CHP’Lİ AHMET AKIN’DAN İKTİDARA “MUSTAFA NECATİ” TEPKİSİ

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

CHP Balıkesir Milletvekili ve Genel Başkan Başdanışmanı Ahmet Akın Kültür ve Turizm Bakanlığına ait “Mustafa Necati Kültür Evi”nin isminin “Nuri Pakdil Edebiyat Müzesi Kütüphanesi” olarak değiştirilmesini eleştirerek “Atatürk’ün yol arkadaşlarının isimleri de tahammül edemeyen anlayışı kabul etmemiz mümkün değildir. Derhal bu yanlıştan dönülmelidir” dedi.

CHP’li Ahmet Akın TBMM Genel Kurulu’nda yaptığı konuşmasında Mustafa Necati’nin Balıkesir’de Eğitim Fakültesine adını veren, Baro’yu kuran, Balıkesir’de gazete çıkaran ve Atatürk’ün yol arkadaşı olduğunu vurgulayarak şunları söyledi:

“İktidar, bir kez daha Cumhuriyet’e ve onun kazanımlarını hedef alan bir uygulamaya imza attı. Milli Mücadele döneminde, Kuvayı Milliye’nin Başkenti Balıkesir’de gazete çıkaran, Baro’yu kuran, Balıkesir’de eğitim fakültesine de ismi verilen Mustafa Necati Uğural’ın evinin adını değiştirdi yerine Türkiye Cumhuriyetin kurucusu, Türk Milleti’nin kurtarıcısı Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e hakaret eden Nuri Pakdil’in adını verdi. Mustafa Necati’nin anısına saygı gereği evine sahip çıkılması gerekirken bu düşmanca tavır niye? Atatürk’ün yol arkadaşlarının isimleri de tahammül edemeyen anlayışı kabul etmemiz mümkün değildir. Derhal bu yanlıştan dönülmelidir. Türk Milleti, Türkiye Cumhuriyeti kuran ve kazanımlarını emanet edenlerin hatırasına yapılan her türlü yıkıcı girişime asla izin vermeyecektir.”

BANDIRMA WEB TASARIM

Bir önceki yazımız olan Gestaş Avşa Adası Erdek Feribot Seferleri 2024 başlıklı makalemizi de okumanızı öneririz.

CHP’Lİ AHMET AKIN’DAN İKTİDARA “MUSTAFA NECATİ” TEPKİSİ

Yorumlar kapalı.

foto deniz bandırma
kutlu creative bandırma
avşa adası otelleri
x