CHP'li Yavuzoğlu:'Bağımsız, demokratik ve laik düzen için 'HAYIR'

Cumhuriyet Halk Partisi İl Kadın Kolları, 16 Nisan'da gerçekleştirilecek olan referandum çalışmalarına tüm hızıyla devam ediyor.

  • 1255
CHP'li Yavuzoğlu:'Bağımsız, demokratik ve laik düzen için 'HAYIR'
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Referandumda halk oylamasına sunulacak yeni anayasa değişikliği konusunda vatandaşları bilgilendiren CHP’li kadınlar, hayır kampanyasını sürdürüyor.

16 Nisan’da gerçekleştirilecek olan Anayasa Değişikliği Halk Oylaması’na bir aydan az bir süre kala siyasi partiler de çalışmalarını hızlandırdı. CHP İl ve Merkez İlçe Kadın Kolları mahalle ve sokak çalışmalarına ağırlık verdi. İl merkezinde kurulan tüm pazarları da gezen CHP’li kadınlar, hem esnafı hem de vatandaşları referandum konusunda maddeleri açıklayan broşürler dağıttı.

Sosyal yaşam alanlarında vatandaşlara ulaşarak referandum için hayır kampanyası yürüten CHP’li kadınlar, ayrıca ev ziyaretleri de gerçekleştiriyor. Referandumun siyasi parti seçimi olmadığını vatandaşlara anlatan Kadın Kolları İl Başkanı Ülker Yavuzoğlu, Türkiye’nin bağımsız, demokratik ve laik düzeni için herkesten ‘hayır’ oyu kullanmalarını istedi. 

“İNSANLARIN DOĞRU BİLGİLENMESİ ŞART”
Mahalle mahalle, sokak sokak, kapı kapı dolaşarak özellikle kararsız ve anayasa değişikliğinin ne olduğu konusunda bilgi sahibi olmayan seçmene ulaşmayı hedeflediklerini belirten Kadın Kolları Başkanı Yavuzoğlu: “Referandum çalışmalarına zaten başlamıştık, şimdi ise çalışmalarımızı hızlandırdık. Kadın Kolları, Gençlik Kolları ve partililerimizin dışında birçok vatandaşımız da çalışmalarımıza katılarak sokaklarda broşür dağıtıyor. Bilgilendirici broşürlerimizle vatandaşlarımıza referandum öncesinde neden ‘Hayır’ı tercih etmeleri gerektiğini anlatıyoruz. Bu halk oylamasının ülkenin kaderini belirleyecek bir seçim olması nedeniyle insanların doğru bilgilenmesi şarttır” dedi. 

“OLDUBİTTİYE GETİRİLMESİNİ İSTEMİYORUZ”
Vatandaştan olumlu tepkiler aldıklarını ifade eden Yavuzoğlu: “Geleceğimizi, ülkemizi ilgilendiren bu değişikliğin oldubittiye getirilmesini istemiyoruz. Amacımız, insanların neden ‘hayır’ demesi gerektiğini anlaması, ‘evet’ diyen vatandaşlarımızın ise bu sistem değişikliğinin ne gibi olumsuzluklar getireceğini bilmesidir” ifadelerini kullandı.

“AYDINLIK YARINLARIMIZ İÇİN ÇALIŞMALARIMIZI BÜYÜK ÖZVERİ İLE YAPIYORUZ”
‘Çocuklarımızın ülkemizin geleceği için çalışıyoruz’ diyen CHP Kadın Kolları Başkanı Ülker Yavuzoğlu: “Kadına şiddete Hayır, Cinsel İstismara Hayır, Çocuk tecavüzlerine çocuk gelinlere Hayır demek için gezmedik ev sıkılmadık el bırakmıyoruz. Aydınlık yarınlarımız için çalışmalarımızı büyük özveri ile yapıyoruz. Bizimle olan tüm kadınlarımıza teşekkür ediyorum. İnanıyorum ki çağdaş, aydın kadınlarımız bu ülkeyi karanlığa sürükleyen bu yönetimden kurtaracak. Yıkılmak istenen Cumhuriyetimize, unutturulmak istenen Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’e sahip çıkan Kadınlarımız referandumdan ‘hayırlı’ sonuç alacaktır” açıklamasında bulundu.

Kazım BOLAT