel, oğulları Özmen ve Özgür Mustafa Sertel, gelini Özden Sertel ve torunu Atila Atlas Sertel’le geldi. Oyunu Bornova Ali Suavi İlköğretim Okulu 1330 Nolu sandıkta kullanan Atila Sertel, “Ülkemiz ve milletimiz için hayırlı olsun. Türkiye’m yüzün gülsün. Yoğun bir çalışma dönemi geçirdik ancak başaracağımıza inancımız tam. Muharrem İnce’nin Cumhurbaşkanlığında, Millet ittifakının Meclis çoğunluğunda yüzü gülen bir ülke olacağız” dedi.

BATUR: OYLARA SAHİP ÇIKIN

Narlıdere Belediye Başkanı Abdül Batur, Türkiye’nin kader seçimi Cumhurbaşkanlığı ve 27. dönem milletvekili genel seçimleri için oyunu Narlıdere İlhan Onat İlköğretim okulunda kullandı. Türkiye’nin geleceğinde bir dönüm noktası olan seçim için sabahın erken saatlerinde Narlıdere’nin her mahallesinde görev yerlerine gitmeden önce kahvaltı için bir araya gelen sandık görevlileri ve mahalle temsilcileri kahvaltı yaptı. Çok önemli bir görevi yerine getirdiklerini söyleyen Batur ‘Sandıklara ve vatandaşlarımızın oylarına sonunu kadar sahip çıkın’ dedi. Başkan Batur oy kullanmak için Narlıdere İlhan Onat İlköğretim okuluna geldi. Burada oy kullanmaya gelen Narlıderelilerle sohbet eden Batur oyunu 1098 nolu sandıkta kullandı. Batur “Bugün, tarihi bir seçim günü gerçekleşiyor. Yeni ve mutlu bir Türkiye'de görüşmek dileğiyle oyumu kullandım. Siz de oyunuzu kullanın, geleceğimize hep birlikte sahip çıkalım” dedi.

PİRİŞTİNA: AYDINLIK GELECEĞE UYANALIM

Buca Belediye Başkanı Levent Piriştina, oyunu, Buca Meslek ve Teknik Anadolu Lisesi’nde 1428 no’lu sandıkta eşi Ahu Piriştina ile birlikte kullandı. Başkan Piriştina, seçimlerin ülkenin birlik, beraberlik, huzur ve mutluluğuna katkı sağlayacak şekilde neticelenmesini dilerken, “25 Haziran’da aydınlık bir geleceğe uyanalım” dedi.

İNCE OYUNU YAKA'DA KULLANDI

Güzelbahçe Belediye Başkanı Mustafa İnce, 27. Dönem Milletvekili ve Cumhurbaşkanlığı seçimi için oyunu Yaka Mahallesi’ndeki Özel Bilim Koleji’nde kurulan 1048 numaralı sandıkta kullandı. Eşi Nilüfer İnce, babası Mehmet İnce ve ablası Mehtap İnce Akıllıoğlu ile birlikte okula gelen Başkan İnce, sandık başkanı ve görevlilere başarılar diledi ve ardından oyunu kullandı.

Başkan İnce, “Baskın erken seçim olduğu için kısa sürede yorucu bir seçim maratonu geçirdik. Bir buçuk ay boyunca adaylar konuştu, millet dinledi. Bugün millet konuşacak. Halkımız oy verme kabinine girdiği zaman vicdanının sesini dinleyerek kime oy vereceğini çok iyi biliyor. Biz de oyumuzu kullandık. Seçimin memleketimize, hayırlı olmasını diliyorum. Bugünün öncelikle barış ve huzur içinde geçmesini diliyorum” dedi.

CHP'Lİ ARSLAN: BİR OYLA BİRÇOK ŞEY DEĞİŞEBİLİR

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir 1. Bölge Milletvekili Adayı Ednan Arslan, sabahın erken saatlerinde eşi ve iki çocuğu ile birlikte Narlıdere Cahide – Ahmet Dalyanoğlu Anadolu Lisesi, 1037 numaralı sandıkta oyunu kullandı.  Arslan, “Bir oyla birçok şey değişebilir. Kullandığımız oylar çocuklarımızın geleceğini, çiftçimizin, esnafımızın emeğini, kadınların fedakarlığını, öğrencinin feryadını temsil ediyor. Kullanılan oyların her biri ayrı ayrı anlamlar taşıyor, bizler için çok değerli. Kullandığımız oyların ülkemize; toplumsal barışı, ekonomik refahı, hoşgörüyü ve adaleti getirmesini, birliğimizi, beraberliğimizi sağlamasını diliyorum. Tüm milletimize ve vatanımıza hayırlı, uğurlu olsun” dedi.

EROĞLU GELİN VE DAMATLA OY KULLANDI

AK Parti İzmir 2. Bölge Milletvekili Adayı Mimar Melek Eroğlu, oyunu Bayraklı ilçesinde kullandı. Vekil adayının oyunu kullanmaya gittiği Şehit Cesur İlköğretim Okulu’nun bahçesinde renkli görüntüler ortaya çıktı. Nikâh sonrası oy kullanmak için sandığa koşan damat ve gelini karşılarında gören vatandaşlar şaşkınlıklarını gizleyemezken, Milletvekili Adayı Melek Eroğlu da tebrik etti. Evlilik cüzdanı ile poz veren genç çifte ‘bir ömür aynı yastıkta kocayın’ diyen Eroğlu daha sonra 2041 nolu sandıkta oyunu kullandı. Eroğlu, “Ülkemiz için, İzmir için, evlatlarımız için, doğmamış çocuklarımız ve geleceğimiz için hayırlı olsun. Türkiye, İzmir, vatandaşlarımız, evlatlarımız her şeyin en iyisini en güzelini hak ediyor” dedi.

BAŞKAN DEMİRAĞ OYUNU KULLANDI

Foça Belediye Başkanı Gökhan Demirağ, Cumhurbaşkanlığı ve Milletvekili Genel Seçimi için oyunu kullandı. 
Eşi Derya Demirağ ve kızı Gülin Demirağ ile birlikte Foça Bedia Midilli İlkokulu’na gelen Belediye Başkanı Gökhan Demirağ, oyunu 1034 No’lu sandıkta kullandı.  

BAŞKAN UYAR OYUNU AİLESİYLE BİRLİKTE KULLANDI

Urla Belediye Başkanı Sibel Uyar oyunu eşi Günay Uyar ve oğlu Baran Nebi Uyar ile birlikte Urla 80. Yıl Gazi Ortaokulu’nda kullandı. Katılımın yüksek olduğundan duyduğu memnuniyeti dile getiren Uyar; “Biz, Urla’da 80. Yıl Gazi Ortaokulunda ailemle birlikte çocuklarımızın geleceği için oyumuzu kullandık. Demokrasi için, özgürlük için, adalet için, daha güzel bir ülke, daha iyi bir yaşam İçin herkes sandığa koşsun. Oyunu kullanmayan kalmasın. Vatanımıza, milletimize hayırlısı olsun” dedi.'

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.