CHP’li Sertel'in soru önergesine Bakan Ersoy'dan yanıt!

CHP’li Sertel'in soru önergesine Bakan Ersoy'dan yanıt!

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir Milletvekili Atila Sertel'in soru önergesine Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy yanıt verdi.

 Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından verilen yanıtta “Ege Uygarlıkları Müze Kompleksi ile ilgili projelerin tamamlanmasını müteakiben ödenekler nispetinde uygulamaya yönelik çalışmalar yapılacaktır” denildi.  CHP İzmir Milletvekili Atila Sertel’in soru önergesine verilen yanıtta projelerin İzmir 1 Numaralı Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulunca onaylandığı ve müzenin teşhir tanzim projelerine yönelik çalışmaların devam ettiği vurgulandı. 

Ege Uygarlıkları Müzesi’yle ilgili bitiş tarihinin 4 Şubat 2019 olarak verildiğini ancak verilen sözün üzerinden 9 ay geçtiğini hatırlatan CHP İzmir Milletvekili Atila Sertel, projenin tamamen rafa kaldırılmamasının memnuniyet verici olmasına rağmen ödenek yetersizliği nedeniyle de ilerleme kaydedilmemesini İzmirliler’in takdirine bıraktığını söyledi. 

“TAKİPÇİSİYİZ”

İzmir’e ve İzmirliler’e verilen sözlerin takipçisi olduklarını belirten Sertel, şöyle devam etti: 

“Kültür ve Turizm Bakanlığı ile İzmir Röleve ve Anıtlar Müdürlüğü tarafından 7 Temmuz 2017 tarihinde ihalesi yapılan, 15 Ağustos 2017 tarihinde sonucu yayınlanan Ege Uygarlıkları Müzesi’nin bitiş tarihi 4 Şubat 2019 olarak açıklanmıştı. 24 Mayıs 2018 tarihinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafında da aynı söz dile getirilmişti. Biz de Sayın Bakana verdikleri sözü hatırlattık ‘Ege Uygarlıkları Müzesini ne zaman bitireceksiniz’ diye sorduk. Gelen yanıtta ödenekler nispetinde çalışmaların devam ettiği belirtildi. Bahse konu çalışmaların en kısa sürede bitmesi için takipçisiyiz.”
 


 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.