CHP'li vekil: Abdullah Gül bizim ve tabanımız için yok hükmünde

CHP Bursa milletvekili Ceyhun İrgil, 24 Haziran'da yapılacak seçimlerde muhalefet partilerinin 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ü ortak aday göstermesi önerisine ilişkin, "Tartışmaya gerek yok. Bizim ve tabanımız için yok hükmündedir" yorumunda bulundu. Benzer bir tepki İlhan Cihaner'den de geldi.

Abdullah Gül'ün yaşanan her hukuksuzluk ve haksızlıkta doğrudan payı ve sorumluluğu olduğunu ifade eden CHP Bursa milletvekili Ceyhun İrgil, adaylık konusunda Gül'e söyleyecekleri tek cümlenin "Güle güle" olacağını belirtti.

CHP'li İrgil'in Gül'ün adaylığı ve 24 Haziran'da yapılacak şeçimle ilgili Twitter hesabından yaptığı açıklama şöyle:

"Gül ismini tartışmaya gerek yok. Bizim ve tabanımız için yok hükmündedir. Yaşanan her hukuksuzluk ve haksızlıkta doğrudan payı ve sorumluluğu vardır. 24 Haziran'da her vatandaş kendine şunu sormalı: Kaderim, işim, çocuklarımın geleceği, hayatım 'Tek adamın' kararına mı bırakılmalı? Yoksa demokrasi ile devam edip, yöneteni de geleceğimi de 'ben' mi belirleyeceğim? Karar sizin… Sonra adalet yok diye ağlamak, yakınmak yok. CB adaylığı için Gül'e söyleyeceğimiz tek cümle 'Güle güle' olacaktır." 

CİHANER'DEN DE TEPKİ GELDİ

CHP İstanbul Milletvekili İlhan Cihaner de Gül tartışmalarına tepki gösterdi.

"CHP Tüzük Madde 1/4: (4) Cumhuriyet Halk Partisi, başta Kurtuluş Savaşımız olmak üzere Aydınlanma ideallerini, emek mücadelelerini, sosyal demokrasinin özgürlük, eşitlik ve dayanışma ilkelerini benimseyen çağdaş demokratik sol bir siyasal partidir" paylaşımı yapan Cihaner, Selin Sayek Böke ile birlikte Ocak ayında verdikleri bir röportajı paylaştı. O röportajda Cihaner ve Böke, Gül ismine şu sözlerle tepki göstermişti:

Selin Sayek Böke: 2019 adayı samimiyetle demokrasiyi savunacak, içselleştirecek biri olmalı. Mesela bugün Türkiye’de demokrasinin yıkılmasında sorumluluğu olan Abdullah Gül aday olmamalı.

İlhan Cihaner: Olmayacak da…