CHP'den ABD ile harekat merkezinin Şanlıurfa'da kurulmasına tepki: Kim kimi kontrol edecek?

CHP'den ABD ile harekat merkezinin Şanlıurfa'da kurulmasına tepki: Kim kimi kontrol edecek?
© AA
© AA
By Euronews
Haberi paylaşınYorumlar
Haberi paylaşınClose Button

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Faik Öztrak, Suriye'nin kuzeyinde ABD ile kurulması planlanan güvenli bölgenin Müşterek Harekat Merkezi'nin Şanlıurfa'da yer almasına tepki gösterdi.

REKLAM

Cumuhuriyet Halk Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Faik Öztrak, Suriye'nin kuzeyinde ABD ile kurulması planlanan güvenli bölgenin Müşterek Harekat Merkezi'nin Şanlıurfa'da yer almasına tepki gösterdi.

CHP Genel Merkezinde düzenlediği basın toplantısında konuşan Öztrak, güvenli bölgeye ilişkin, "Yapılan bu müzakerelerle ilgili olarak Meclisimize hiçbir bilgi verilmiyor. Meclisimizin bunlardan haberi yok. ABD ile Türkiye arasında güvenlikli bölge işini koordine edecek merkez neden operasyon bölgesinde değil de Türkiye toprakları üzerinde kuruluyor? Kim kimi kontrol, kim kimi koordine edecek?" diye konuştu.

Öztrak'tan kayyum yorumu: Terörün değirmenine su taşınılıyor

HDP'li belediye başkanlarının 5 ay önce adli sicil kontrolünden geçtiğini, Yüksek Seçim Kurulundan geçer not aldığını hatırlatan Öztrak, "Şimdi 5 ay sonra ne oldu da el çektiriyorsunuz? Sandıktan çıkmış olan insanlara el çektirirken bunun kesinleşmiş yargı kararlarıyla yapılıyor olması demokratik bir ülkeye, bir hukuk devletine yakışandır ama ortada böyle bir şey yok." diye konuştu.

Öztrak, bu yapılarak terörün değirmenine su taşındığını ileri sürerek, CHP'nin demokrasiye ve sandığa sahip çıktığını, terörle en etkili mücadelenin bu şekilde yapılacağını vurguladı.

'Ülkenin elindeki tüm imkanlar kullanılır'

İzmir'deki orman yangınında, "Türk Hava Kurumu uçaklarının kullanılmadığı" iddialarının sorulduğu Öztrak, "700 hektar alan yanmış. Sadece Türk Hava Kurumunun elinde değil, ordumuzun elinde de yangınla mücadele helikopterleri, uçakları var. Burada sözleşme vardı, yoktu, bilmem neydi buna bakılmaz. Bu kadar büyük afet olduğu zaman, bu afetin üstesinden gelebilmek için ülkenin elindeki tüm imkanlar kullanılır." yanıtını verdi.

Haberi paylaşınYorumlar

Bu haberler de ilginizi çekebilir

CHP'li Tanal: Hiçbir dönemde iktidar gibi düşünmeyen belediye başkanları görevden alınmadı

Albayrak'tan rekor kredi talebi paylaşımı, CHP'den swap eleştirisi

CHP raporu: 1 milyon Suriyeli kayıt dışı çalışıyor, 200 bini çocuk