CHP’Lİ AHMET AKIN: İNSANLIK, SİVAS KATLİAMININ SUÇLULARINI ASLA AFFETMEYECEK

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

CHP Balıkesir Milletvekili ve Genel Başkanı Başdanışmanı Ahmet Akın, Sivas katliamının yüreklerde bıraktığı acının hala canlılığını koruduğu söyleyerek, “Bu insanlık tarihine geçen kara lekenin suçlularını asla affetmeyeceğiz” dedi.

2 Temmuz 1993’te Madımak Oteli katliamında hayatını kaybedenler anılıyor. CHP’li Ahmet Akın, 2 Temmuz katliamında şair, yazar, sanatçı, aydın 35 insanımızı yitirmenin acısının 27 yıldır olarak yaşandığını ifade etti. “Sivas katliamı insanlık suçudur ve bu suç, tarihe kara bir leke olarak yazılmıştır” diyen Ahmet Akın, şöyle devam etti:

“Sivas katliamının yüreklerde bıraktığı acı hala canlılığını koruyor. Katliamın dava sürecinde yaşanan hukuksuzluklar halkın adalete inancını sarsmış ve halkın vicdanlarını yaralamıştır. Madımak’ta yaşanan insanlık suçudur. İnsanlık, bu suçu işleyenleri ve örtbas etmeye çalışarak adalete inancı yok edenleri asla ama asla affetmeyecektir. Sivas’ta yaşanan bu acıdan çok önemli dersler çıkarmalıyız. Adalete ve hukuka olan inancını kaybeden toplumlarda dayanışma bilincinden, kültür mirasından ve temel hak ve özgürlüklerden söz etmek mümkün değildir. Oysa toplum olarak bizim dayanışmaya, adalete hak ve özgürlüklere her şeyden daha çok ihtiyacımız var. Bizler birlik ve beraberliğimizden aldığımız güçle Mustafa Kemal Atatürk’ün kurduğu Türkiye Cumhuriyeti’nin temel ilkeleri ile kazanımlarıyla katliamların bir daha yaşanmaması için birbirimize daha çok sarılacağız.

27 yıl önce Sivas katliamında yaşamını yitiren insanlarımızı saygıyla anıyor ve yakınlarını yitirmiş olanların hiç dinmeyen acılarını paylaşıyorum.”

 

BANDIRMA WEB TASARIM

Bir önceki yazımız olan Gestaş Avşa Adası Erdek Feribot Seferleri 2024 başlıklı makalemizi de okumanızı öneririz.

CHP’Lİ AHMET AKIN: İNSANLIK, SİVAS KATLİAMININ SUÇLULARINI ASLA AFFETMEYECEK

Yorumlar kapalı.

foto deniz bandırma
kutlu creative bandırma
avşa adası otelleri
x