1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. CHP’li Kadınlardan ‘Kadına Şiddet’ Açıklaması
CHP’li Kadınlardan ‘Kadına Şiddet’ Açıklaması

CHP’li Kadınlardan ‘Kadına Şiddet’ Açıklaması

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Kars Kadın Kolları, 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele ve Dayanışma Günü dolayısıyla basın açıklaması düzenledi.

A+A-

Düzenlenen basın açıklamasına CHP Kars İl Kadın Kolları Başkanı Nazan Demirci ve CHP Kadın Kolları üyeleri katıldı. Basın açıklamasını yapan CHP Kars İl Kadın Kolları Başkanı Nazan Demirci, 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele ve Dayanışma Günü’nün, dünya üzerinde yaşayan tüm kadınların ve çocukların çeşitli biçimlerde maruz kaldıkları ve giderek artan her türlü şiddet ve cinsel istismarı bir kez daha hatırlatma günü olduğunu belirtti.

‘Yaşadığımız coğrafyada kadınlar günlük yaşamda sürekli olarak cinsel, psikolojik, fiziksel şiddete, tacize ve tecavüze maruz kalmakta ve öldürülmektedir.’ Diyen Demirci; “Tacizciler, tecavüzcüler ve kadın katilleri tahrik indiriminden yararlanmakta ve hatta serbest bırakılmaktadır. Sonuna kadar mücadele edeceğiz.” dedi.

Konuşmasının sonunda ‘Umut Var Biz Varız’ diyen demirci, özetle şunları söyledi;

“Biz CHP’li kadınlar olarak 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele ve Dayanışma Günü’nde, kadın mücadelesinin ve örgütlü birlikteliğinin önemini bir kez daha yinelerken; Eşit ve özgür bir ülkede yaşayabilmek için, emeğimizden, bedenimizden, kimliğimizden elini çekmeyen iktidarlara karşı, eşit ve özgür yarınlar için mücadelemizi örgütlülüğümüzden aldığımız güç ve cesaretle devam ettireceğimizi ifade ediyor Kadına Yönelik Şiddete karşı verdiğimiz bu mücadelede, sevgiyi, saygıyı, güveni ve umudu örgütleyerek “Umut Var Biz Varız!” diyoruz.”

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.