CHP’de kongre için yoğun kulis: KİM KAZANACAK?

CHP’de kongre için yoğun kulis: KİM KAZANACAK?
CHP Sarıyer’de kongreye sayılı günler kala ilçe başkan adayları arasında yarış kızıştı.

İlçe ve il delege gücünü elinde tutmak isteyen siyasetçiler arasında ise yoğun kulis yaşanıyor. 

29 Aralık’ta Ayazağa Rauf Denktaş Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilecek olan CHP Sarıyer’in 37. Olağan Kongresi için heyecan başladı. Kongrede yeniden adaylığını açıklayan Mevcut İlçe Başkanı Sevim Yalınkılıç ile “Demokratik Değişim Grubu”nun adayı Ersin Özer yarışacak. Sarıyer’in 38 mahallesinden toplam 418 delegenin oy kullanacağı kongre için yoğun kulis yaşanıyor. Sarıyer Belediyesi’nden sonra İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin de CHP’nin yönetimine geçmesiyle birlikte ilçe ve il kongrelerinin önemi daha da arttırmış görünüyor.

Kongrede ipi göğüsleyerek ilçe başkanlığı gücüyle hareket etmek isteyen iki aday da delegelerle iletişim kurup adaylaşmak için imzasını ve sandıkta oy desteğini istiyor. İlçe ve il kongrelerinden sonra yapılacak olan CHP Kurultayı’nda söz sahibi olmak isteyen siyasetçiler ise, güç dengeleri içerisinde yer alarak önümüzdeki süreçte siyasi hedeflerine ulaşmak istiyor.

Sevim Yalınkılıç ve Ersin Özer’in yönetim ve il delege listeleri de henüz netlik kazanmadı. Bu konuda iki tarafta da ser verilip sır verilmiyor. Sarıyer’deki delege yapısı ve siyasi dengelere bakıldığında ise 29 Aralık’taki kongrede büyük bir çekişmenin yaşanacağı görünüyor.

Kaynak:SARIYER MANŞET

Bu haber toplam 15590 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
1 Yorum