CHP'de İzmir Meclis listesinde sürpriz isimler!

CHP'de İzmir Meclis listesinde sürpriz isimler!

Cumhuriyet Halk Partisi’nde gözler meclis listelerine çevrildi.

YURT-İZMİR

İzmir’de İYİ Parti’yle işbirliği yapan CHP, Tire ve Kiraz’da aday çıkarmazken, iki parti Karşıyaka, Urla ve Selçuk’ta ayrı ayrı aday çıkardılar. Geriye kalan 25 ilçede ise İYİ Parti aday çıkarmayıp CHP’ye destek olacak.

İki parti İzmir’de meclis listelerinde de anlaştı. İYİ Partili 50’ye yakın isim 25 ilçede CHP’nin listelerinde olacak.

Listeler Salı günü saat 17:00’yer kadar seçim kuruluna verilecek. CHP’de İzmir’de meclis trafiği yerini Ankara’daki trafiğe bıraktı.

2 gündür Ankara’da olan ve CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu’yla birlikte Ankara’dan İzmir’e aday tanıtım toplantısı için gelen İl Başkanı Deniz Yücel yeniden Ankara’nın yolunu tuttu.

LİSTELER AĞBABA’DA
İzmir’in listelerinden sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba’nın listeleri kontrol ettiği, tam mutabakata sağlanan listeleri ayırdığı, mutabakat sağlanamayan listeler üzerinde ise il başkanı, ilçe başkan adayı ve Büyükşehir Adayı Tunç  Soyer’le iletişim halinde olduğu öğrenildi. Listelerle ilgili İzmir Milletvekili Genel Başkan Yardımcısı Tuncay Özkan da görüş ve önerilerini Ağbaba, İl Başkanı ve adaylarla paylaşıyor.

İMZA VERMEYEN KURULTAY DELEGELERİ LİSTEDE
İzmir’den 24 Haziran sonrası olağanüstü kurultay için imza vermeyen kurultay delegelerinin listelere büyük oranda yazıldıkları öğrenildi.

İYİ PARTİ’DEN ÜST SIRALARDA KİMLER OLACAK?
İYİ Parti’den Bülent Uygur, Mehmet İnan Gülçek, Leman Emin Bayındır, Ahmet Murat Beydoğan, Tarkan Fikret Çalık, Gökhan Uzun, Gizem Albaş, Kemal Sevinç,  Öztürk Keskin ve Süleyman Başar gibi isimlerin CHP listelerinde üst sıralarda olması bekleniyor.

BAYRAKLI’DA SÜRPRİZ ÖNAL
Bayraklı’da listenin sürpriz ismi PM eski üyesi İrfan Önal olacak. Bayraklı adayı Serdar Sandal’ın kontenjanından yeni transferler İsmail Sarı ve Mehmet Topbaş olacak. Yeşim Tekoğlu  ve Gamze Gül Çamur da listenin üst sıralarındaki isimlerler olacak.

KARŞIYAKA’DA BÜYÜK DEĞİŞİM
Karşıyaka’nın meclis üyesi listesinde mevcut meclis kadrosunda büyük değişime gidilecek. Murat Aydın, Nilüfer Bakoğlu, Adem Şahin, Mustafa Özuslu, Serdar Aktop, Ahmet Diker, Gamze Uğurlu Alabay gibi isimlerin listede yer alması bekleniyor.

KONAK’TA DA DEĞİŞİM 
Konak’ta mevcut meclis kadrosunda  büyük değişikliğe gidilecek.Narlıdere Belediye Başkanı Abdül Batur’un aday gösterildiği Konak’ta Batur’un Narlıdere’de yıllardır birlikte siyaset yaptığı Asker Güneş listede olacak. Batur’a yakın Mehmet Şerif Demir de listede olacak.  Ali Karamustafaoğlu, Mahmut Esat Aslan, Sinan An ve Cenap Börühan gibi isimler de listenin bankoları.

BORNOVA’DA LİSTE SANCISI
Liste sancısının yaşandığı ilçelerden biri Bornova... Geçtiğimiz günlerde Bornova Adayı Mustafa İduğ ve İl Başkanı Deniz Yücel listede uzlaşamamıştı. Yücel’in etkisinin olduğu listeye tepki gösteren İduğ’un resti ve masadan kalkmasıyla sonuçlanamayan liste görüşmesi pazartesi gününe kaldı. Eski AK Parti meclis üyesi Yahya Yıldız, işadamı Hüseyin Ünal, eski başkan yardımcısı Zeynel Abidin Fidan, Büyükşehir Meclis Üyesi Ulaş Polat, göçmen oyları için Ramadan Güler ve Ercan Kahya, kurultay delegesi Bahar Gürsul, eski meclis üyesi Kadir Yıldız, eski meclis üyesi Selma Nalbantoğlu, ilçe eski başkanı Ertürk Çapın’a yakın Cumhur Dereli, mevcut meclis üyeleri Hülya Uğurlu ve Taner Doğan’ın listede olması bekleniyor. Genel Merkez kontenjanından Hüseyin Karabulut listede olacak.

ÇİĞLİ’DE KOÇER BİRİNCİ SIRA
Çiğli’de liste başındaki isim eski ilçe başkanı Ali Rıza Koçer. Çiğli'de İlçe Başkanı Mert Özcan, Belediye Başkan Adayı Utku Gümrükçü ve Koçer listeyi uzlaşı içinde belirledi. İl Başkanı Yücel’in Çiğli listesine pek karışmadığı öğrenildi.

KARABAĞLAR

Karabağlar’da Ceyhan Kayhan dışında mevcut meclis üyeleri Zafer Levent Yıldır, Ali Bartu ve Mehmet Aydoğan ile Dila Koyurga, Mümtaz Rodos listenin bankolarından.

BUCA'DA NE OLACAK?

Meclis listesinin en fazla merak edildiği ilçelerden biri de Buca... Liste sancısı sürüyor. Eski meclis üyelsi Hasan Sağlam, Buca Adayı Suat Nezir'in kontenjanından listede. Mevcut meclis üyesi Serkan Kalmaz'ın liste başı olması bekleniyor. İlhan Dal da listenin üst sıralarına yazıldı.Asıl bomba isim M.Şakir Başak.

Kemalpaşa’da AK Parti’den CHP’ye gelen ve ismi belediye başkan adaylığı için geçen Mehmet Türkmen’in liste başı olması bekleniyor.

2014’te Torbalı’dan Belediye Başkan Adayı olan Ufuk Yörük’ün de Balçova’dan listede olması bekleniyor. Yörük  Balçova’da oturuyor.

Menemen’de listenin üst sıralarında Hasan Ünal ve Ali Yılmaz var.