REKLAMI GEÇ

CHP’li Sancar’dan Başkan Zolan’a sancak eleştirisi

CHP’li Sancar’dan Başkan Zolan’a sancak eleştirisi

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İl Başkanı Teoman Sancar, geçtiğimiz Cuma günü Denizli’ye gelen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a sancak hediye eden Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan’ı eleştirdi, “Denizli’nin 98 yıllık gururu, 1 milyonu aşkın vatandaşımızın değeri ve emaneti olan sancağımızı kafanıza göre nasıl bir siyasi şov malzemesi yapabiliyor ve masa örtüsü gibi hediye edebiliyorsunuz. O Sancak Denizli’mizin emaneti ve sembolüdür. Bayram değil, seyran değil, Denizlimizin sancağını hediye edemezsiniz” dedi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 27 Mart 2017 Pazartesi, 14:35

Parti binasında basın toplantısı düzenleyen CHP İl Başkanı Teoman Sancar’ın gündeminde geçtiğimiz Cuma günü Denizli’ye gelen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın mitingi vardı.

Erdoğan’ın ziyareti nedeniyle bozuk yolların tamir edilip, asfaltlandığını söyleyen Teoman Sancar, “Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zoman’a soruyoruz: Bu şehirde belediye hizmetlerini yerine getirmek için illaki Sayın Cumhurbaşkanı’nın ilimizi ziyaretini mi bekleyeceksiniz? Sayın Cumhurbaşkanının geçmediği, görmediği güzergahları bile binlerce bayrak asarak hangi hizmeti yerine getirmiş olduğunuzu merak etmekteyiz. Sayın Zolan’dan beklentimiz ilimize her gün misafir gelecekmiş gibi hizmet etmesidir. Denizli halkı belediye hizmetlerinin aksaklıklarından yorgun düşmüştür. Tabi referandum çalışmalarından bir nefes alıp belediyecilik yapmaya dönerlerse bizler de mutlu olacağız” dedi.

Denizli caddelerinin birçoğunun miting sebebiyle kapalı olması nedeniyle kent içi trafiğinde gerek araçlar açısından gerek yayalar açısından büyük aksaklıklar ve sıkıntılar yaşandığını belirten Sancar, büyük mağduriyetler yaşandığını vurguladı.

Abartılı güvenlik önlemlerinin esnafı ve vatandaşı canından bezdirdiğini iddia eden Sancar, “Otobüs değecek diye Atatürk Stadyumu tabelasını indirenler acaba miting günü vatandaşın huzurlu seyri için bir önlem düşünemediler mi?” dedi.

“O SANCAK, 1 MİLYON DENİZLİLİNİN”
Teoman Sancar, eleştirilerini Osman Zolan’ın, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a hediye ettiği sancak üzerinden sürdürdü. Sancağın Denizli’nin sembolü ve 98 yıllık gururu olduğunu söyleyen Sancar, “O sancak, Denizlimizin milli mücadelede heyecanı, şerefi ve duygusu olmuştur. Şimdi siz kendinize aitmiş gibi bir milyonu aşkın vatandaşımızın değeri olan, emaneti olan, gururu olan sancağımızı kafanıza göre nasıl bir siyasi şov malzemesi yapabiliyor ve masa örtüsü gibi hediye edebiliyorsunuz? O sancak, Denizlimizin emaneti ve sembolüdür. Sancakların ne zaman meydana çıkacağı ve nerede dalgalanacağı bellidir. Bayram değil, seyran değil, Denizlimizin Sancağını Denizlimizin haberi ve izni olmadan hediye edemezsiniz. Aldığımız yüzlerce şikayet telefonu ve mesajları vatandaşlarımızın da bu konuda incindiklerinin göstergesidir. Bunu tüm kamuoyuna iletmek bizlerin vatandaşlık görevidir. Ayrıca sancaklar, Sayın Cumhurbaşkanı tarafından Muharip Alaylara, Tugaylara ve Milli Mücadelede ölümüne mücadele eden gruplara verilir. Yani Sayın Cumhurbaşkanı sancak almaz, sancak verir. Bu vesileyle Sayın Zolan, devlet teamül ve kültürünü de çiğnemiştir. Kendilerini esefle kınıyor ve şehrimizin kutsal emaneti, sancağımızı bir daha siyasi şov malzemesi yapmamasını önemle rica ediyoruz” diye konuştu.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı