Dolar 32,4783
%-0.19
Euro 34,9376
%0.31
Altın 2.436,360
%0.54
Bist-100 9.717,00
%-0.05

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
CHP'li Bayır'dan İzmir değerlendirmesi

CHP'li Bayır'dan İzmir değerlendirmesi

Cumhuriyet Halk Partisi İzmir Milletvekili Tacettin Bayır, İzmir’deki seçimlerin neredeyse sorunsuz şekilde geçtiğini, ufak tefek sorunlar dışında kayda değer sorun yaşanmadığını açıkladı. CHP'li Bayır'dan İzmir değerlendirmesi

  • Ege Postası
  • 24.06.2018 - 22:19

GÜLSEN CANDEMİR/EGEPOSTASI- Bugün saat 17.00’de sona eren cumhurbaşkanlığı ve milletvekilliği seçimlerinde İzmir’de kamuoyuna çok fazla sorunun yaşanmadığını açıklayan CHP Milletvekili Tacettin Bayır, sandığa gitme oranının da yüzde doksanlarda gerçekleştiğini ifade etti.

 İL SEÇİM KURULUNA GİDECEĞİZ

İl binasında gazetemize konuşan Bayır: “Her seçimde olabilecek ufak tefek bazı şeyler yaşandı ama bunlara alıştık biz. Her seçimde olan şeyler. Bazı partililerimizin aşırı duyarlılığı, çok küçük hassasiyetler, onun dışında bir problem yok. Ama Türkiye genelinde Erzurum’da Şanlıurfa’da yaşanan üzücü olaylar var. Büyük ihtimalle doğudaki görevli milletvekili arkadaşlarımız gerekli itirazları yapacaktır zaten. Burada bizim bütün derdimiz, İzmir’de ıslak imzalı sandık sonuçlarını İzmir İl Seçim Kurulu’ndaki birleştirme tutanaklarında oyların aynı geçip geçmediğinin kontrolü. Şu anda daha İzmir’de oyların yüzde ellisi açılmadı.  Birazdan fuardaki il seçim kuruluna gideceğiz. Oradaki birleştirme tutanaklarının takibini yapacağız. Elimizdeki ıslak imzalı tutanaklarla eşleştireceğiz. “ diye konuştu.

KATILIM YÜZDE 90

Cumhuriyet Halk Partisi’nin sandıklara hakim olduğunu ifade eden Bayır, “Örgüt görevinin başındaydı ve ufak defek sorunlar dışında aksilikler olduğunu görmedik. “ dedi. Seçmenlerin sandığa gitme oranlarının da bir önceki seçime göre artış gösterdiğini ifade eden Tacettin Bayır, “Son seçimde 13-15 sandığa gitmeyen bir seçmen kitlesi vardı. Bu oran yüzde 9’a düşmüş durumda. Yüzde doksanlar seviyesinde bir katılımdan bahsedebiliriz.” şeklinde bilgi verdi.

 

 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.