AYŞİN SEÇİL GEZER

İki listenin yarıştığı kongrede Erdoğan Gümülcineli önderliğindeki Beyaz Liste seçimlerin galibi oldu.

Saat 11.00 sıralarında Keşan Belediyesi Çok Amaçlı Pazar yeri Kompleksi Konferans ve Tiyatro Salonu’nda yapılan kongreye; CHP Genel Başkan Başdanışmanı Okan Gaytancıoğlu, Edirne Milletvekili Erdin Bircan, Kırklareli Milletvekili Vecdi Gündoğdu, Edirne İl Başkanı Fevzi Pekcanlı, Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, Keşan Belediye Başkanı Mehmet Özcan, eski milletvekilleri ile il başkanları ve partililer katıldı.

AK Parti İlçe Başkanı Hüseyin Boyalık ve yönetim kurulu üyeleri, İl Genel Meclisi’nin AK Partili Üyesi Adnan Vural ile Milliyetçi Hareket Partisi İlçe Başkanı Erkan Gege ve yönetim kurulu üyeleri, kongreye gelerek, “Hayırlı olsun” dileklerini iletti.

Kongrenin açılış konuşmasını yapan İlçe Başkanı Erdoğan Gümülcineli, tüm katılımcılara “Hoş geldiniz” dedi.

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın söylenmesinin ardından verilen önergeyle divan başkanlığına Vecdi Gündoğdu, Başkan Yardımcılığına Recep Ordu, Katip Üyeliklere; Halil Büyükyaktıçı ve Emine Ceren Çayır getirildi.

Daha sonra Divan Heyeti’ne sunulan “Seçimin blok liste ile yapılması” önergesi okundu ve delegelerin oylarına sundu. Önergenin oy birliği ile onaylanmasından sonra, çalışma ve faaliyet raporunu Erdoğan Gümülcineli, hesap raporunu da Sayman İlker Gürbüz Öner okudu. Raporların ayrı ayrı ibra edilmesinin ardından söz alan Gümülcineli, delegelere teşekkür etti.         

Daha sonra dilek ve temenniler maddesine geçildi.

ORHAN ÇAKIR

İlk sözü Orhan Çakır alırken, “Bugün CHP’nin Edirne’nin en büyük ilçesi olan Keşan’ın kongresinde çok değerli insanları görüyorum. Partide görev almış herkese öncelikle saygı gösterilmesi lazım. Nasıl bir ilçe başkanı görmek ister Orhan Çakır? Şu anda kimin belediye başkanı ya da milletvekili olacağı benim de hiç umurumda değil. %50+1’i konuşuyorsak, bugün Türkiye’ye zülüm yapan ve tüm rezillikleri ortaya çıkmış bir partinin karşısında %50+1 oranla seçim kazanmak istiyorsak, kimse kendi geleceğini değil CHP’nin geleceğini düşünmek zorundadır. 2019’da yapılacak seçimlerde CHP’yi bulunduğumuz noktada alabileceğimiz en yüksek oy oranını alacak yönetimlerin seçilmesinden yanayım. Şahıslar üzerinden siyaset yapmadım ve hiç kimsenin adamı olmadım. Bundan sonra da olmayacağım. Nasıl bir kadro olmalı; yaklaşık 3 yıl içerisinde CHP’nin Keşan’da sokağa indiğini ben görmedim. Köylerdeki çalışmaları sadece oy toplamak yerine, sadece seçim zamanı gidildiğini de çok iyi biliyorum. Dernek başkanlarını, muhtarlarımızı, sivil toplum örgütlerini ziyaret etmiyorsak, CHP’nin Cumhuriyet ve Atatürk’ün mirasını yemek adına nasıl olsa biz kazanırız anlayışıyla devam edersek, burayı kaptırdığımız zaman ‘20 sene acaba geri alabilecek miyiz?’ diye bekleriz. Buna özellikle dikkat çekmek istiyorum. Sokaktaki insan dokunan siyasetçi istiyor. CHP içerisinde ‘Nasıl olsa biz kazanırız’ diyenleri buradan bu partiyi kuran Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’e şikayet ediyorum.” dedi.

MUSTAFA BEZBAŞ

Daha sonra söz alan Mustafa Bezbaş ise, parti içerisindeki çekişmelerin bitirilmesi gerektiğini savundu.

Bezbaş, şöyle dedi: “CHP bir okul. Seçilmiş olan arkadaşların yıpratılmaması gerektiğini öğrendim. Edirne Belediye Başkanı’na ‘FETÖCÜ’ dedik, biz dedik. ‘Keşan Belediyesi’ne kayyum atanacak. Bıçaklandı’ dedik. Bakın bir tane belediye başkanımızı aldılar. Toplumsal olarak iktidar olmamızın zemininin oluştuğu bu koşullarda, samanı ithal ediyoruz, eğitim berbat, ülke rezil bir hale gelmiş, ekonomi kalmamış, bu ülkeyi kuran o insanları yaşatan, dünyada en önemli kalkınma hamlelerini ve hızını bir partinin iktidar olması gerekmez mi? Neden olamıyoruz; birbirimizle uğraşmaktan. Çok güzel konuşuyoruz ama bir yere aday oluyoruz, birbirimiz ile ilgili konuşuyoruz, ikili konuşmaları bile 3. Şahıslara aktarıyoruz. Sosyal medyadan kravatımızdan tutun, giydiğimiz takım elbisenin markasına kadar adaylarımızın yazıyoruz. Hakkıyla, helal kazancıyla, başarısı ile elde ettikleri şeyi nasıl konuşuruz. Bu partide herkesin aday olmaya hakkı var, herkesin gelip burada siyaset yapmaya hakkı var. Ama bu partide ‘Edirne’de siyaset yapan insanlar bu işi bilmiyor, biz daha iyi yaparız’ demeye kimsenin hakkı yok. Biz siyaseti de biliriz, birbirimize karşı davranışımızı da biliriz, hemşerilik hukukunu da biliriz. Ama biz birbirimiz ile ilgili ne konuşup, ne konuşmayacağımızı bilmemiz gerekir. Herkes bizi izliyor, herkes bizim gibi düşünmüyor, herkes bizden değil, herkes Cumhuriyet Halk Partili değil. Burası bir okul, öğrenene çok şey öğretiyor bu parti ama kötü şey öğrenmek isteyene de çok şey öğretir.”

GÜRKAN GÜNESER

Bezbaş’ın ardından söz alan Gürkan Güneser, iktidara yönelik eleştirilerde bulundu.

Güneser, “Ne zaman CHP konuşacak diye bekliyorlar. Gündemi CHP olarak biz belirliyoruz. Savunma pozisyonuna geçtiler. Bunun devam etmesi için kongreden çıkacak sonucu herkesin sahiplenmesi ve parti için çalışmamız gerekiyor. Bir birimize saygı göstermeliyiz. Peki, biz böyle mi yapıyoruz? Tam tersi, birbirimize çamur atıyoruz. Kendinize güvenin. Bırakın çalışanlarla uğraşmayı. Herkes bu partiye bir şeyler katsın.” şeklinde konuştu.

KEMAL DEĞİRMENDERELİ

Daha sonra Kemal Değirmendereli söz aldı.

Değirmendereli, konuşmasında şu ifadelere yer verdi: “Burada önemli olan kimin ilçe başkanı, kimin belediye başkanı ya da kimin milletvekili olmasından öteye, 3 Kasım 2019 tarihinde kimin Cumhurbaşkanı olacağı önemlidir. Siz çok başarılı bir belediye başkanı olsanız da, sizi bir kenara koyabiliyorlar. Ataşehir Belediye Başkanımızın başına gelen olayda olduğu gibi. Bu belediye başkanımız suçlandığı 4 konudan da, beraat etmiştir. Ama burada, CHP’ye gözdağı verilmeye çalışılıyor. Çünkü sıkıştılar. Millete döviz, altın bozdur dediler ama onların çocukları Malta ve Man adalarında istifliyorlar. Bu yaşananları bize oy vermeyen insanlara da, anlatacağız. Geçen hafta mecliste, torba yasa geçti. Elektrik borcunu ödeyemeyen çiftçi, destek alamayacak şeklinde bir madde de geçti. Artık, elektrik şirketleri devletin değil; özel şirketlere aittir. Onun alacağı ile devletin vatandaşa vereceği arasındaki ilişki nedir? Bunlar sıkıştıklarında, kimin temsilcisi olduklarının açık ifadeleridir. Hedefimiz; CHP’nin oyunu yüzde 25’ten yüzde 30’a çıkarmak değildir. Ama bundan sonraki hedefimiz, yüzde 50+1’i sağlamaktır. CHP’ye oy vermeyen cumhuriyetçi, vatansever vatandaşlarımızı da, ikna edip, 3 Kasım’da parlamenter demokrasinin bayrağını Çankaya’ya dikeceğiz.”

NEJAT GENCAN

Kemal Değirmendereli’nin ardından Nejat Gencan söz aldı.

Gencan, şöyle dedi: “Kongrelerde yapılan konuşmaların nezaket ve selamla şeklinde yapılmasını temenni ederim. Bizlere bu güzel kongreyi yaşattıklarından ötürü Keşan Belediye Başkanı’na ve ilçe başkanını kutluyorum. Kongrenin partimize hayırlı olmasını diliyorum.”

MEHMET ÖZCAN

Kongre Mehmet Özcan’ın konuşmasıyla sürdü.

Kongrenin hayırlı olmasını dileyen Özcan, “Siyasete, ‘ben bir yere geleceğim.’ diyen biri tek başına gidemez. Ama etrafından 20 kişilik bir partili gelip, ‘sana bir şey yakıştırdık.’ derse, o zaman bir yerlere gelir. ‘Ben buraya geldim, siyaset yapacağım.’ derse de, yolu açık olsun. Ama önce bir görelim. Elbette ki, buradan bir gömlek biçilir. Gürkan Güneser kardeşim burada ve 2 yıl boyunca il başkanlığı döneminde dimdik arkasında durduk. Milletvekilinin ön seçimle belirlenmesini istedik. Ama kendisi il yönetimine sormadan gitti, atamaya rağmen aday olmuştu. O zaman aforoz ettik. 1999 yılı seçimlerinde, partinin içerisinden bir grup gelerek, ‘Mehmet Gemici’nin karşısına aday olarak, çıkartalım.’ dediler. Bu durumdan ötürü mutlu oldum. Ama gençtim ve mesleğimi yapıyordum. Memur olduğum için CHP içerisinde aktif şekilde yer alamadım. Fakat gönlüm her zaman CHP’deydi. Ama daha sonra partililerimiz, bizleri layık gördüler ve bu görevi üstlendik. 3 dönemdir de alnımızın akıyla partimizi temsil ediyoruz ve hep birlikte güzel işler yapıyoruz. Keşan’da birçok yatırımımız oldu ve bundan sonra işimiz sadece makyaja kaldı. Bizden sonra gelecek kardeşlerimize güzel şeyler bırakmaya çalışıyoruz. Mustafa Bezbaş kardeşimiz ‘Ataşehir Belediye Başkanımız görevden aldı ve yerine kayyum atanacak.’ şeklinde bir ifadesi oldu. Bu yaz döneminde, Keşan’a da, kayyum atanacağını ve başkan yardımcıları içeri alındığı, Erikli’de olmadığım halde bıçaklandığıma yönelik aslı olmayan söylemler ortaya atıldı. Ben, 3 dönemdir alnımın akıyla görevimi yaptım ve 1,5 yıl sonra da görev sürem sona erecektir. Bizim buraya kazık çakacak halimiz yok. Ben mesleğimi bıraktım buralara geldim. 15 yıl kazanmadığım paranın hesabını yapmadım. 10 olan mal varlığım 1’e düşmüştür. Bununda hesabını yapmadım. Helali hoş olsun. Siyasete girdiğime ve belediye başkanı olduğuma pişman değilim. Zamanı geldiğinde de, layık olan bir kardeşimizi tavsiye edeceğiz. Genel merkez neyi takdir ederse, onu uygulayacaklar. Partililerimizde, layık olan kardeşimizin arkasında duracağınıza inanıyorum.” dedi.

RASİM ÇAKIR

Daha sonra söz alan Rasim Çakır, “Kongremizin hayırlı olmasını diliyorum. Gençliğe seslenmek istiyorum. Çalışın, bu parti hepinize sahip çıkar, hiç korkmayın. Bu parti emek veren, saygı gösteren herkese sahip çıkar ve hak ettiği yeri verir. Partinizin kıymetini bilin. Bilmiyorum farkında mısınız ama tarihsel bir kongre yaşıyorsunuz. Dünyanın kazanları kaynamaya başladı. Kapitalizm bütün vahşetiyle yoksul, mazlum halkların aort damarına yapışmış ve daha fazla kan emme gayreti içerisinde. Dünyada büyük bir savaşın eşiğindeyiz. Mevcut iktidar hızla savaşın içinde olma gayreti içerisinde. Bu ülkede zapt edilmeyen yegâne kale Cumhuriyet Halk Partisi’dir. Biz, partimizin kıymetini bildiğimiz için buradayız. Önümüzde büyük bir fırsat var. Geçtiğimiz Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde kötü bir yol izledik. ‘Ekmek için Ekmeleddin…’ Çok kötü bir kampanyaydı. Şu an bütün ülke yoksul durumda. İşsizlik had safhada. İyi bir yöntemle, iyi bir cumhurbaşkanı adayıyla çıktığımızda kazanmamamız için hiçbir neden yok. Bugün burada vereceğiniz kararlarla güneşi yeniden doğdurmaya namzetsiniz. Bu örgüt bütün zorlukların üstesinden gelmiş bir örgüttür. Siyasette, dürüst, çalışkan, vefalı olun.şeklinde konuştu.

FEVZİ PEKCANLI

Fevzi Pekcanlı ise şunları söyledi: “Bu örgüt her zaman gerektiği zaman gençlere fırsat veriyor ancak fırsat verildiği zaman fırlayıp çıkacaksın. Ben şanslı olanlardanım, 38 yaşında il başkanı oldum. Çok güzel bir referandum süreci geçirdik. Bunda emeği geçen herkese teşekkür ederim. İstanbul Ataşehir Belediye Başkanımız görevden alındı. Söylediklerim yanlış anlaşılmasın. Diyarbakır’da HDP’li Belediye Başkanı açığa alındığında, kayyum atandığında Meclis’ten belediye başkanı seçmediklerinde sesimizi çıkarmadık. Daha birçok yerde böyle bir olay olduğunda bunu sormadık. Bugün Ataşehir’in başına gelen Keşan ve Edirne’nin de başına gelebilir. Sesimizi çıkarmamız lazım. Bunun vakti geldi. Yarışacak 2 adayımıza başarılar diliyor, kongrenin hayırlı olmasını diliyorum.”

ERDİN BİRCAN

Daha sonra söz alan CHP Edirne Milletvekili Erdin Bircan, “Gün geçmiyor ki gündem değişmesin. Maalesef bunu AKP çok iyi beceriyor. Hırsızlık, yolsuzluk almış başını gidiyor. Çiftçi bitmiş, tarlasını satıyor. Esnaf siftah yapmadan kepenk kapatıyor. İşçi açlık sınırının altında yaşıyor ama refah düzeyi çok yüksek bir ülke gibi gündem değişiyor. Televizyonlarda programlar yaptırılıyor ve kalkınmada dünyanın 4. Büyük ülke deniyor. Bizim aklımızla alay ediyorlar. Bizimle dalga geçiyorlar. Öyle bir süreç yaşıyoruz ki, Biz Reza Zarrab davasını sonuna kadar anlattık ama bunlar en sonunda not verdiler. Zarrab, AKP tarafından Türk vatandaşı yapıldı. Türk Bayrağı’nın altında ona konuşma yaptırdılar. Sonra baktılar ki Amerika ambargo dönemine başlayınca AKP döneminde Amerika’ya gitti. Gidince dediler ki sağlığından endişeliyiz, nota verelim. Sağlığından endişelendikleri için nota verdi bu ülke.  Amerikan askerleri bizim askerlerimizin başına çuval geçirirken Amerika’ya nota veremiyorsunuz ama Zarrab için nota veriyorsunuz. En son yine Man Adası’nda çıkartılan belgeleri Halkbank’ın belgeleri. İthalat dışı para gönderilmiştir. Gitmeyen para nasıl geldi? Ne sattınız da geldi? Zaten Sayın Genel Başkanımızın söylediği şuydu; burada yargıyı ilgilendiren hiçbir şey yok. Diyor ki; senin oğlun, senin enişten, o öğretmen enişte ne kadar becerikli bir enişte. Bizim öğretmen arkadaşlarımız da burada. Var mı öyle 2-3 milyon dolar git gel yapan arkadaşımız? Bunlar, 10 Kasım’da Atatürkçü olmaya kalktılar. Anıtkabir’e o kadar kalabalık geldiler ki Atatürk’ü anlamaya başladılar ama Atatürkçü olamazlar. Atatürkçü olmak yürek ister. Ne diyorlardı; iki ayyaş, cumhuriyet 90 yıllık reklam arası. Ve şimdi Atatürkçü olmaktan bahsediyorlar. 2019 bizim için gerçekten bir savaşın yılı, mücadele yılı. Hep birlikte kol kola Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu’nu Cumhurbaşkanı yapmak hedefimiz olacaktır. Aday olan 2 arkadaşımızı da kutluyorum. Burada kaybeden olmaz, kazanan CHP olacaktır.” şeklinde konuştu.

OKAN GAYTANCIOĞLU

Okan Gaytancıoğlu ise, iki adayın yarıştığı kongrede kazananın Cumhuriyet Halk Partisi olacağını dile getirdi.

Gaytancıoğlu, şunları söyledi: En önemli şey Cumhuriyet Halk Partili sade bir üye, sorumlu bir üye olabilmektir. Makamlar gelir geçer. 2011’de aday adayı oldum, kaybettim. Ama yılmadan çalıştım, parti gerçekten çalışana değer veriyor. Aktif üyelik, pasif üyelik konusu gündeme geldi. Ama gündem durmuyor ki, bakın biz 7 Haziran’da seçildik, 1 Kasım’da bir daha seçildik. Biz belgeleri verdiğimiz zaman, Man Adası’na 15 milyon dolarlık bir transfer söz konusu oldu. Bu paralar sonra nasıl Türkiye’ye geldi biliyor musunuz? Vergi barışı çıkartıyorlar. Vergi barışı ile yurt dışından Türkiye’ye transfer ederken, vergisiz o paralar aklanıyor. 2019, uçurumdan düşmeden önce tutunacağımız daldır. O dala tutunacağız ve bu iktidardan da kurtulacağız. Bugün kim kazanırsa onunla beraber olacağız. Kim kaybederse de onunla beraber olacağız. Cumhuriyet Halk Partisi’ni yaşatmak her üyenin görevidir. Bu duygu ve düşünceler ile kongremizin başarılı olmasını diliyorum.”

VECDİ GÜNDOĞDU

Gaytancıoğlu’nun ardından söz alan Gündoğdu ise, 2019’da Keşan’dan Türkiye’ye şimdiden çoban ateşlerinin yakıldığını gördüm. Önümüzde 2019, yerel seçim, milletvekilliği ve başkanlık var. Türkiye’nin son noktası. Uçurumdaki son yerdeyiz yani köprüden önceki son çıkıştayız. Önümüzdeki yerel seçimler ve ardından yapılacak seçimler bizim için çok önemli, partimiz için çok önemli ama asıl sizin için, asıl sizin çocuklarınız önemli. Önce ülkenin geleceğini düşünerek sorumluluğumuzu yerine getireceğiz. Kongreden çıktıktan sonra seçilen kim olursa olsun, gelecekteki milletvekili, belediye başkanı kim olursa olsun, hepimiz durduğumuz yeri bilmek zorundayız. Hepimiz haddimizi bilmek zorundayız. Mesele memleket meselesi haline gelmiştir. Biz kısır çekişmelerden vazgeçeceğiz, o yüzden birbirimize daha iyi kenetleneceğiz. Önümüz aydınlık ben bunu görüyorum. AKP’nin telaşını da görüyorum. Kırklareli adına, Trakya adına bir kez daha size teşekkür ediyorum. Cumhuriyet Halk Partisi’nin iktidarında aileniz ile sevdikleriniz ile mutlu bir yaşam diliyorum.” dedi.

GÜRAY KOŞAN

Kongre, İlçe Başkan Adayı Güray Koşan’ın konuşmasıyla sürdü.

Koşan, “Merhaba Keşan’ımızın tozunu toprağını çeken cefakâr Aşağı Zaferiye Mahalleliler, merhaba ömrümün kırk yılını geçirdiğim İspat Cami Mahalleliler, merhaba emekçi Yenimescit Mahalleliler, Merhaba ismiyle özdeşleşmiş Cumhuriyet Mahalleliler, merhaba kurtuluş savaşı kahramanlarımızdan İsmet İnönü ile anılan Malatya Mahalleliler Büyük Cami Mahalleliler, merhaba Başkomutanım, Cumhuriyetimizin kurucusu, asrın lideri, bizlere. “Ne Mutlu Türküm Diyene” sözünü söyleten Atatürk’ümüzün adını onurla taşıyan Mustafa Kemal Paşa Mahalleliler, merhaba partimizin aydınlık yüzleri Yukarı Zaferiye Mahalleliler, merhaba Yeni Mahalleliler, merhaba İstasyon Mahalleliler, merhaba İzzetiye Mahalleliler, merhaba kendileri de isimleri gibi Paşayiğit Mahalleliler, merhaba milletimizin efendileri, belde ve köylülerimiz, merhaba fedakâr anneler-babalar, merhaba kadınlarımız, gençlerimiz, merhaba Keşan. Hepiniz, benim niçin aday olduğumu açıklamamı bekliyorsunuz. Halkın arasına giren, elini sıkan, omzuna dokunan, CHP’nin sesi olacak, değişimi ve gençleştirmeyi gerçekleştirecek, Keşan CHP’sinde koşan bir ilçe başkanı olmak için siz değerli üyelerimiz istediniz aday olduk. Sizlerin başını öne eğdirtmemek, birliğimizi ve beraberliğimizi daha sıkı temellerde oluşturmak ve Keşan sokaklarında alnı açık, dimdik yürütmek için yüreğimizi koyduk, 40 yıldır özlem duyduğumuz CHP’yi iktidar yapmak için yüreğimizi koyduk ve aday olduk. Sevdamız, hedefimiz, CHP’yi tek başına iktidar yapmaktır. Sevdamız, al renkli bayrağımız, nazlı vatanımızdır. Sevdamız, Cumhuriyetin ve partimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk ve Cumhuriyet değerleridir.  Sevdamız inançlı, kararlı, mücadeleci CHP üyelerimizdir. Sevdamız, kimliği, kökeni, inancı her ne olursa olsun tüm halkımızdır. Sevdamız, hak, hukuk, adalet, özgürlük ve demokrasidir. Sevdamız, köylerden, beldelerden, ilçelerden, illerden başlayarak bir güneş gibi parlayan CHP’yi tek başına iktidar yapmaktır. 3’üncü dönem belediye, CHP’de olmasına rağmen bazı partililer rahat ve aydınlık ilçe merkezine sahipken, Keşan CHP, üyelerine dar ve karanlık koridorlu yerler uygun görülmüştür. Aydınlık ve rahat ortamı işlevi olan, CHP üyelerine yaraşır, yeni ilçe merkezi 2 yıl içerisinde kazandırmayı hedefliyoruz. Geleneksel bahar yemeklerimizi ve genişletilmiş toplantılarımızı düzenli olarak yapmayı hedefliyoruz. İlçe başkanlığını kazandığımız takdirde, ben de dahil hiçbir yönetici arkadaşımız 2019 seçimlerinde kesinlikle bir makam ve mevkilere aday adayı olmayacağız. Tek hedefimiz var, o da CHP’yi 2019’da hem yerelde, hem de genel seçimlerde iktidar yapmak olacaktır. Burada rahmetli koca başkan Mehmet Gemici, RasimErgene, BilalErgeç, İsmailEker ve nicelerini anmadan edemeyeceğim. Ruhları şad olsun. Sadece parti üyelerimizin ve halkımızın önünde eğiliriz. Bizi, başka hiçbir güç ne yıkabilir, ne de eğebilir.” dedi.

ERDOĞAN GÜMÜLCİNELİ

Kongrede son olarak ErdoğanGümülcineli söz aldı.

Uzun yıllardır partinin yetkili organlarında görev aldığını dile getiren Gümülcineli, Sizler, bizler hepimiz Kemalist Devrimlere, Türkiye Cumhuriyeti’ne, milli birliğimize karşı yürütülen kirli oyunları biliyoruz. Bildiğimiz için de burada, Cumhuriyet Halk Partisi’nde, Atatürk aydınlanmamızın izinde, çağdaş Türkiye müdafaası içinde mücadele ediyoruz. Sözde bir tek yüzük ile yola çıkıp, bugün duyarsınız ki çok zengin olmuşum, bilin ki haram yemişimdir diyenlerin ismini yerini bilmediğimiz adalardaki, yüzlerce milyon dolarlık para trafiğinin ortalığa saçıldığını görmekteyiz. Demokratik, laik bir ülke olan Türkiye Cumhuriyeti Devleti içinde bulunduğu bu zorlu süreci, her birimizin gayret ve çabaları tabi ki Cumhuriyet Halk Partisi’nin destekleriyle, işçinin, çiftçinin, emekçinin, emeklinin, kadınlarımızın ve çocuklarımızın hakkına sahip çıkarak cumhuriyetin sesi olma yolunda azimle ilerleyerek aşacaktır. Bizim için her yoldaşımız birbirinden değerlidir. 2014 yılından bugüne kadar, İlçe Başkanlığı görevim süresince, örgüt olarak yaşanan bir takım sıkıntıların ve kırgınlıkların ortadan kalkması için yoğun çaba sarf ettik. Taraf ve grup ayrımı yapmaksızın, örgüt içerisinde birlik ve beraberlik sağlamaya çalışarak kırgınlıkların ve sıkıntıların en aza indirgenmesi için üzerimize düşen her türlü sorumluluğu layıkıyla yerine getirmeye çalıştık. Bizlere görev verdiğiniz takdirde aynı ilke ve doğrultuda hareket ederek bundan sonraki çalışmalarımızı daha geniş ve aile çerçevesi içinde yapılandırarak, böyle hem içerisinde yaşadığımız ilçemizin hem de her zamankinden daha fazla bizim çaba ve gayretlerine ihtiyacı olan ülkemizin temel taşlarının tekrar yerine oturtulması gayreti içinde olacağız. 2019 yerel seçim, genel seçim ve Cumhurbaşkanlığı seçimi gerçekleştirilecek. Yöneticilik, idarecilik kolay bir meziyet değil. Daha önce seçtiğimiz bu yönetim, bende destek verdim kendilerine, genç dinamik bir yapıya, olağanüstü çalıştık ve kazandılar. Ancak onlarda bu kürsüden söz vermişlerdi, 2 yıllık süremizi sonuna kadar tamamladıktan sonra örgüt görev verirse ileriki aşamalarda çeşitli yerlere aday olma hakkına sahip oluruz. Ancak gördük ki yerel seçimlerde bu arkadaşlarımız, istifa ederek, yönetim kurulu boşaltarak kimi arkadaşımız Belediye Başkanlığına aday oldu, kimi arkadaşlarımız İl Genel Meclis Üyeliğine aday oldu. İlçe örgütümüz tamamen boşaldı, yerine yedekleri geldi, yedekleri bile kalmadı, eksik yönetim ile Keşan’da yerel seçimleri gerçekleştirdik. Şahsi siyasi çıkarlarımın önünde her zaman örgütümün, Keşan halkının, Keşan Belediyesi’nin menfaatleri doğrultusunda 20 yılımı tamamladım. Görevimi layıkıyla yapmaya çalıştım, bu görevleri bana verdiniz. Sizlerin yüzünü hiçbir zaman öne baktırmadım, bundan sonrada kesinlikle baktırmayacağımın bilinmesini isterim.” şeklinde konuştu.

SEÇİMLER

Konuşmaların ardından Güray Koşan önderliğindeki Kırmızı Liste ve Erdoğan Gümülcineli önderliğindeki Beyaz Liste’nin yarıştığı seçimlere geçildi.

Seçimlerde; Kırmızı Liste 105 oy alırken, Beyaz Liste ise 218 oy aldı, seçim sonuçlarına göre Erdoğan Gümülcineli yeniden İlçe Başkanlığı görevine seçildi.

Seçimin ardından Gümülcineli’yi Koşan ve partililer tebrik etti.

Seçimin ve sonucun hayırlı olmasını dileyen Erdoğan Gümülcineli, kongreye katılanlara teşekkür etti.

Gümülcineli, “Bugün bizlere verdiğiniz destekten ötürü teşekkür ederim. Sizin yüzünüzü öne eğdirmeyeceğiz. 2019 yılı seçimlerinde, Keşan’da yeniden Cumhuriyet Halk Partisi’nin bayrağını dikeceğiz. Bugün bizimle yarışan arkadaşlarımıza da, teşekkür ederim. Bugün seçimlerde kaybeden yok, kazanan Cumhuriyet Halk Partisi’dir. Önümüzdeki dönemde hep birlikte çalışarak, partimizin başarısı için mücadele edeceğiz. Demokratik bir yarıştı ve delegenin tercihi bu yönde oldu. Partimize yakışan bir seçim oldu.” dedi.

Yapılan seçimde Yönetim Kurulu ve il delegeleri şöyle oluştu:

YÖNETİM KURULU:

Erdoğan Gümülcineli, Ferit Akın, Özlem Başdan, Necmettin Baygül, Anıl Çakır, Hasan Çıkıkçı, Erhan Engin, Ayşe Candan Kadem, Gökmen Oğuz, Cemal Özdemir, Azize Top, Salim Yatıkçı, Ayşen Yıldız, Heves Özgür Yıldız, Mehmet Güneş Yılmaz.

İL DELEGELERİ:

Nevzat Akan, Davut Aydın, Bülent Baş, Necmettin Baygül, Mihriye Bayır, Sadi Bayır, Şenay Bayır, Mustafa Bezbaş, Muhterem Bingül, Gönül Boz, İlhan Boz, Necmi Bücük, Şuayip İsmail Büyükvarlık, Halil Büyükyatıkçı, Ayşe Can, Erdinç Can, Müsref Recep Can, Nasip Çakır, Güven Çakmakçı, Emine Ceren Çayır, Mustafa Çevik, Abdülaziz Çıkıkçı, Hasan Çıkıkçı, Mübeccel Çıkıkçı, Serhat Çıkıkçı, Kemal Değirmendereli, Nur Demir, Soner Demirdöven, Arif Demirkol, Selmiha Dere, Turgay Dere, Bilgin Duran, Şerafettin Durmaz, Vedat Durmuş, Cevriye Düner, Canan Engin, Erhan Engin, Jale Er, Recep Er, İbrahim Ezer, Hasan Fener, Emine Gegeoğlu, Lütfiye Gemici, Gülten Gezer, Kemal Gezer, Mehmet Yılmaz Göksel, Mustafa Gücüyener, İbrahim Gül, Erdoğan Gümülcineli, Erol Gümülcineli, Gülay Gümülcineli, Hatice Gümülcineli, Hüseyin Güroğlu, Necmettin Güroğlu, Zahide Güroğlu, Ayşe Candan Kadem, Sait Kalan, İbrahim Karagöz, Zeki Karan, Yılmaz Karataşoğlu, Murat Karavil, Nurgül Kaya, Sinan Kaya, Murat Keskin, Mustafa Keskin, Cemil Kılavuz, Necla Kılavuz, Yağmur Köklüünal, Işıl Kurt, Remziye Mağden, Sami Mertoğlu, Gökmen Oğuz, Recep Ordu, Hatice Öcal, İlker Gürbüz Öner, Ayşe Özcan, Ertan Özcan, Mehmet Özcan, Şengül Özcan, Cemal Özdemir, Hasan Özer, Özlem Özer, Gülümser Özkan, Nedret Özkan,  Rıza Özzade, Erdoğan Sel, Memet Söğütler, Esen Şentürk, Sedat Şentürk, Emre Şevik, Kutay Taymaz,  Azize Top, Berna Turşucu, Sami Uçak, Nusret Uybaş, Hasan Uygun, Ali Üren, Mehmet Ali Ürkmez, Ramiz Varol, Necati Yalın, Sevgi Yamak, Yaşar Yamak, NaziyeYatıkçı, Salim Yatıkçı, Emin Yavaş, Fatma Yavaş, Sibel Yavaş, Müjgan Yavuz, Mehmet Ali Yetim, Ali Haydar Yıldırım, Ayşen Yıldız, Hikmet Yıldız, Özgür Heves Yıldız, Mehmet Güneş Yılmaz, Yücel Yılmaz.

Kongredeki konuşmaları seyretmek için BURAYA TIKLAYINIZ