Darbe kalkışmasına bir tepki de CHP Yalova İl Başkanı Özcan Özel'den geldi. Özel, " Yapılan eylem ve olay sonuç olarak kimin işine yaramıştır" dedi. 
CHP Yalova İl Başkanı Özcan Özel 15 Temmuz akşamı gerçekleştirilmek istenen askeri darbe üzerine Yalova kamuoyuna bir basın açıklamasında bulundu. Özel açıklamasında  15 Temmuz da yaşadığımız olay doğrudan bir darbe girişimidir  diyen Genel Başkanımızın açıklamalarına katılıyorum, 15 Temmuzda gerçekleşen darbe girişimi ile ilgili serinkanlı bir analiz yapıp gerçek perdesini aramaya çalışalım. İlk olarak söyleyelim ki; bu TSK’nın bir darbesi değil, darbe görünümü verilen, planlayanların dışında uygulayanların bile çoğunun haberi olamadığı; maksadı, sınırı, etkisi ve hedefi açık açık planlanmış ucube bir operasyondur. TV’lerden izliyoruz ki; darbeyi yönetenlerin dışında erlerimizin şaşkınlıkları tarif edilemez noktada ve asıl vahim olanı demokrasi havarisi görünümünde ki bazı İSİD benzerlilerinin ellerine yeterince malzeme verilmiş olmasıdır. Bu kişilerin demokrasi yanlısıymış gibi görünen iştahı sizleri yanıtmasın. Dün dost bildiğiniz, işbirliği içinde bulunduğunuz bir gurubun bugün ülkemize neler yaşatabileceğini gördünüz. Demokrasi ve Cumhuriyet dışı güçleri iyi tanımalı ve uzak durmalıyız.” dedi. 
Özel açıklamasını şu şekilde sürdürdü, "Yapılan eylem ve olay sonuç olarak kimin işine yaramıştır?” Herkes bu soruyu sorsun ve vicdanına başvursun, cevabı bulacaktır. Şimdi soralım? İletişimin altı çağı yaşadığı günümüzde, kalkışma planlanırken, hazırlıklar sürdürülürken ve uygulama kararı ve zamanı belirlenirken, bu devletin MİT’i, Emniyet ve Askeri istihbaratı, TİB’i, ile tüm iletişim dinleme birimleri neredeydi? Ve olası bir olay anında Sosyal Medyanın hızını kesenler nedense bunu durdurmayı akıl edememişler? Dememiz doğru olur mu? Ya da; Ülkenin bir darbe ortamına gelmiş olmasından veya bunun hazırlık aşamasında engellenememesinin siyaseten sorumluları yok mu? Kendisine bağlı kurumlarda binlerce cemaat mensubu yerleşmiş ve bunlar biliniyor idi ise, yüzlerce insanının ölümüne yol açan bu hareket gerçekleşmeden; tedbir alamayan, müdahale edemeyen; İçişleri, Adalet, Milli Savunma Bakanı ve Genel Kurmay Başkanının ya görevini ihmalden ya da yönetim zafiyeti konusunda gereğini yapmalarında ki engelleri neydi? Biliyoruz ki; Ortak bildiri altında birleşen TBMM grubu bulunan partilerimiz bu darbeyi araştırma konusunda açılacak soruşturmalar içinde aynı hassasiyeti göstersinler. Bunun aydınlatılması, sorumlularının en kısa zaman içinde yargı önüne çıkartılmaları beklentimizdir. Ancak son olarak şunu ifade edelim ki; Darbeye de Diktaya da karşıyız ve kanımızın son damlasına kadar karşı duracağız. Kimse bu operasyonu bahane ederek; cumhuriyetimiz ve demokrasimizin kazanımlarını yok edemez, Parlamenter Rejimi ve anayasayı askıya alamaz, Demokratik ve laik sosyal hukuk devlet yapımızı bozamaz. Darbe girişimi sırasında hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet, yaralılara acil şifalar dilerken tüm halkımıza geçmiş olsun dileklerimizle birlikte saygılarımızı sunarım” 
Editör: TE Bilişim