Kılıçdaroğlu ile görüşen Böke, liste ile ilgili rahatsızlığını ifade etti

CHP’de listede son dakika değişiklikleri: Böke itiraz etti

SEBAHAT KARAKOYUN

CHP’de Parti Meclisi’nden geçen milletvekili listesi ile ilgili dün gece başlayan tartışmalar gün boyu devam ederken, saat 17.00’de YSK’ya sunulacak listede son dakika değişiklikleri yapıldığı belirtiliyor. CHP İzmir Milletvekili Selin Sayek Böke , Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu ile görüşerek liste ile lgili rahatsızlığını ifade etti.

CHP’de PM toplantısı devam ederken özellikle sosyal medya üzerinden başlayan liste tartışması , parti örgütleri ve miletvekillerinin de katılımıyla devam etti. CHP’li Selin Sayek Böke, kurultay sürecinde “Gelecek İçin Biz” adı altında birlikte hareket ettikleri milletvekillerinin liste dışı kalması üzerine dün Genel MerKez’e giderek Genel Başkan Kılıçdaroğlu ile görüştü.

Edinilen bilgiye göre Böke, hem parti hem de ülke kamouyunun verdikleri mücadeleyi yakından bildiği bazı isimlerin liste dışı kalan kalmasının parti örgütlerinde ve sol kitlelerde moral bozukluğu yarattığına işaret ederek, yapılan ittifakların bir seçim taktiği değil “ideolojik tercih” görüntüsü verdiğini söyledi. Böke’nin “Bu hem sizi hem partiyi yıpratıyor” diyerek Kılıçdaroğlu’ndan listeyle ilgili yeni bir değerlendirme yapılmasını istediği belirtildi.

Kılıçdaroğlu’nun yorum yapmadan dinlediği ve listeyle ilgili değerlendirmenin devam ettiğini belirttiği öğrenildi.

Ali Şeker yeniden listede iddiası

Liste üzerindeki son dakika girişimleri devam ederken, liste dışı kalması tepkilere neden olan isimlerden İstanbul Milletvekili Ali Şeker’in yeniden listeye alındığı iddia edildi.
Parti yönetiminin Şeker’e İstanbul 2. Bölge 8’inci sıra önerdiği ancak Şeker’in bölge değiştirmek istemediği ve 3. Bölge’de ısrarcı olduğu belirtiliyor.