HABERLER>POLİTİKA
15 Ekim 2018 Pazartesi - 11:31

CHP’li Purçu’dan 2019 çıkışı: ‘Ceketimi koysam seçilir’ demiyoruz!

Yerel seçimlere dair iddialı açıklamalarda bulunan Purçu, “Kriterlerimizi yayınladık. En doğu kişiyi seçmek zorundayız. Bu seçim bizim için özellikle bazı bölgelerde ‘ceketimi koysam seçilirim’ noktasında değil. Büyükşehir ile birlikte 30 ilçenin 30’unu da kazanacağız” dedi.

CHP’li Purçu’dan 2019 çıkışı: ‘Ceketimi koysam seçilir’ demiyoruz!

EGEDESONSÖZ- Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir Milletvekili Özcan Purçu, Sonsöz TV’de yayınlanan ‘Günaydın Ege’ programına konuk oldu ve Aslı Eren’in sorularını yanıtladı.

Vekil Purçu, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun 2019 seçimleri için 1 Ekim’de açıkladığı ‘yokum’ kararı üzerinden önemli açıklamalarda bulundu. Yerel seçimlere dair öngörüde bulunan Purçu, “Büyükşehir ile birlikte 30 ilçenin 30’unu da kazanacağız” dedi. 

ZİRVEDEYKEN BIRAKTI
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun 15 yıllık görev süresinin ardından aldığı yeni dönemde aday olmama kararını değerlendiren Purçu, “Aziz Bey milletvekilleriyle bir araya geldiğinde aday olmayacağını ara ara söylüyordu. Benim şahsım için çok sürpriz olmadı. Normal karşıladık. Zirvedeyken bıraktı. İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin dünya markası haline getirdi ve bıraktı” dedi.

KIRGINLIK OLDUĞUNU ZANNETMİYORUM
‘Genel merkezle Başkan Kocaoğlu arasında kırgınlık mı var?’ sorusunu yanıtlayan Purçu, “Basın önünde genel merkez konuşmadı gibi görünebilir ama görüşmeler yapılmış ve kendi aralarında alınmış mutabık bir sonuç olduğunu düşünüyorum. Bizim nasıl haberimiz varsa aynı şey genel merkezde de yaşandı. Biliniyordu. Bu sonuç halk gözünde sürprizdir ama bizim için çok sürpriz olmadı. Hepimiz partiyi temsil ediyoruz. Özellikle şu dönemde hiç kimsenin sözleriyle partiye zarar vermemelidir. Hepimizin eksikleri olabilir. Bunu fark ettiğimiz an susmamız lazım. Karşılıklı olarak bazı atışmalar oldu. Ama bitti! Siyasette bunlar konuşulur ama önümüze, eksiklerimize bakacağız. Artısıyla eksisiyle Aziz Bey bizim Aziz Bey’imiz, CHP bizim CHP’miz. Genel başkan ile Aziz Bey’in arasında kırgınlık olduğunu zannetmiyorum. Her programında Aziz Bey’i, İzmir’i över” diye konuştu.

‘CEKETİMİ KOYSAM SEÇİLİRİZ’ MANTIĞINDA DEĞİLİZ!
2019 yılında gerçekleşecek yerel seçimler özelinde açıklamalarda bulunan Purçu, “CHP kriterler yayınladı. Olması gereken en iyi kişiyi seçmeye çalışıyoruz. İletişim becerisi, hitabet gücü, siyasi duruş ve tutarlılık, parti üyeliği, çalışmaları, destek almalar konularında kişileri belirliyoruz. Bu seçim bizim için özellikle bazı bölgelerde ‘ceketimi koysam seçilirim’ noktasında değil. Dengeler değişiyor. Bizim de bu değişikliklere ayak uydurmamız lazım. Mesela bir ittifak var. MHP-AKP ittifak yapacak. Bizim olduğumuz ilçeler kritik duruma düşebilir. İl başkanımız samimiyetle çalışıyor, görüyoruz. Ama İzmir’de çok dikkatli olmalıyız. İzmir Türkiye’nin feneri, ışığı gibi, her yeri aydınlatıyor” yorumunu yaptı.

30’DA 30 YAPACAĞIZ
Kazanılacak belediyeler noktasında konuşan Purçu, “Büyükşehir için 6-7 tane adayımız var. Demokrasi açısından güzel bir şey. Bizim partimizde herkes aday olabilir. Ama milletvekili olarak hepsine eşit mesafedeyiz. Hepsine başarılar diliyoruz. Ama içinden en iyi olanını seçmek zorundayız. İzmir’de en çok oyu alabilecek ve seçildiğinde en iyi hizmeti verebilecek kimse onu belirlemek durumundayız. En kısa sürede açıklayacağız. Biz de çalışıyoruz. Kaybettiğimiz 8 ilçenin çoğunu alacağız. Öyle görünüyor. Menderes, Selçuk, Torbalı, Aliağa geri gelecek. 2014’te yapılan hataları yapmayacağız. 30’da 30 yapmayı planlıyoruz. İyi bir hava yakaladık. İzmir Büyükşehir Belediyesini zaten alıyoruz. Ama çalışarak kazancağız” dedi.

‘CHP ÜLKEYİ BATIRIR’ DEDİLER KENDİLERİ BATIRDILAR!
Gündeme ilişkin açıklamalarda bulunan Purçu iktidara sert sözlerle yüklendi. Purçu, ‘CHP’nin iktidara gelmesi durumunda ülke batar gibi bir algı var. Bunun hakkında ne söylersiniz?’ sorusu karşında ise, “Türkiye’de yıllardan beri CHP’ye hak verilmemiş. Halkımız bu yerel seçimde CHP’ye bir yönetme hakkı versin bakalım, görelim neler değişecek! Bu ülkede son 17 yılda en önemli noktalarda değişiklik oldu. Bunlardan en önemlisi hukukun üstünlüğü… Bu iktidar hukukun üstünlüğünü kendi üstünlüğüne, ülkenin zenginliğini kendi zenginliğine çevirmiş durumda. AKP devleti gibi bir model yarattı. İhalelere bakın! Halkın, milletin zenginliğini kendilerine çevirdiler. Biz CHP olarak eski sisteme geri geleceğiz. ‘CHP ülkeyi batırır’ dediler. İktidarın medyası empoze ede ede bu halkı bu iktidara oy verdirdi. Gelinen noktada şimdi kendileri batırdı. Bu halk bunun hesabını sorsun! Siyaset olsun diye söylemiyorum; cumhuriyetin değerlerini, kazanımlarını bu iktidar yok etti” ifadelerini kullandı. 

 
İzmir'de sır ölüm: Derede cesedi bulundu
 
İzmir'deki faciada kamyon şoförü trafik canavarı çıktı!
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Sarı Çizmeli Memed'A. 15 Ekim 2018 Pazartesi 15:53

Ceketlere 1'e 10 koyuyorum.

Yorumu oyla      9      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Kani Beko: CHP bayrağını 30 ilçede göklere çekeceğiz
CHP İzmir Milletvekili Beko, "Önümüzdeki yerel seçimlerde de AKP'ye kesinlikle ...
CHP İl Başkanı Yücel: İnanmasaydım bu makamı işgal etmezdim!
Yerel seçim çalışmaları kapsamında taban hareketine devam eden CHP İzmir ...
CHP'li Yalaz selfieyi çekti, yola çıktı: Urla model kent olacak!
Urla Belediyesi Meclis Üyesi, CHP Urla Eski İlçe Başkanı Bahri Yalaz, ...
 
AK Parti'den yurt dışı açılımı: İlk durak Almanya
AK Parti yurt dışı temaslarını artırıyor. Buna göre, parti genel merkezi, ...
AK Partili Çankırı, Konak’ta halkla buluştu
Seçimlerde verdiği sözü yerine getiren AK Parti İzmir Milletvekili Ceyda ...
MHP'li vekilden Brunson tepkisi: Çok bozuğum, iPhone'umu geri verin!
ABD’yle Türkiye arasındaki Andrew Brunson krizi sırasında Cumhurbaşkanı Tayyip ...
 
CHP'li aday adayı Çumçum: Karaburun’u 100 yıl sonraya hazırlayacağız
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Karaburun Belediye Başkan Aday Adayı Bülent ...
CHP Menderes'te Pala yola çıktı, mesajı verdi: Şimdi aydınlık günlere yürüme zamanı!
Cumhuriyet Halk Partisi Menderes İlçe Başkanı Ahmet Pala, Belediye Başkanlığı ...
Tire'ye yeni 112 istasyonu kuruldu
AK Parti Tire İlçe Başkanı Selman İçelli, Tire'ye yeni bir 112 Acil Sağlık ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Manisa bir 'olmaz'ı nasıl 'olur' yaptı?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Mahfi Eğilmez’den Yeni Ekonomi ve Çevre
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Endüstriyel futbol öğütüp yutuyor!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Görgüsüz açlık ve ikiyüzlü siyaset!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva