CHP'li Tezcan'dan 'Zeytin Dalı Harekatı' açıklaması!

CHP'li Tezcan'dan 'Zeytin Dalı Harekatı' açıklaması!

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Bülent Tezcan, "Şanlı ordumuzun başlattığı Zeytin Dalı Harekatı'nın en kısa sürede hedefine ulaşıp, Mehmetçiğimizin burnu kanamadan ülkemize dönmesi en büyük arzumuzdur" ifadesini kullandı. CHP Sözcüsü Bülent Tezcan, Türk Silahlı Kuvvetlerinin (TSK) Afrin'e yönelik başlattığı, "Zeytin Dalı" adı verilen operasyona, CHP'nin destek verdiğini açıkladı.

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Bülent Tezcan, sosyal paylaşım sitesi Twitter’daki hesabından yaptığı açıklamada, Türk Silahlı Kuvvetlerinin Zeytin Dalı Harekatı’nın, sınırların terör unsurlarından arındırılması, sınır güvenliğinin sağlanması, Türkiye’nin ve bölgenin huzuru açısından büyük önem taşıdığını belirtti. Türkiye’nin milli güvenliği ve çıkarlarının her şeyin üstünde olduğuna dikkati çeken Tezcan, şunları kaydetti:

“Suriye’ye ilişkin genel stratejimiz, terör örgütleriyle mücadele yanında, Suriye’nin egemenliği ve toprak bütünlüğünü sağlayacak siyasi çözüme odaklanılması olmalıdır. Bu strateji, bölge barışı için kalıcı çözüm olacaktır. Bu amaçla Türkiye’nin bütün taraflarla görüşmesi (ABD, Rusya, İran ve Suriye) ve siyasi sürece yukarıdaki çerçevede katkı sağlaması önemlidir. Şanlı ordumuzun başlattığı Zeytin Dalı Harekatı’nın en kısa sürede hedefine ulaşıp, Mehmetçiğimizin burnu kanamadan ülkemize dönmesi en büyük arzumuzdur.”

Tezcan daha sonra yaptığı basın açıklamasında ise şu ifadeleri kullandı:

"Bu harekata desteğimiz tamdır," diyen Tezcan, "Şanlı ordumuz önemli bir harekata girişmiştir. Allah milletimize, askerimize yardımcı olsun. Harekatın hedefine ulaşıp Mehmetçik'in burnu kanamadan ülkemize dönemesini arzu ediyoruz. Suriye'nin toprak bütünlüğüne saygı duyulmalı." şeklinde konuştu.

Tezcan, özetle şunları söyledi:

"Türkiye uzun yıllardan bu yana terörle mücadelenin en büyük acısını çekmiş ülkelerin başında gelmektedir. Bu çerçevede terörle mücadeleyi bir iç siyaset malzemesi olarak hiçbir zaman görmedik, bu bir milli meseledir. Milli mesele de siyaset kurumunun ulusal çıkarları korumak ve milli güvenliği sağlamak konusunda bir araya gelmek yükümlülüğü vardır. Harekat bu çerçevede Türkiye için önemli bir harekattır. Sınır güvenliğimizin sağlanmasını amaçlayan bir harekattır. Bu noktada ülke ve bölge huzurunun sağlanması için önem taşımaktadır. "

"Milli güvenliğimiz her şeyin üstündedir. Zeytin Dalı harekatıyla türkiyenin sıır güvenliğinin sağlanmasına dönük harekta başlamıştır. Bunun başarılı olmasını canı gönülden diliyoruz, millet olarak arkasında olduğumuzun bilinmesini açıklıyoruz. Şanlı ordumuz önemli bir harekata girişmiştir. Bu harekata desteğimiz tamdır."

BAHÇELİ'YE MESAJ

"Diplomasiyi masadan kaldırmak demek siyasi çözümü unutmak ve yok etmek demektir." diyen Tezcan, konuşmasında MHP lideri Bahçeli'ye de çağrıda bulunarak, "Bahçeli konuyu iç siyaset malzemesi haline getirmesin." ifadesini kullandı.