Dolar 32,2081
%-0.11
Euro 34,8604
%0.17
Altın 2.446,320
%0.57
Bist-100 10.219,00
%-0.49

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
CHP'li Bayır o konferansı Meclise taşıdı

CHP'li Bayır o konferansı Meclise taşıdı

Güzelbahçe Müftülüğü'nün düzenlediği konferans, CHP İzmir Milletvekili Tacettin Bayır tarafından meclise taşındı. Bayır, konferanstaki sözlerin çocuklarda psikolojik şiddet etkisi yaptığını belirterek, "Önlem almayı düşünüyor musunuz" diye sordu. CHP'li Bayır o konferansı Meclise taşıdı

  • Ege Postası
  • 08.12.2018 - 12:49

Güzelbahçe Müftülüğü tarafından, ‘’Mevlid-i Nebi Haftası’’ etkinlikleri adı altında, 22 Kasım Perşembe günü Güzelbahçe Atatürk Kültür Merkezi’nde yapılan, ‘’‘Peygamberimiz ve Gençlik’’ adlı konferans, CHP İzmir Milletvekili Tacettin Bayır tarafından TBMM'ye taşındı.

İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nün yazısı ile ortaokul ve liselerden öğrenci ve öğretmenlerin de izlediği konferansta ‘‘Kız çocuklarının 15 yaşında evlenebileceğini, adet gören kızların hasta olduğunun ve tedavi edilmesi gerektiğini, devrimcilerin de hayvan olduğu’’ yönünde sözler sarfedildiği iddiaları üzerine CHP İzmir Milletvekili Tacettin Bayır, Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk’un yanıtlaması istemiyle soru önergesi verdi.

Öğrenci velilerine haber verilmeden ve onayı alınmadan okullardan alınıp etkinliğe götürüldüğünü belirten Tacettin Bayır soru önergesinde; ‘‘Kız çocuklarının 15 yaşında evlenebileceğini, adet gören kızların hasta olduğunun ve tedavi edilmesi gerektiğini, devrimcilerin de hayvan olduğu’’ yönünde şeyler söylendiği iddialarını hatırlatarak, Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk’un yanıtlaması talebiyle şu soruları yöneltti. 22 Kasım Perşembe Günü, Güzelbahçe Müftülüğü tarafından Mevlid-i Nebi Haftası etkinlikleri adı altında, Güzelbahçe Atatürk Kültür Merkezi’nde ‘’Peygamberimiz ve Gençlik’’ adlı konferansına götürülen öğrencilerin ailelerinden, yazılı izin alınmış mıdı? İzmir Güzelbahçe İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, bu konferansları hangi gerekçe ile yapmaktadı? Ders saatleri içerisinde konferans yapılmasının, müfredatta yeri var mıdı? Bu konferans bitiminde, öğrenciler ne gibi bir kazanım veya kazanımlar elde etmişlerdi? Benzer konferanslar, İzmir genelinde başka okullarda da verilmekte midi? ‘’Peygamberimiz ve Gençlik’’ adlı konferansına kaç konuşmacı katılmıştır. Konferansa konuşmacı olarak katılan / katılanların eğitim seviyesi ve öğrenim düzeyi nedi? Söz konusu konferansta anlatılacakların, program öncesinde kontrol edilerek, okul yönetiminin onayından geçmiş midi? Çocukların eğitimle hiçbir ilgisi olmayan, söylemler içeren konferanslarda psikolojik şiddet gördüğü de göz önüne alınırsa, bundan sonra düzenlenecek konferanslarda, benzeri olayların yaşanmaması için bir önlem almayı düşünüyor musunu? Aldıysanız bunları kamuoyu ile paylaşacak mısını? Öğrenci ve öğretmenlerin ailelerinden izin alınmadan, zorla konferansa götürülmesiyle ilgili, konferansı düzenleyen sorumlular hakkında bir soruşturma açılmış mıdı? Açılmadıysa, soruşturma açmayı düşünüyor musunuz'’’ sorularını yöneltti.

 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.