131019098
26 Nisan 2024, Cuma

CHP’DEN OHAL’E KARŞI EYLEM

17 Nisan 2018, Salı 06:27

     


Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) dün saat 12.00 itibariyle ülke genelinde OHAL’e karşı oturma eylemi gerçekleştirdi. İzmir’de gerçekleştirilen eyleme İzmir Milletvekilleri, Genel Başkan Yardımcıları ve Aliağa İlçe Yönetimi de katılım sağladı.

Cumhuriyet Halk Partisi’nin OHAL’e karşı tüm Türkiye’de eş zamanlı olarak gerçekleştirdiği oturma eylemi İzmir’de Konak Meydanı’nda gerçekleştirildi. Dün saat: 12.00’da CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel’in basın açıklaması ile başlayan eyleme Aliağa İlçe Örgütü de katılım gösterdi.

Türkiye’de iki yıla yakın süredir devam eden OHAL’in kaldırılması talebiyle CHP’nin çağrısı ile 81 ilde düzenlenen oturma eylemine CHP İlçe Başkanları, Genel Başkan Yardımcıları, İzmir Milletvekilleri ve partililerin yanı sıra çeşitli sendika temsilcilerinden ve sivil toplum örgütlerinden de destek geldi.

Partisi adına basın açıklamasını okuyan CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel “Sivil darbe ortamında, evet demenin devletin tüm kurumlarıyla desteklendiği, hayır demenin ise adeta yasaklandığı bir dönem yaşanmıştır. Ülkemiz 21 aydır OHAL ile yönetilmektedir. İlan edilişindeki amacından uzaklaşarak demokrasi ve hukuk sistemine yönelik bir saldırıya dönüşen OHAL rejimi; insan haklarını, ifade özgürlüğünü ve her türlü protesto eylemini baskılamanın da aracı olmuştur. KHK'lar eliyle parlamento, yani halkın iradesi gasp edilmiştir. Türkiye'yi tek tipe sokmak için sendikalar, meslek oda ve birlikleri ile sivil toplum kuruluşlarına yönelik operasyonların ardı arkası kesilmemiştir. AKP iktidarının muhaliflerine bir sopa olarak kullandığı OHAL giderek bu faşizan sınırlarını bile aşmış; sağcı-solcu, muhafazakâr-sosyal demokrat, kimseyi ayırmadan tüm toplumu baskı altına alan otoriter bir rejime dönüşmüştür. OHAL ile ülkemizde hiç kimsenin can ve mal güvenliği kalmamıştır. İlan ederken bir buçuk ay bile sürmeyecek dedikleri, milleti etkilemeyecek dedikleri OHAL, bardağı çoktan taşırmıştır. Sabır testisi kırılmış, toplumun büyük çoğunluğu OHAL rejimine artık yeter demeye başlamıştır. Bugün iktidar partisi ve yeni ortakları, Türkiye'yi uçuruma adım adım yaklaştıran OHAL'i bir kez daha uzatmanın peşindedir. Postallı darbelerle mücadele etme vaadiyle gelenler, gelinen noktada takım elbiseli darbeciler haline gelmiştir.” dedi.

Yücel “Halkın iradesine karşı işlenen bir suç haline gelen OHAL rejimine DERHAL son verilmelidir.” diyerek taleplerinden vazgeçmeyeceklerini ifade etti. Basın açıklamasının ardından Konak Meydanı’nda oturma eylemini başlatan partililer bir saat süren eylemin ardından olaysız şekilde dağıldı.

(EREN SARAN) 







 
Son Eklenen Haberler