CHP'den Trump'a sert tepki

EGEOLAY/CHP Sözcüsü Faik Öztrak, ABD Başkanı Donald Trump'ın AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'a gönderdiği mektuba tepki gösterdi. Öztrak, "Bu kağıt parçasının muhatabı AKP Genel Başkanı Erdoğan değil, Türkiye Cumhuriyeti devletidir. Türkiye Cumhuriyeti böyle bir küstahlığı hiçbir zaman kabul etmemiştir, etmemelidir" ifadelerini kullandı.

CHP'den Trump'a sert tepki
Editör: Ege Olay
17 Ekim 2019 - 14:54
CHP Sözcüsü Faik Öztrak, ABD Başkanı Donald Trump'ın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a yazdığı mektuba hak ettiği yanıt verilmediği sürece küstahlığın artacağını söyledi.

"HAREKAT BAŞLADIKTAN SONRA YOLLANMIŞTIR"

Öztrak, Adalet Bakanı Abdulhamit Gül'ün "Bu tür tavırlar Türkiye'ye karşı küstahça bir dil veya harekata karşı yapılan kınamalar, eleştiriler tüm bu üsluplara karşı Sayın Cumhurbaşkanımız ve Türkiye Cumhuriyeti, 9 Ekim saat 16.00 itibariyle gereken cevabı vermiştir" şeklindeki açıklaması üzerine "Cumhurbaşkanı'nın Trump'ın bu küstah mektubundan 4 gün sonra bu küstahlığı nükte olarak görmek istiyorum demesi çok ağrımıza gitmiştir. Bu rezalete Barış Pınarı Harekatı'yla cevap verdik demek açıkça milletimizi kandırmaktır. Barış Pınarı Harekatı 9 Ekim'de 16:00'da başlamıştır. ABD'de saat 9'du dolayısıyla mesai yeni başlamıştı. Kağıt parçası harekat başladıktan sonra yollanmıştır ve gerekli cevap daha verilmemiştir. Sahibine derhal gönderilmelidir" diye konuştu.

Öztrak'ın konuşmasından öne çıkan diper kısımlar şu şekilde:

"ABD BAŞKANI TERÖRİSTLERLE MEKTUP ARKADAŞLIĞI YAPIYOR"

Bu görevi verenler Erdoğan'a pazarlık masasına otur demektedirler. Bir de ABD Başkanı'nın yazdığı paçavranın yer aldığı görülmektedir. ABD Başkanı'nın Suriye'deki teröristlerle mektup arkadaşlığı yaptığı görülmektedir. Umarım, Erdoğan bu paçavrayı okumamıştır. Müttfefiklik hukukuna sığmamaktadır.

DERHAL İADE EDİLMELİDİR

-Bu kağıt parçasının muhatabı AKP Genel Başkanı Erdoğan değil, Türkiye Cumhuriyeti devletidir. Türkiye Cumhuriyeti böyle bir küstahlığı hiçbir zaman kabul etmemiştir, etmemelidir.

GÜL NE DEMİŞTİ?

Bakan Gül, ABD Başkanı Donald Trump'ın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a yazdığı mektup hakkında "Yetkili resmi makamlarca bir açıklama yok. Ama bu tür tavırlar Türkiye'ye karşı küstahça bir dil veya harekata karşı yapılan kınamalar, eleştiriler tüm bu üsluplara karşı Sayın Cumhurbaşkanımız ve Türkiye Cumhuriyeti, 9 Ekim saat 16.00 itibariyle gereken cevabı vermiştir" demişti.(Cumhuriyet)

 

YORUMLAR

  • 0 Yorum