CHP sonuçları açıklıyor: Kimse gönlünü ve kafasını kirletmesin

CHP sonuçları açıklıyor: Kimse gönlünü ve kafasını kirletmesin

Bülent Tezcan, “Bin küsur sandıktan itibaren takip ediyoruz. Erdoğan’ın oyu hiçbir zaman 46’yı geçmedi. Öyle gösteriyor ki, AA yüzde 70’le başlayıp yüzde 50’lere fit olacak. Ama öyle yağma yok’ dedi. Tezcan., sandıkların terk edilmemesi çağrısı yaparken, vatandaşlardan ilçe seçim kurulları önünde beklemelerini istedi. CHP Sözcüsü, "Seçimin sonucu belli Erdoğan kaybedecek, İnce kazanacak. Hangi oyunu oynarsa oynasınlar suçüstü yakalayacağız" ifadelerini kullandı.

CHP Parti Sözcüsü Bülent Tezcan seçim sonuçlarına ilişkin yaptığı ilk açıklamada, "Anadolu Ajansı sonuçlarını abonelerine gönderdi.

AA'nın açıklamadıkları oranı ben size söylüyorum. Sonra da bizdeki rakamı paylaşacağım AA yüzde 70 ile başladı. Erdoğan'ın oyunu yüzde 70.72 diye verdi. 70 ile başlayıp 50 ile fit olacak. Daha önceki gibi fit olacak. Adım adım takip ediyoruz. Buna fırsat vermeyeceğiz.

"Erdoğan kaybedecek, İnce kazanacak"

638 sandık açılmış bizim verilerize göre Tayyip Erdoğan yüzde 46.58 Yüzde 40 Muharrem İnce, Demirtaş 4.06. Perinçek binde 61 ekran görüntüsünü veriyorum. Yüzde 5 açılan sandıkta oranlar bunlardır. Hiçbir zaman Erdoğan'ın oyu yüzde 48'i hiç geçmedi. Suç üstü yakalanan AA'nın verisi yüzde 3'ü açılmışken yüzde 77 verdi. Bu açık bir manipülasyondur. Seçimin sonucu bellidir. Erdoğan kaybedecek İnce kazanacak.

Hangi oyunları oynarlarsa oynasınlar. Hile yapanların ipliğini pazara çıkaracağız. Bütün siyasi partilerin sandık görevlilerine ve gönüllü kuruluşlara çağrımız var. Sandık başını terk etmeyin. Sizi bezdirip teslim olup evlerinize gitmenizi istiyorlar. İkinci plan zaman kazanıp dedikleri programla yapmak istediklerini yapmak. Islak imzalı tutanakları teslim almak.

"İl ve ilçe seçim kurullarına gidin"

Vatandaşların da bir görevi var. Başta söyledik huylu huyundan vazgeçmiyor. Aynı planları yapma peşindeler. Madem ki AA moral üstünlüğünü yakalamak için böyle yalanlara başvuruyor. İktidar moral üstünlüğü için böyle yola başvuruyorlar. Vatandaşlara ilçe seçim kurulları ve il seçim kurulları önünde olmak düşüyor. Oylarınıza sahip çıkın. 81 vilayette bütün vatandaşlarımızı ilçe seçim kurullarının önüne çağırıyoruz. Ankara'da sabaha kadar nöbet bekleyin

"AA'nın verilerine inanmayın"

Bu seçim Türkiye'de büyük değişimi işaret ediyor. AA'nın verilerine inanmayın. Böyle devam ederse seçim 2.tura kalır. Birinci turda İnce'nin cumhurbaşkanı olacağı iddiasıyla kampanyamızı yürüttük. Şu anki sonuçlar seçimin ikinci tura kalma ihtimalini koruyor. Biz sizi düzenli aralıklarla %5, %10 bilgilendireceğiz. AA'nın bilgileriyle kimse gönlünü ve kafasını kirletmesin.

Kaftancıoğlu'ndan ilk açıklama

"İstanbul’da açılan sandıklarda çok iyi gidiyoruz ve anadolu ajansının verileriyle alakası yok. Hepimiz oylarımıza sahip çıkıyoruz. İlçelerde daha ıslak imzalar oluşturmadan sonuç veren bir AA var ne yazık ki!"

İstanbul’da açılan sandıklarda çok iyi gidiyoruz ve anadolu ajansının verileriyle alakası yok. Hepimiz oylarımıza sahip çıkıyoruz. İlçelerde daha ıslak imzalar oluşturmadan sonuç veren bir AA var ne yazık ki!