CHP’den 'mektup' tepkisi: Kağıt parçası iade edilsin

CHP Sözcüsü Faik Öztrak, ABD Başkanı Donald Turmp’ın Cumhurbaşkanı Erdoğan’a gönderdiği mektuba tepki gösterdi. Hükümetin “Barış Pınarı Harekatı'yla cevap verdik” yanıtını hatırlatan Öztrak mektubun harekattan sonra gönderildiğini belirterek, “Bu milletimizi kandırmaktır” dedi.

Google Haberlere Abone ol

ANKARA - CHP Sözcüsü Faik Öztrak, ABD Başkanı Donald Trump’ın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a gönderdiği mektuba ilişkin CHP Genel Merkezi’nde açıklama yaptı. Trump’ın kaleme aldığı mektubu "müsvedde” ve “kağıt parçası” olarak niteleyen Öztrak, “Trump imzalı bu kağıt parçasında diplomatik teamüllerin dışında, hiçbir devlet başkanına yakışmayacak küstahça ifadeler ve hakaretler var. Bu kağıt parçasının muhatabı Adalet ve Kalkınma Partisi’nin Genel Başkanı Erdoğan değildir. Bu hakaretlerin muhatabı Türkiye Cumhuriyeti devletidir” dedi.

'BORÇ VERENLER ŞİMDİ EMİR VERMEYE KALKMAKTADIR’

"Trump bu küstah üslubu kullanma cesaretini ve cüretini nereden almaktadır?” diye soran Öztrak, “Bu kağıt parçasında üç husus dikkati çekmektedir. Birincisi Trump’ın ver demesi üzerine sarayın adaleti ve siyaseti karıştırarak Papaz Brunson’u göndermesidir. İkincisi saray iktidarının ekonomiyi borca batırarak dolarkolik hale getirmesi ve döviz rezervlerinin tüketilmesi neticesinde ülkemizin dışarıdan gelecek tehditlere karşı savunmasız kalmasıdır. Önce borç verenler şimdi bize emir vermeye kalkmaktadırlar. Trump’ın ekonominizi yıkarım tehditlerinin arkasındaki neden budur. Üçüncüsü Erdoğan’ın Büyük Orta Doğu Projesi’nin eş başkanlığına soyunmuş olmasıdır. Bu görevi veren dış güçler şimdi Erdoğan’a, PKK’nin Suriye’deki başıyla pazarlık masasına otur demektedirler” diye konuştu.

'KAĞIT PARÇASI HAREKAT BAŞLADIKTAN SONRA YAZILMIŞ’

Hükümet kanadının mektuba ilişkin, "Bu rezalete Barış Pınarı Harekatı'yla cevap verdik” yanıtını hatırlatan Öztrak, “Bu milletimizi kandırmaktır. Barış Pınarı Harekâtı 9 Ekim 2019 tarihinde saat 16.00’da başlamıştır. Bu sırada Amerika Birleşik Devletleri’nde saat henüz 09.00’dur. Yani mesai yeni başlamıştır. Demek ki bu kağıt parçası harekat başladıktan sonra yazılmış ve gönderilmiştir. Dolayısıyla da bu kağıt parçası ortada durmaktadır ve gerekli cevap henüz verilmemiştir. Aslında yapılacaklar bellidir. Bu müsvedde sahibine derhal iade edilmelidir” dedi.

ERDOĞAN PENCE İLE GÖRÜŞMESİN ÖNERİSİ

ABD Başkan Yardımcısı Mike Pence ile Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın görüşmemesi gerektiğini, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay’ın bu görüşmeyi yapması gerektiğini ifade eden Öztrak sözlerini şöyle sürdürdü:

“Bu görüşmede Türkiye’ye gönderilen mektup müsveddesi geldiği adrese ABD Başkan Yardımcısı eliyle geri götürülmelidir. Bu kağıt parçası ortadayken ve AK Parti Genel Başkanı’nın dünkü grup toplantısında ifade ettiği üzere kendisine ve ailesine ABD tarafından vize yasağı getirilmişken Türkiye Cumhuriyeti’ni temsilen ABD’ye adım atmaması gerekir. Erdoğan bu tedbirleri almaktan çekinmemelidir korkmamalıdır.” (DUVAR)