CHP'de Kurultay süreci delege seçimlerinin ardından ilçe kongreleri ile devam ediyor. 6 Aralık'ta yapılacak olan Kdz. Ereğli ilçe kongresinde iki zıt kutup çekişmesinin yaşanacağını ve sandıktan hangisi çıkar ise çıksın diğer grubun yolunu ayıracağının farkında olanlar, CHP'nin birlik ve beraberliğe ihtiyacının olduğu gerçeğinden hareketle, partide gruplaşmayı ortadan kaldıracak aday arayışlarında olduklarını belirtiyorlar.

Gazetemiz muhabirine bu konuda "Evet arayıştayız. Son anda salonda bile olsa yeni bir ismi aday çıkararak partide bu ayrıştırmaya son vermekten yanayız. CHP gruplaşmadan dolayı büyük zarar gördü. Günümüzde topluma umut vermek, partililerimiz arasındaki kısır ve dar çekişmeleri ortadan kaldırmak için bir araya gelmekten başka seçeneğimiz yok. Şu anda adı geçen adaylar CHP'de ne yazık ki birlik ve beraberliği sağlayamazlar. CHP kişisel hırs ve sürtüşmelerden uzaklaşmak ve enerjisini birleştirerek dışa karşı kullanmak  sorumluluğunu bu kez hatırlamalıdır" sözleriyle görüşlerini ifade ediyorlar.

CHP'de sorumluluklarının bilincinde olan ve "önce CHP diyen" kesimlerin bu arayışlarının devam ettiği ve şu anki bölünmeye son vermeye dönük çabalarının nasıl sonuçlanacağını kamuoyu da yakından izliyor. 

CHP'de birleşmeyi ve bütünleşmeyi sağlayacak yorumu okumak için aşağıdaki linki tıklayınız

CHP'DE SON TANGO!