CHP’de kongre süreci belli oldu

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Gümüşhane İl Başkanı Eda Akagün Çubukçu, il kongresinin 20 Aralık’ta yapılacağını söyledi.

CHP’de kongre süreci belli oldu
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Gümüşhane İl Başkanı Eda Akagün Çubukçu, il kongresinin 20 Aralık’ta yapılacağını söyledi.

Kongre süreciyle ilgili yaptığı açıklamada Türkiye genelinde olduğu gibi Gümüşhane’de de partilerinin kongre sürecinin başladığını belirten Çubukçu, 29 Kasım’da merkez ilçede başlayacak kongrelerin 3 Aralık’a kadar ilçelerde bitirileceğini, il kongresinin ise 20 Aralık günü yapılacağını kaydetti.

Birlik ve beraberlik vurgusu yaparak inanmak ve çalışmanın başarmanın yarısı olduğuna değinen Çubukçu, “1 Temmuz’dan itibaren almış olduğum il başkanlığı görevimi azami gayretle yürütmekteyim. Bu kısa dönem içerisinde karşılaştığımız sıkıntılı dönemlerde olmuştur. Bunların en önemli ve kayda değer olan unsurları maalesef siyasi rakiplerimizden çok sözde partililerimiz olmuştur” dedi.

PARTİ İÇİ MUHALEFETE SERT ELEŞTİRİLER

Partisinin hiçbir eyleminde ve söyleminde yer almayanların, hatta Gümüşhane’de dahi ikamet etmeyenlerin kongreler sürecinde ortaya çıkarak yönetimlere talip olduklarını ifade eden Çubukçu, “Bunlara en iyi cevabı CHP örgütü kongre salonunda verecektir. Seçim kampanyaları boyunca rakip siyasi partilerin çalışmalarına katılan kişileri bazı görevlere hazırlamaları hangi haklı gerekçeyle açıklanabilir. Kendisi de 2009’dan beri nerede yaşamaktadır? Partimiz adına ne yapmaktadır anlamış değilim. Parti politikalarına ve yöneticilerini ağır bir şekilde eleştireceksin bu süreçte de partimizin aktif 135’e yakın üyesini de istifa ettireceksin, kendi kendine yönetim oluşturup cepheleştiriyorsun, partiye zarar vermek noktasındasın maalesef. 2011 Genel seçimlerinde partimize gelecek potansiyel oyları boş oy olarak sandıklara attıracaksın, 2015 genel seçimlerinde çalışan kadın ve gençlik kollarını ayartarak engelleyeceksin, sonra da yönetimlere talip olacaksın. Bu örgüt bu vefasızlığı affetmeyecektir ve gerekli cevabı 20 Aralık 2015 günü kongre salonunda verecektir. Bütün bu olumsuz engellemelere rağmen bütün gücümüzle verdiğimiz mücadele kamuoyu ve örgütümüzde karşılını fazlasıyla almaktadır. Ayrıca bütün bu olumsuzlukları yaratanlara hatırlatmak istiyorum, bu partinin bir hafızası vardır ve demokratik yollarla bu hafız tezahür edecektir. Bundan sonraki süreçlerde de gerçek partililerimizle ve örgütümüzle azami çalışma ve mücadelemizi bütün kamuoyu ve partimiz adına saygılarımla arz ederim” dedi.
Güncelleme Tarihi: 24 Kasım 2015, 15:26
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER