1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. GÖLBAŞI

  4. CHP’den ‘Kadınlar Günü’ paneli
CHP’den ‘Kadınlar Günü’ paneli

CHP’den ‘Kadınlar Günü’ paneli

CHP Gölbaşı İlçe Örgütü 8 Mart Kadınlar Günü nedeniyle Mehmet Akif Ersoy Kültür ve Kongre Salonu’nda bir panel düzenledi.

A+A-

Kadınlar günü dolayısıyla düzenlenen panel Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın ardından Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’nun kadınlar ile alakalı konuşması ve tarihte ki kadının yerini anlatan slâyt sunumu ile başladı.

Düzenlenen panelde konuşan CHP Gölbaşı İlçe Başkanı Bülent Elikesik Atatürk’ün kadınlar için söylediği sözle başladığı konuşmasına şöyle devam etti;

‘Atatürk; Bir toplum cinslerden yalnız birinin yüzyılımızın gerektirdiklerini elde etmesiyle yetinirse, o toplum yarı yarıya zayıflamış olur. Bizim toplumumuzun uğradığı başarısızlıkların sebebi, kadınlarımıza karşı ihmal ve kusurdur’ demiştir. Tüm dünyada medenileşme kıstaslarının başında kadın hakları gelmesine rağmen ülkemizde kadına uygulanan şiddet son zamanlarda büyük bir sorun haline gelmiştir’ dedi.

img_7451_450x300.jpg

Elikesik, kadına şiddetin uygulanmaması temennisinde bulunarak konuşmasını şu şekilde sürdürdü; ‘Kadına şiddetin olmadığı, saygının olduğu bir ülke temenni ederek 8 Mart Dünay Emekçi Kadınlar Gününü kutlarım. Kalkın kadınlar! Ve unutmayın ki bizim size ihtiyacımız var. Çünkü biz inanıyoruz ki, dünyanın yarısı siz iseniz, devrim kavgasının yarısı da siz olmalısınız’ dedi.

CHP Kadın Kolları Başkanı Tülay Bağış ise konuşmasında 8 Mart’ın tarihçesini ve kadınların önemine değinen bir konuşma gerçekleştirdi.

img_7434_450x300.jpg

Panele konuşmacı olarak katılan Emekli Emniyet Müdürü Hüseyin Arar Kadına şiddet ile ilgili hukuki süreçleri ve yasal işlemleri ve kadınların haklarından bahsederken, konuşmacı olarak katılan CHP PM Üyesi Gamze Taşçıer, Dç. Dr. Ali Yıldırım ve Av. Elif Kabadayı Tatar da yine kadına yönelik şiddet ve kadının toplumdaki yerlerinden bahsetti.

img_7454_450x300.jpg

Konuşmalarının ardından katılımcılara teşekkür plaketi takdim edildi.  Programa aynı zamanda İYİ Parti temsilcileri de katıldı.

img_7466_450x300.jpg

img_7467_450x300.jpg

img_7469_450x300.jpg

img_7472_450x300.jpg

img_7478_450x300.jpg

Bu haber toplam 2409 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.