Cumhuriyet Halk Partisi Silivri İlçe Örgütü’nde kongre öncesi delege seçimleri tamamlandı.

Seçimlerinin tamamlanmasının ardından daha önce ilçe başkanlığı adaylıklarını açıklayan Mümün Koçoğlu ve Berker Esen ayrı ayrı yapmış oldukları yazılı açıklamalarda delege üstünlüğünü sağladıklarını iddia etti.

CHP Silivri İlçe Örgütü üyeleri arasında bir hafta boyunca yapılan seçimlerle toplam 400 delege belirlendi. İlçe başkanı ve ilçe yönetim kurulu üyelerinin tüzük gereğince doğal delege kabul edilmeleri dolayısıyla önümüzdeki haftalarda yapılması beklenen ilçe kongresinde toplam 417 delege oy kullanacak.

Uzak mahallelerin (köylerin) çoğunda ortak liste üzerinden sandığa gidildiği için hangi tarafın ne kadar delege sayısı elde ettiği kesin olarak belirlenemiyor.

Seçimlerin tamamlanmasından sonra hem Koçoğlu’nun hem de Esen’in delege üstünlüğünü sağladıklarını iddia etmeleri kafalarda soru işaretlerine sebep oldu.

Mümün Koçoğlu’nun yazılı açıklaması şu şekilde:

Partimizin, ulu çınarımız CHP’nin mahalle delege seçimleri gün itibariyle sona ermiştir. Delege seçimlerimiz tüm mahallelerimizde kayda değer bir taşkınlık yaşanmadan, uyumlu bir ortamda gerçekleşmiştir. CHP’nin farklı fikirlerin mozaiğinden oluşan büyük bir aile olduğunu dosta, düşmana bir kez daha gösterdik. Bu yüzden parti içi rakiplerimiz dahil tüm örgütümüzü bir kez daha tebrik ediyoruz.

Partimize Silivri’de altın çağını yaşatma gayesiyle çıktığımız bu yolda şimdiden önemli başarılar elde ettik ve elde etmeye devam edeceğimiz konusunda da inancımız tam. Pek çok büyük mahallemizde elde ettiğimiz yoğun delege sayımız köy ve beldelerimizde de çıkardığımız ortak listelerdeki delegelerimiz ile desteklendiğinde hedeflediğimiz sonuca ulaştığımızı gözlemledik. Elbette kimse delegelerin iradesine ipotek koyamaz, o yüzden “öndeyiz, fark attık” gibi açıklamalar yapmayı şu aşamada etik bulmuyoruz, delegelerimize saygısızlık olarak görüyoruz. Yalnızca şu kadarını söyleyebiliriz ki, iddiamızdan hiçbir şey kaybetmedik. Aksine artık kendimize daha çok güveniyoruz. Zira arkamızdaki örgüt desteğini çok net hissettik.

Bu demokrasi şölenine katılım sağlayan, bize oy versin vermesin tüm üyelerimize, tüm mahallelerimize, köylerimize, beldelerimize teşekkürü borç biliriz. Hangi listeden olursa olsun, seçilen tüm delegelerimizi en kalbi duygularımızla tebrik ediyoruz. Partimizi şaha kaldırma hedefimize adım adım yaklaşırken siz değerli üyelerimizin desteği bize güç verdi. Bize olan güveninizi asla boşa çıkarmayacağız. Bu gücü doğru yöne kanalize edip 2024 yılında iktidara yürüyeceğimizden hiç kuşkunuz olmasın!

Mümün Koçoğlu

CHP Silivri İlçe Başkan Adayı

Berker Esen’in yazılı açıklaması da şu şekilde:

"2 haftadır süregelen ve bugün sonuçlanan delege seçimlerimiz partimize ve Silivri’mize hayırlı olsun. Yola çıkarken umudu, azmi ve gençliğimizi geleceğe taşıyacağız demiştik. Tamda bu noktada üyelerimiz aldıkları kararlar ve kullandıkları oylarıyla bu umudumuza destek vermiş ve büyük bir teveccühte bulunmuşlardır. “Beyaz”Listemiz büyük bir farkla umut olmuştur. Şimdi bize düşen görev bu umudu geleceğe taşımak için var gücümüzle çalışmaktır. Cumhuriyet Halk Partisi’nin ortak ilkesinde buluşmuş, onun ahlakını ve erdemini sonsuza dek taşıyacak yönetimimizle karşınıza çıkarak, sadece bizim listemizde değil diğer listedeki delegelerinde oyunu alarak, onlarda da umut olarak kongremizi tamamlayacağız.

Partimizin, taşında toprağında, kederinde, sevincinde her anında yanında olan, kişilere değil ilkelere sımsıkı sarılı olan bizler, partimizi ilçemizde yeniden iktidar yapacağız. Kaybettirmeyi marifet sayanlara söyleyecek sözümüz “birleşerek kazanacağız” olacaktır.

Başta Delege Seçimlerini başarıyla yürüten İlçe Başkanımız Suna Göçengil ve Yönetim Kurulumuza, Mahalle Başkanlarımıza, sandık kurullarımıza ve en önemlisi Partimizin emektarı üyelerimize ve seçilen tüm delegelerimize teşekkür ediyorum.

Berker Esen

CHP Silivri İlçe Başkan Adayı

Editör: TE Bilişim