CHP Sakarya Milletvekili Aday Adayları Prof. Dr. Bülent Duran ve Mehmet Selçuk, partinin il merkezinde düzenledikleri basın toplantısıyla kendilerini tanıttı. Toplantıya İl Başkanı Erdoğan Isır ve İl Kadın Kolları Başkanı Azize Çeroğlu’nun yanı sıra çok sayıda partili katıldı.

Mehmet Selçuk, tarım sektöründe faaliyet gösteren bir firması bulunduğunu belirterek, “Biz bu şehre aş verdik, biz bu şehirde doğduk, bu şehirde büyüdük. Bu yüzden de bu şehirde kendimi sorumlu tuttum. Biz siyaset ve ekonomisine hizmet etmek için çalışacağız Bu yüzden Sakarya’mızın sorunlarına bakıp bilgi ve kabiliyet içerisindeyiz kendimize başarılı bir yapıda yapıya sahip olduğunu biliyoruz. Bizim gücümüz ve cesaretimiz sizin bize vermiş olduğumuz sevgi ve inancımızdan geçer“ dedi.

Sakarya için gerekli yatırımların yapılmadığını belirten Selçuk, “Biz insanlara siyaset yoluyla hizmet vermeye adayız. Partimiz ve partilerimiz buna izin verirse, bir hizmeti de biz vermek istiyoruz Sakarya’ya” diye konuştu.

Şeffaf bir yönetim anlayışıyla hareket edeceklerini belirten Selçuk sözlerini şöyle sürdürdü: “Genel hedeflerimiz ise son yıllarda ciddi problemler oluşuyor. Yargı ve yargının bağımsızlığı ülkemizde ciddi bir şekilde tartışılıyor. Örneğin adalet duygusu ülkemizde son dönemde ciddi bir halde tartışılıyor. Ayrıca medyanın bağımsız olduğunu görüyorum Medya bağımsız olmalı, medyanın bağımsızlığından kimse korkmamalıdır. Yönetilebilir bir şeffaf yönetim inancını içerisindeyiz.“

Eğitim sistemi değişmeli

Prof. Doktor Bülent Duran ise eğitim sisteminin acilen değiştirilmesi gerektiğini, aksi taktirde başarılı doktor, başarılı avukatlar ve başarılı bir nesil yetişmeyeceğini dile getirdi.

Duran, şunları söyledi:
“Sakarya’da en çok öncelikli olarak değişmesi gereken sistem eğitim sistemidir. Önce eğitim sistemi değişmeli. Daha sonra diğer sorunlar değişmeli. Çünkü Türkiye’nin en önemli sorunları içerisindedir. Türkiye zor dönemden geçiyor. Türkiye ya batacak ya da bunu aşacak. Vaatlerimizi ve yeni bir Türkiye için gereken her şeyi tüm eksiklikler ve yapılması gerekenleri 25 Haziranda düzelteceğiz.“

Editör: TE Bilişim